Super League 1: Κερδισμένος της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός, «Χ» το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Όλα τα γκολ

Super League 1: Κερδισμένος της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός, «Χ» το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Όλα τα γκολ

Μόνος πρώτος στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός - Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού - Συνέχισαν με «τρίποντα» ΟΦΗ και Ξάνθη

4911051
Μεγάλος κερδισμένος της 5ης αγωνιστικής ημέρα της Super League 1 ήταν ο Ολυμπιακός, καθώς μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται μόνη στην 1η θέση της βαθμολογίας, αποκτώντας βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και δη εκτός έδρας κόντρα στον Πανιώνιο.

Ξάνθη και ΟΦΗ συνέχισαν με νίκες και έμειναν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ενώ σπουδαία νίκη πέτυχε η Λάρισα το Σάββατο στο γήπεδο του Άρη.

Ωστόσο και αυτήν την αγωνιστική δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς μετά το ντέρμπι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, οπαδοί συγκρούστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ υπήρξε και επίθεση σε αστυνομικούς στην Εθνική οδό.

Τα αποτελέσματα τη αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Σάββατο

Άρης-Λάρισα: 2-3
Ατρόμητος-Παναιτωλικός: 2-0
Ολυμπιακός-Λαμία: 2-0

Κλείσιμο
Κυριακή

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης: 3-1
Ξάνθη-Βόλος: 3-1
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός: 0-1
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

vathmologia


Ακολουθεί η περιγραφή και ανάλυση των αγώνων της Κυριακής, καθώς και οι δηλώσεις από το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ:


ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

Σ' ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, κάνοντας χαρούμενο τον Ολυμπιακό που έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος φετινός ΠΑΟΚ, κυριαρχώντας από το πρώτο έως το τελευταίο του λεπτό και το 0-1 με το οποίο προηγήθηκε ήταν πραγματικά φτωχό καθώς έχασε σπουδαίες ευκαιρίες κι ανάμεσα τους ένα πέναλτι στο 0-1.

Στο β' ημίχρονο ο Κωστένογλου διόρθωσε τις δικές του ανορθογραφίες, καθώς έβαλε Γιακουμάκη κι η ΑΕΚ απέκτησε όγκο και ουσία στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ έβγαλε και πάλι τις παιδικές του ασθένειες στην άμυνα και παρόλο που προηγήθηκε για δεύτερη φορά το ματς έκατσε στην ισοπαλία

ΑΕΚ  ΠΑΟΚ 2- 2 Goal& Highlights


Φερέιρα: Αξίζαμε τη νίκη

Ό,τι ήταν δυνατόν για να πάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ έκαναν οι παίκτες του, όπως τόνισε ο Αμπέλ Φερέιρα μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ξαναδεί τη φάση του γκολ της ισοφάρισης των «κιτρινόμαυρων» σε 2-2, αναφερόμενος στο μαρκάρισμα του Κρίστισιτς πάνω στον Αουγκούστο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θεωρώ ότι είχαμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Μπορούσαμε να το τελειώσουμε από το πρώτο ημίχρονο και ο αντίπαλός μας δεν είχε ούτε μία ξεκάθαρη ευκαιρία. Στο δεύτερο η ΑΕΚ αντέδρασε και έβαλε ένα γκολ από μία στατική φάση.

Παρόλο που για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ήμασταν αποδιοργανωμένοι, αντιδράσαμε και πετύχαμε δεύτερο γκολ. Θα ήθελα να δω τη φάση του 2-2, αφού υπάρχει ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Μπάρκα να κάνει δύο εξαιρετικές επεμβάσεις.

Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να πάρουμε τη νίκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φίλαθλοι απόλαυσαν ένα πολύ ωραίο ματς, καθώς αποστολή μου είναι κι αυτή».

Κωστένογλου: Κυριαρχήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Νίκος Κωστένογλου τόνισε πως η ΑΕΚ ήταν καθολικά ανώτερη του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του ντέρμπι, στάθηκε στην αλλαγή συστήματος και μοίρασε μπράβο στους παίκτες του
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της «Ένωσης» στην κάμερα της Nova, αμεσως μετά το 2-2 με τον «δικέφαλο του Βορρά» στο ΟΑΚΑ:

«Ήμασταν προετοιμασμένοι από την αρχή αν κάτι δεν λειτουργούσε να έχουμε μια λύση, αλλάξαμε τον σχηματισμό και σιγά-σιγά η εικόνα μας άρχισε να βελτιώνεται. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ με μια αντεπίθεση, σκόραρε. Σίγουρα είναι μια ποιοτική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει αλλά από εκεί και πέρα είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον κόσμο μας».

Ολυμπιακός-Λαμία 2-0

Έγινε… εύστοχος και νίκησε ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες σπατάλησαν ευκαιρίες στο α’ μέρος, αλλά στο δεύτερο λύγισαν τη Λαμία στο Φάληρο, επικρατώντας 2-0 για την 5η αγωνιστική, με τον Σουνταντί να λυτρώνει και να… λυτρώνεται στο 61’, έπειτα από πάσα του Ελ Αραμπί, που είχε και ασίστ και γκολ (70’).

Έτσι, πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα και βρέθηκαν μόνοι πρώτοι, περιμένοντας «δώρο» στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για να μην αποκτήσουν πάλι… συγκάτοικο.

Αρκετές αλλαγές από τον Πέδρο Μαρτίνς, που έδωσε ανάσες σε βασικά του «εργαλεία» ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία την Τρίτη (01/10, 22:00).

Ντεμπούτο έκανε ο Λοβέρα, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Λαμία: 2-0 (Highlights) ►5η Αγωνιστική Super League 1◄ (28/9/19) ᴴᴰ


ΟΦΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1

Ο εντυπωσιακός ΟΦΗ έκανε come-back στο σκορ της αναμέτρησης, come-back στις νίκες και συνεχίζει ν' αποδεικνύει πως μάλλον δεν είναι τυχαία η εικόνα που παρουσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα. Με το τελικό 3-1 έφτασε στους 10 βαθμούς, όσους είχε τον... Δεκέμβρη την περασμένη αγωνιστική περίοδο!

Ο Αστέρας, αν και προηγήθηκε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», είδε τον Ιγκλέσιας ν' αποβάλλεται με δυο κίτρινες στο 60' και ήρθε η κατηφόρα για τους Αρκάδες...

Ο ΟΦΗ (4-3-3) παρουσιάστηκε με τον Σωτηρίου στα γκολπόστ και τους Μαρινάκη, Γιαννούλη, Νάστο και Κοροβέση στα μετόπισθεν. Ο Νέιρα είχε τον Μεγιάδο για παρτενέρ στο χώρο του κέντρου, μπροστά τους ήταν ο Βαζ, αριστερά κινήθηκε ο Σεμέντο, δεξιά ο Τσιλιανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Φιγκεϊρέδο.

Οι Αρκάδες στο δικό τους 4-3-3 που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο αλλάζοντας τη διάταξή τους σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, είχαν τον Παπαδόπουλο κάτω απ' τα δοκάρια και την αμυντική τετράδα των Κώτσιρα, Πασαλίδη, Βαλιέντε και Μαρτίνες. Ο Ιγκλέσιας στα χαφ είχε βοήθειες από τους Μουνάφο και Καπίγια, ενώ, ο Μαρκ Φερνάντες μπροστά (σε ρόλο μεσοεπιθετικού που φάνηκε να έχει καθήκοντα... σκοραρίσματος) είχε τον Λουίζ Φερνάντες αριστερά και τον Ριέρα δεξιά του.

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης: 3-1 (Highlights) ►5η Αγωνιστική Super League 1◄ (29/9/19) ᴴᴰ


Ξάνθη-Βόλος 3-1

Άριστα πήρε η Ξάνθη στο τεστ κόντρα στον Βόλο στο ντέρμπι της περιφέρειας.

Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ κλήθηκε να δείξει αντίδραση μετά τη βαριά ήττα που υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική από την ΑΕΛ και τα πήγε περίφημα, καθώς επικράτησε των νεοφώτιστων 2-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League 1.

Οι Ακρίτες, που σημείωσαν την 4η νίκη τους σε πέντε αναμετρήσεις, άνοιξαν το σκορ στο 40’ με γκολ του Τεσέιρα και αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές για να ανοίξουν εκείνοι το σκορ, ενώ οι ουσιαστικοί... τίτλοι τέλους έπεσαν στο 56’ με διαγώνιο σουτ του Ντε Αμορίμ μέσα από την περιοχή.

Τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά. Αρχικά, στο 89' από ασίστ του Μπαριέντος, ο Φοσέ με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0, ενώ ο Ατιγιάτ με ωραίο απευθείας βολέ στο 91' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πλέον, η Ξάνθη την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Βόλος που υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό.
Ξάνθη - Βόλος 3-1 | HIGHLIGHTS | 29/09/2019 | ΕΡΤ


Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-1

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε σήμερα ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 1-0 του Πανιώνιου μέσα στη Νέα Σμύρνη, το πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Ζαχίντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού», καθώς ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο τέρμα -και πρώτο της ομάδας του σε κανονική ροή παιχνιδιού- στο 20ο λεπτό με πολύ ωραία εκτέλεση, ενώ έβγαλε τα στοιχεία πουν περιμένει ο Γιώργος Δώνης από αυτόν και σε άλλες περιπτώσεις!

Αντιθέτως, οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν, ουσιαστικά, να φανούν απειλητικοί με εξαίρεση κάποιες στατικές φάσεις, με αποτέλεσμα να παραμείνουν το -2 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας…

Στα αξιοσημείωτα και τα δύο δοκάρια που είχε ο Παναθηναϊκός, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους Ινσούα στο 45’ και Μπουζούκη στο 47’ να στέκονται άτυχοι και να μην επιτρέπουν μια νίκη με πιο «καθαρό» σκορ για την ομάδα τους.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός: 0-1 (Highlights) ►5η Αγωνιστική Super League 1◄ (29/9/19) ᴴᴰ


Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-0

Στην αρχή και στο φινάλε, μίλησε ο Γιώργος Μανούσος που με δύο δικά του τέρματα οδήγησε τον Ατρόμητο στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο ματς, μόλις στο 1ο λεπτό, όταν το τέρμα του Μανούσου μέτρησε μετά από έλεγχο του VAR.

Στο 71’ ο Παναιτωλικός έφτασε στην ισοφάριση με τον Μοράρ, σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση, όπου ο Ρουμάνος φαίνεται να είναι στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό, (οπότε η προσπάθεια για συμμετοχή του Γιοβάνοβιτς στη φάση ίσως είναι καταλυτική στο να μην μετρήσει). Έτσι στο 87ο λεπτό ο Μανούσος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Γούτα στο 19΄.

Ο Παναιτωλικός παραμένει η μόνη ομάδα που δεν έχει πάρει ούτε έναν πόντο στο πρωτάθλημα και βρίσκεται προτελευταίος,μόνο πάνω από τον Πανιώνιο που βρίσκεται στο -2.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-0 | HIGHLIGHTS | 28/09/2019 | ΕΡΤ


Άρης-Λάρισα 2-3

Την ανατροπή της... χρονιάς έκανε η ΑΕΛ κόντρα στον Άρη!

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν φουλ αποτελεσματική, είχε μπόλικη δόση τύχης (3 δοκάρια οι γηπεδούχοι) και κατάφερε να φέρει... τούμπα τον Άρη, που είχε προηγηθεί με 2-0 στο 12ο λεπτό, παίρνοντας μια τεράστια νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 3-2.

Στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν βρεθεί να προηγούνται με τέρματα των Βέλεθ και Γκάμα αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν βγει το ημίχρονο με δύο γκολ του Νούνιτς. Και στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν... όρθιοι χάρη στον Κρίστινσον, τα δοκάρια και την τύχη που είχαν και «χτύπησαν» με τον Ουάρντα για την απίθανη ανατροπή και την πρώτη νίκη τους στο «Κλ. Βικελίδης» από το 1993.

Στο 104’ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι καθώς ο διαιτητής Σκουλάς είχε δώσει πέναλτι σε καθαρό χέρι του Μπούστος αλλά πήγε και εξέτασε τη φάση από το VAR και διαπίστωσε πως στο ξεκίνημα της φάσης ο Ροζ είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Μόρα, παίρνοντας πίσω την αρχική του απόφαση!

Άρης - Λάρισα: 2-3 (Highlights) ►5η Αγωνιστική Super League 1◄ (28/9/19) ᴴᴰ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης