Χαμός με αλληλοκαταγγελίες στην Ισπανία για κακή χρήση του VAR στο Μπιλμπάο-Βαλένθια

Χαμός με αλληλοκαταγγελίες στην Ισπανία για κακή χρήση του VAR στο Μπιλμπάο-Βαλένθια

Σάλος στη La Liga τόσο με λάθος πλάνο που φαίνεται να έδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του παιχνιδιού, το οποίο «βγάζει» οφσάιντ το νικητήριο τέρμα, όσο και με την παρουσία «άσχετων» στην αίθουσα του VAR

Laliga1
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι κατηγορίες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας προς το τηλεοπτικό δίκτυο της αναμέτρησης Βαλένθια-Μπιλμπάο για σκόπιμη παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού. Το ίδιο και η απάντηση του δεύτερου για ύπαρξη μία σειράς παρατυπιών που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του VAR, όπως η παρουσία προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση.

Η όλη κόντρα ξεκίνησε από το νικητήριο τέρμα των φιλοξενούμενων που σημείωσε ο Ντένις Τσερίσεφ στο 27’. Ο διαιτητής του αγώνα προκειμένου να διαπιστώσει την ύπαρξη ή όχι οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης συμβουλεύτηκε το VAR. Η ετυμηγορία εκείνου οδήγησε στην κατακύρωση του γκολ και στη συνέχιση του παιχνιδιού.

Ωστόσο, άπαντες οι φίλαθλοι έμειναν με την εντύπωση της λάθους απόφασης, αφού το τηλεοπτικό δίκτυο Mediapro έδειξε πλάνο στο οποίο υπάρχει εκτεθειμένος ποδοσφαιριστής των Βαλενθιάνων.

«Ενάντια στους στοιχειώδεις κανόνες του κώδικα δεοντολογίας και των κανόνων του εθνικού και του διεθνούς ανταγωνισμού, ο παραγωγός του αγώνα έχει βάλει εικόνες μίας υποθετικής γραμμής οφσάιντ που δεν αντιστοιχεί σε εκείνη του VAR», κατήγγειλε η ισπανική Π.Ο. με τη συνέχεια να αναμένεται να δοθεί στα δικαστικά και ποδοσφαιρικά όργανα.

Εκεί που το αντίπαλο δέος θα έχει και αυτό τα «κατηγορώ» του. Συγκεκριμένα, η Mediapro ισχυρίζεται -και μάλιστα με φωτογραφικό υλικό- μία σειρά από παραβάσεις που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο από πλευράς VAR και ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Αρχικά, το τηλεοπτικό δίκτυο καταγγέλλει ότι στο ημίχρονο του ματς εισήλθαν στο δωμάτιο του Video Assistant Referee μία σειρά από πρόσωπα -μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το VAR, Αντίνιο Γάτο- τα οποία έμειναν και μετά του πέρας του 15λεπτου.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, η πλευρά του δικτύου υποστηρίζει από τη μία το ότι η εικόνα του VAR άργησε να φτάσει 45’ στις οθόνες των θεατών, όσο και το ότι ο διαιτητής του VAR φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο τις φάσεις που έδειχναν οι οθόνες του δωματίου.

Ένας κακός χαμός δηλαδή, που αποδεικνύει ότι θέματα με την καινούργια αυτή τεχνολογία υπάρχουν και στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Laliga2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης