La Liga, Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: «Λευκή» και... «άνοστη» ισοπαλία στο ντέρμπι

La Liga, Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: «Λευκή» και... «άνοστη» ισοπαλία στο ντέρμπι

Χωρίς ένταση, φάσεις και… γκολ, το σημερινό ντέρμπι της Ατλέτικο και Ρεάλ για την έβδομη αγωνιστική της La Liga έληξε ισόπαλο 0-0, «βολεύοντας» τελικά και τις δύο ομάδες - Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα



ATLEREAL
«Ντέρμπι Μαδριλένο» είχαμε σήμερα το βράδυ στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», αλλά όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο κάθε άλλο παρά θύμιζαν τέτοιο, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Χωρίς νεύρα και τους… παραδοσιακούς «τσαμπουκάδες», με λιγοστές καλές φάσεις και μοιραία χωρίς γκολ, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι πήραν από έναν βαθμό, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στην τρίτη θέση και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν πρώτοι, μετά την έβδομη «στροφή» La Liga.



Το ματς:
Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 8’ ο Ζοάο Φέλιξ βγήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουρτουά!

Με τον Τρίπιερ να ανεβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις από τα δεξιά, αμύνθηκαν οργανωμένα και ψηλά, ενώ έψαξαν κυρίως κάποια γρήγορη αντεπίθεση, για να εκμεταλλευθούν την ταχύτητα του Ζοάο Φέλιξ.

Ο οποίος ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε στην έτερη καλή φάση της Ατλέτικο, στο 39ο λεπτό, όταν μετά από συνεργασία με τον Τόμας, έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά κι αυτό πέρασε ελάχιστα άουτ…

Από την άλλη πλευρά, οι «μερένγκες», είχαν μεν την κατοχή της μπάλας, ειδικότερα μετά τα μισά του πρώτου 45λεπτου, όμως δυσκολεύθηκαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Είναι ενδεικτικό, δε, πως και στο 37’ και στο 40’ απείλησαν με μακρινά σουτ, αμφότερα από τον Κρόος. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, ο Όμπλακ ήταν στη θέση του, μπλοκάροντας το πρώτο και διώχνοντας με ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία το δεύτερο σε κόρνερ...

Κλείσιμο
Στην επανάληψη, ο Ντιέγκο Σιμεόνε «φρέσκαρε» την ομάδα του, βάζοντας στη θέση του Βιτόλο τον Κορέα, ο οποίος μάλιστα είχε και την πρώτη καλή φάση, τρία λεπτά μετά την είσοδό του, αλλά η κεφαλιά του από τη σέντρα του Κόστα πέρασε πάνω από το τέρμα.

Η Ρεάλ αντιθέτως παρέμεινε ως είχε, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν ενώ ο Νάτσο τροφοδότησε τον Μπέιλ σε μια υποσχόμενη αντεπίθεση αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο, με τη μπάλα να περνάει απελπιστικά άουτ, στο 59’.

Η Ατλέτικο άλλαξε σύστημα δύο λεπτά μετά, με την είσοδο του Λεμάρ να οδηγεί τον Σαούλ σε θέση αριστερού μπακ, για να γίνει πιο επιθετική και να φτάσει στη νίκη, ενώ η «απάντηση» από πλευράς Ζινεντίν Ζιντάν ήρθε με την είσοδο του Μόντριτς στο ντέρμπι, αντί του Βαλβέρδε στο 68’, αλλά η επιθετική της λειτουργία παρέμεινε προβληματική.

Ο Σιμεόνε έριξε και τον Γιορέντε στη… μάχη, αντί του Ζοάο Φέλιξ, για να «κλειδώσει» το κέντρο στο 70ο λεπτό, ενώ μια κεφαλιά του Σαούλ μετά από κόρνερ που πέρασε λίγο άουτ στο 72’ ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα…

Από κεφαλιά, όμως, προήλθε και η καλύτερη φάση της «λευκής βασίλισσας», τρία λεπτά αργότερα. Όταν ο Μπενζεμά πήδηξε ψηλότερα από όλους μέσα από την περιοχή, αλλά ο Όμπλακ έδιωξε εντυπωσιακά με το αριστερό του χέρι!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, η μια ομάδα φοβήθηκε περισσότερο την άλλη, αντί αμφότερες να ψάξουν… μανιασμένα το νικητήριο τέρμα, με αποτέλεσμα το 0-0 να διατηρηθεί μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γκονθάλεθ Γκονθάλεθ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Χιμένες, Λοντι, Τρίπιερ, Κόκε, Σαούλ, Παρτέι, Βιτόλο, Ζοάο Φέλιξ, Ντιέγκο Κόστα

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος, Μπέιλ, Αζάρ, Μπενζεμά

πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης