Βόλεϊ: Μικρή άνοδος για Εθνική ανδρών, +6 θέσεις οι γυναίκες

Βόλεϊ: Μικρή άνοδος για Εθνική ανδρών, +6 θέσεις οι γυναίκες

Με την ολοκλήρωση και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών η CEV ανακοίνωσε και τις νέες λίστες με τις κατατάξεις των Εθνικών ομάδων βόλεϊ με τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα να παρουσιάζουν άνοδο

SRB
Ειδικά οι γυναίκες είναι από τις μεγάλες κερδισμένες καθώς παρουσιάζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο απ’ όλες τις Ευρωπαϊκές ομάδες κερδίζοντας έξι (6) θέσεις κι από την 28η βρέθηκαν στην 22η θέση (μόνο η Αλβανία έχει κέρδισε περισσότερες θέσεις και πιο συγκεκριμένα 8).

Η καλή πορεία στο Ευρωβόλεϊ, αλλά και η πρόκριση μας στο δεύτερο γύρο της προκριματικής διαδικασίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2018 συν τους βαθμούς από τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2017 προκάλεσαν αυτή την άνοδο η οποία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν συμμετείχαμε στο European League 2017. Η απόσταση από την 14η θέση είναι 40 βαθμοί και η Εθνική γυναικών έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να καλύψει αυτό το χάντικαπ πολύ σύντομα.

Αναλυτικά η κατάταξη των γυναικών
Women1


Όσον αφορά την Εθνική ανδρών η άνοδος της ήταν μία θέση (από την 20η στην 19η) παρόλο που όπως κι οι γυναίκες βρέθηκαν στους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ είχε και το συν της συμμετοχής της στο World League του 2017. Εκεί όμως είχαμε κάκιστη παρουσία (μόλις 12 βαθμοί το κέρδος μας) και σε συνδυασμό με την απουσία μας από το European League δεν μπορέσαμε να έχουμε μία ακόμη καλύτερη θέση.

Κλείσιμο
Ωστόσο οι άνδρες με τους 170 βαθμούς που έχουν (γιατί είχαμε φτάσει στα μπαράζ πρόκρισης του Ευρωβόλεϊ 2017) απέχουν 26 βαθμούς από την 15 θέση (είναι η Σλοβακία) και 42 από την 12η (Φινλανδία).

Πάντως το κλειδί για μια πιο γρήγορη ανέλιξη και των δύο ομάδων μας (που θα παίξει ρόλο σε μελλοντικές κληρώσεις προκριματικών Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πρωταθλημάτων) είναι το ερχόμενο European League όπου αν βρεθούμε στο Golden οι βαθμοί είναι περισσότεροι (και το παράβολο πιο ακριβό), ενώ αν είμαστε στο Silver ο στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση του.

Αναλυτικά η κατάταξη των ανδρών
Men1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης