Super League 1, Aτρόμητος-Παναιτωλικός 2-0: Πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες με οδηγό Μανούσο

Super League 1, Aτρόμητος-Παναιτωλικός 2-0: Πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες με οδηγό Μανούσο

Ο Ατρόμητος με τα δύο γκολ του Μανούσου, επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού - Πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες, χωρίς βαθμό ακόμα η ομάδα του Αγρινίου - Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

4908977
Με ηγέτη τον Γιώργο Μανούσο και την... βοήθεια του VAR, ο Ατρόμητος έφτασε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 2-0 επί του Παναιτωλικού, τον οποίο έριξε ακόμα πιο βαθιά σε κρίση, καθώς παραμένει χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα. Παράπονα από την διαιτησία έχουν τα «καναρίνια».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-0 | HIGHLIGHTS | 28/09/2019 | ΕΡΤ


Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Αναστασίου, έμεινε πιστός στο 4-3-3, αλλά άλλαξε αρκετά πρόσωπα. Ο Μανδάς παρέμεινε στο τέρμα, ο Κιβρακίδης για πρώτη φορά βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Κατράνης ήταν στα αριστερά. Ρισβάνης και Γούτας ήταν τα δυο στόπερ. Μπροστά τους, είχαν τον Χαρίση, με τον Μπαένα στο πλευρό του, στην πρώτη του ως βααξσικός με το «αστέρι». Ο Νταβιώτης στην πρώτη του εμφάνιση στη βασική εντεκάδα ήταν μπροστά τους, ο Ούμπιδες στα δεξιά, ο Ρόσα στα αριστερά, ενώ ο Μανούσος ήταν ο μοναδικός στην κορυφή της επίθεσης.


Ο Λουίς Κάστρο από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Κνετ ήταν στο τέρμα, με τους Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλή και Μπάλμπι στην άμυνα. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Λουσέρο με τον Ντάσλιο, έχοντας τον Μιμίτο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά βρέθηκε ο Ντίαζ, αριστερά ο Αριγίμπι και στην κορυφή της επίθεσης ο Μοράρ.

1-0 από τα... αποδυτήρια με την βοήθεια του VAR

Κλείσιμο
Οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου μπήκαν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό με το... μαχαίρι στα δόντια, όπως είχαν υποσχεθεί πως θα κάνουν μεταξύ τους μετά την ήττα στην Τρίπολη. Έτσι, μόλις στο 2', ο Ούμπιδες βρήκε τον Μανούσο σε οριακή θέση οφσάιντ, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Κνετ τον οποίο πλάσαρε για το 1-0. Ο δεύτερος βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του, όμως το VAR έδειξε γκολ σε μια άκρως οριακή φάση, με τον Έλληνα επιθετικό να φαίνεται για πάρα πολύ λίγο να καλύπτεται.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του πρώτου μέρους ήταν πολύ χαμηλός. Ο Ατρόμητος άφησε στον Παναιτωλικό την μπάλα, αλλά η ομάδα του Αγρινίου δεν μπορούσε να την φέρει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Έτσι, η δεύτερη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Ατρόμητο, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γούτας με κεφαλιά στο 19' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κνετ.

Μάλιστα, αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τα πρώτα 45 λεπτά, με τον Ατρόμητο χωρίς να δυσκολεύεται να κρατά και να πηγαίνει με αυτό το 1-0 στα αποδυτήρια.

Μπορούσε το 2-0 ο Ατρόμητος, αλλά και το 1-1 ο Παναιτωλικός!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με πρώτο τον Ατρόμητο να απειλεί για το 2-0, όταν μετά από μπαλιά του Κατράνη ο Μανούσος δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα κι αυτή έφυγε άουτ στο 48'. Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός απείλησε πρώτα με τον Ντάλσιο να στέλνει την μπάλα άουτ και στη συνέχεια με τον Μοράρ να αστοχεί επίσης.

Η πίεση του Παναιτωλικού συνεχίστηκε, με τον Ατρόμητο να έχει αφήσει την μπάλα στα πόδια των φιλοξενούμενων και να... παίζει με την φλόγα! Τα «καναρίνια», όσο περνούσαν τα λεπτά πίεζαν και περισσότερο και βρήκαν και το γκολ που έψαχναν, το οποίο όμως δεν μέτρησε!

Το VAR... έσωσε και πάλι τον Ατρόμητο

Ο Παναιτωλικός, λοιπόν, κατάφερε και βρήκε το γκολ που έψαχνε για την ισοφάριση. Αυτό έγινε στο 71', με τον Μοράρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά τον επόπτη να σηκώνει το σημαιάκι του. Μετά από πολύ ώρα και τον διαιτητή Βρέσκα να συμβουλεύεται το VAR, το γκολ ακυρώθηκε. Από το ριπλέι φαίνεται ο επιθετικός του Παναιτωλικού να καλύπτεται, αλλά ο ρέφερι θεώρησε πως ο Γιοβάνοβιτς που ήταν εκτεθειμένος επηρέαζε τη φάση κι έδωσε οφσάιντ.

Από την φάση αυτή κι έπειτα, η ψυχολογία των φιλοξενούμενων έπεσε κατακόρυφα και τα νεύρα κυριάρχησαν. Αυτό είχε ως συνέπεια, τον Ατρόμητο να φτάσει σε δεύτερο τέρμα μετά από μια αδράνεια στην άμυνα του Παναιτωλικού.

Ο Μανούσος... σφράγισε την πρώτη νίκη!

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατράνη σχεδόν από την περιοχή του Ατρόμητου, η μπάλα πέρασε απ' όλους στον αέρα κι έφτασε στον Μανούσο που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη κλειστή γωνία του Κνετ που φέρει ευθύνη, για το 2-0 στο 87'. Από εκεί και πέρα και για τα, πολλά, λεπτά των καθυστερήσεων που ακολούθησαν ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 90' με τον Γούτα, ενώ στο 94' είχαμε νέα χρήση VAR, με την κατάληξη αυτού να είναι φάουλ για τους Περιστεριώτες και τον Μάντσον να εκτελεί απευθείας άουτ. Κάπως έτσι το παιχνίδι στο Περιστέρι ολοκληρώθηκε και ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Κιβρακίδης, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μπαένα, Νταβιώτης (84' Γιακουμάκης), Ρόσα (64' Μάντσον), Ούμπιδες (80' Ανδρούτσος), Μανούσος

Παναιτωλικός (Λουίς Κάστρο): Κνετ, Μπάλμπι, Λουσέρο, Μιμίτο (90+1' Καββαδίας), Μάλης, Ντίαζ (52' Ρομάν), Ντάλσιο, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μοράρ, Αριγίμπι (84' Ντουάρτε)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης