Premier League: Επιστροφή στις νίκες για Τότεναμ-«Καθάρισε» εύκολα η Τσέλσι

Premier League: Επιστροφή στις νίκες για Τότεναμ-«Καθάρισε» εύκολα η Τσέλσι

Η Τότεναμ επικράτησε 2-1 της Σαουθάμπτον, αν και αγωνίστηκε με 10 από νωρίς και επέστρεψαν στις νίκες- Στεγνό «καθάρισμα» (2-0) από την Τσέλσι στην Μπράιτον για την 7η αγωνιστική της Premier League - Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις όλων των αγώνων

τοτεναμ
Η Τότεναμ επέστρεψε.

Οι Λονδρέζοι άφησαν πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις του πρόσφατου παρελθόντος, επικρατώντας 2-1 της Σαουθάμπτον στο «σπίτι» τους και πήραν την πρώτη του νίκη μετά 4-0 επί της Πάλας πριν από δύο εβδομάδες.


Αν και αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για μια αγωνιστική ώρα, λόγω της αποβολής του Οριέ με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο.
Έφτασε τους 11 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην 3η θέση, όπου βρίσκεται και η Τσέλσι, η οποία άφησε πίσω την ήττα στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, με το 2-0 επί της Μπράιτον στο Λονδίνο.

Κλείσιμο
Ο Εντομπελέ «κεραυνοβόλησε» τον Γκαν στο 24’ για το 1-0 και η ομάδα του Ποτσετίνο άνοιξε τον δρόμο προς το… τρίποντο και έραψε το παιχνίδι στα μέτρα της σχετικά νωρίς. Ωστόσο, ο Οριέ άφησε την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League με παίκτη λιγότερο από το 31’. Αντίκρισε κίτρινη στο 27’ και στο 31’ ο πρώην παίκτης της Παρί.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιορίς έκανε τρομερό… δώρο στους φιλοξενούμενους στο 39’. Με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, από εκεί που είχαν το πάνω χέρι. Ωστόσο, ο… συνήθης ύποπτος Κέιν, έδωσε τη λύση για άλλη μια φορά. Στο 43’ είδε τον Έρικσεν να του στρώνει την μπάλα και με σεντερφορίσια κίνηση έγραψε το 2-1.

Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στην Μπράιτον και με τους Ζορζίνιο και Γουίλιαν «καθάρισε» στο δεύτερο. Ο Ιταλός μέσος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 49’ και χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα διατήρησε το προβάδισμα που είχε, προτού «καθαρίσει» το ματς ο Βραζιλιάνος άσος. Αυτό συνέβη στο 76’, όταν κινήθηκε από τα δεξιά και έπιασε στον ύπνο τον αντίπαλο γκολκίπερ (Ράιαν) με χαμηλό πλασέ.

Η Άστον Βίλα προηγήθηκε δις, αλλά η Μπέρνλι έδωσε ισάριθμες απαντήσεις στο «Venue Villa Park» (2-2). Ο Ελ Γκατζί άνοιξε το σκορ στο 33’ με εξαιρετικό τελείωμα στην κίνηση, ο Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 68’ με καρφωτή κεφαλιά, ενώ ο ΜακΓκιν με μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-1 στο 79’. Ο Γουντ «πάγωσε» το γήπεδο στο 81’ με σκαστή κεφαλιά και πάλι.


«Καθάρισαν» ο Μιλιβόγεβιτς και ο Τάουνσεντ για την Πάλας (2-0). Ο πρώην μέρος του Ολυμπιακού σκόραρε με πέναλτι στο 21’ και συνέβαλε αρκετά ώστε να πάρουν το τρίποντο οι γηπεδούχοι κόντρα στη Νόριτς. Ο Βρετανός εξτρέμ το «κλείδωσε» στο 90ο λεπτό.


Έφυγε με το 2-2 από το Μπόρνμουθ η Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» δέχθηκαν ανατροπή από τους γηπεδούχους, αλλά ελέω Κρεσγουελ δεν έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο. Ο Γιαρμολένκο «πάγωσε» το «Vitality Stadium» στο 10’, έπειτα από ωραία κίνηση και γλυκό πλασέ.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τον Κινγκ να εκτελεί στο 17’ από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα έπειτα από στημένη φάση, αφού του στρώθηκε η μπάλα μετά την κίνηση του Ακέ. Στις αρχές του δεύτερου μέρους ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Ο Γουίλσον δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την πάσα του Κινγκ (μετά από περίτεχνη ενέργεια του Σολάνκε), για την ισοφάριση (46’). Ο Βρετανός μπακ μίλησε τελευταίος, πιάνοντας δυνατό σουτ μετά το στρώσιμο του Άντερσον.


Έσπασε το… ρόδι η Γουλβς. Η ομάδα του Νούνο επικράτησε 2-0 της Γουότφορντ και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Ντόχερτι άνοιξε το σκορ στο 18’ μετά πλασέ από κοντά έπειτα από γύρισμα του Νέτο και ενώ είχε προηγηθεί εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους. Στο 61’ ο Γιάνματ δεν αντέδρασε καλά στην κεφαλιά του Γκιμπς-Γουάιτ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.


Αναλυτικά, η 7η αγωνιστική:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-1
(70' Βαϊνάλντουμ)

Τότεναμ-Σαουθάμπτον 2-1
(24’ Εντομπελέ, 43’ Κέιν-39’ Ινγκς)

Τσέλσι-Μπράιτον 2-0
(49’ Ζορζίνιο πεν, 76’ Γουίλιαν)

Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ 2-2
(17’, 46’ Γουίλσον-10’ Γιαρμολένκο, 74’ Κρέσγουελ)

Άστον Βίλα-Μπέρνλι 2-2
(33’ Ελ Γκαζί, 79’ ΜακΓκίν-68’ Ροντρίγκεζ, 81’ Γουντ)

Κρίσταλ Πάλας-Νόριτς 2-0
(21’ Μιλιβόγεβιτς πεν, 90’ Τάουνσεντ)

Γουλβς-Γουότφορντ 2-0
(18’ Ντόχερτι, 61’ αυτ. Γιάνματ)


Γουλβς-Γουότφορντ 2-0

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης