Super League 1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2: Ρεσιτάλ Δικεφάλων

Super League 1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2: Ρεσιτάλ Δικεφάλων

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League 1, όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πρόσφεραν ένα χοαρταστικό θέαμα - Σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο ο πρωταθλητής, προηγήθηκε με 0-1 κι έχασε πέναλτι, αλλαγμένη η ΑΕΚ στο δεύτερο, μπόρεσε να ισοφαρίσει δύο φορές, ενώ της ακυρώθηκε, σωστά, κι ένα ακόμη γκολ μέσω VAR

aek000
Σ' ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, κάνοντας χαρούμενο τον Ολυμπιακό που έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος φετινός ΠΑΟΚ, κυριαρχώντας από το πρώτο έως το τελευταίο του λεπτό και το 0-1 με το οποίο προηγήθηκε ήταν πραγματικά φτωχό καθώς έχασε σπουδαίες ευκαιρίες κι ανάμεσα τους ένα πέναλτι στο 0-1.

Στο β' ημίχρονο ο Κωστένογλου διόρθωσε τις δικές του ανορθογραφίες, καθώς έβαλε Γιακουμάκη κι η ΑΕΚ απέκτησε όγκο και ουσία στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ έβγαλε και πάλι τις παιδικές του ασθένειες στην άμυνα και παρόλο που προηγήθηκε για δεύτερη φορά το ματς έκατσε στην ισοπαλία

ΑΕΚ  ΠΑΟΚ 2- 2 Goal& Highlights


Κλείσιμο
Το ματς
Η επιλογή του Κωστένογλου να βάλει στην επίθεση Λιβάγια, Αλμπάνη αποδείχθηκε λανθασμένη σ' αυτό το ματς γιατί η μεσαία γραμμή της ομάδας του έχασε κατά κράτος τη μάχη από τους ασπρόμαυρους που χτύπησαν με την ταχύτητα των Σβιντέρφσκι, Λημνιού.

Ο πρώτος στο 5' απέφυγε τον Μπάρκα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ που αστόχησε, αλλά στο 16' ο Λημνιός έφυγε στην πλάτη της άμυνας γύρισε και τη μπάλα κι ο Πολωνός πέτυχε το 0-1.

Στο 19' ο Πολωνός έχασε την ευκαιρία για το 0-2 όταν ο Μπάρκας έχασε την έξοδο και στην κενή εστία πλάσαρε άουτ!

Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να παραπαίει και στο 25' ο Κλόσνερ έδειξε σωστά μέσω VAR το πέναλτι για χέρι του Μπακάκη, με τον Μπίσεσβαρ να ξεγελά τον Μπάρκα αλλά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της Ένωσης.

Το ημίχρονο έληξε χωρίς σοβαρή φάση για τους γηπεδούχους που ήταν απολύτα ικανοποιημένοι με το 0-1, αλλά στο Β΄ημίχρονο ο Κωστένογλου έβαλε Γιακουμάκη, Ντέλετιτς άλλαξε σύστημα κι ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε...

Ο Δικέφαλος δεν είχε περάσει το κέντρο για 10 λεπτά και στο 54' ο Βαρέλα έχασε τον Τσιγκρίνσκι που με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-1 βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Μόνο που οι κερκίδες πάγωσαν στο 58' όταν Λημνιός, Μπίσεσβαρ εξαφάνισαν τη μπάλα ο τελευταίος σέρβιρε δεύτερο γκολ στον Σβιντέρφσκι κι ο Πολωνός έκανε το 1-2!

Κι όμως αντί να εκμεταλλευτεί αυτό το προβάδισμα, άρχισε να δίνει περισσότερα μέτρα στην ΑΕΚ και με ανόητα φάουλ και λάθη να κινδυνεύει με νέα ισοφάριση.

Αυτή δεν ήρθε στο 63' όταν ο Μάνταλος σκόραρε μετά την εκπληκτική επέμβαση Ζίβκοβιτς σε κεφαλιά του Γιακουμάκη, αλλά σωστά μέσω VAR υποδείχθηκε οφσάιντ, ήρθε όμως στο 79'

Χωρίς η ΑΕΚ να έχει ευκαιρία ο Αουγκούστο έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Γιακουμάκης την έσπασε στον Μάνταλο που σέντραρε κι ο Ντέλετιτς με... στραβοκλωτσιά πέτυχε το 2-2!

Οι οπαδοί της ΑΕΚ ζητούσαν κι άλλο γκολ, ωστόσο αυτός που το πλησίασε ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Μπάρκα όμως να κάνει δύο τεράστιες επεμβάσεις σε σουτ του Άκπομ,

Αρχικά στο συρτό που έκανε στο 84', αλλά κυρίως στη βολίδα που εξαπέλυσε στο 88' και τον ανάγκασε να απογειωθεί στο παραθυράκι του.

Η ΑΕΚ είχε ένα σουτ του Λιβάγια που πέρασε κόρνερ και το τελικό σφύριγμα του Κλόσνερ βρήκε τους δύο Δικεφάλους ισόπαλους με το χορταστικό 2-2.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46' Γιακουμάκης), Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μάνταλος (85' Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46' Ντέλετιτς), Λιβάια.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός (77' Ζαμπά), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (88' Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (64' Ακπομ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης