Premier League, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-1: Ασταμάτητο το κόκκινο τρένο

Premier League, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-1: Ασταμάτητο το κόκκινο τρένο

Η Λίβερπουλ, εκμεταλλευόμενη μια τεράστια γκάφα του γκολκίπερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πέρασε με το διπλό (0-1) και έκανε το 7x7 συνεχίζοντας ασταμάτητη στην κορυφή της Premier League

000_1KR0B6
Το «Μπράμαλ Λέιν» έκρυβε κινδύνους για τη Λίβερπουλ που σε επίπεδο Premier League δεν είχε φύγει νικηφόρα ποτέ από εκεί. Οι «Κόκκινοι» για άλλη μια φορά δυσκολεύτηκαν αφάνταστα στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά έχοντας και την τύχη με το μέρος τους κατάφεραν να φύγουν με το διπλό (0-1) χάρη στο γκολ του Βαϊνάλντουμ και στο τεράστιο λάθος του γκολκίπερ των «Λεπίδων», Χέντερσον και να κάνουν το 7x7, συνεχίζοντας την ασταμάτητη πορεία τους στην κορυφή. Μάλιστα αν λάβουμε υπόψη και την περσινή σεζόν, η σημερινή ήταν η 16η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Κλοπ στην Premier League!



Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από το πρώτο μέρος έδειχνε... σκληρό καρύδι. Μπορεί η Λίβερπουλ να έφτασε κάποια στιγμή την κατοχή στο 76%, ωστόσο δυσκολευόταν να δημιουργήσει απέναντι στις πολύ καλά οργανωμένες «Λεπίδες» που έπαιζαν με μαχητικότητα και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Ο... μοιραίος για τους «Κόκκινους» πάντως στο πρώτο μέρος ήταν ο Μανέ, ο οποίος σπατάλησε δύο σπουδαίες φάσεις για να δώσει στη Λίβερπουλ το προβάδισμα. Αρχικά στο 34' όταν έπειτα από μια βαθιά μπαλιά τελείωσε κάκιστα τη φάση μπροστά από τον Χέντερσον και στη συνέχεια στο 43' όταν από κοντά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι ύστερα από συνεργασία των Σαλάχ και Φιρμίνο.

Αλλά και με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, χωρίς να διαθέτει φαντασία στο παιχνίδι της. Οι «Λεπίδες» εξακολουθούσαν να πατάνε σταθερά και μάλιστα στο 53' πλησίασαν το γκολ, αλλά η κεφαλιά του ΜακΜπέρνι έπειτα από κόρνερ πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Λίγο αργότερα η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Μανέ, αλλά οι «Ρεντς» εξακολουθούσαν να μην απειλούν πραγματικά την εστία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, παίζοντας χωρίς... σπιρτάδα.

Στο 70' ωστόσο το ολέθριο λάθος του γκολκίπερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Χέντερσον έκανε τη Λίβερπουλ να βρει το γκολ που αναζητούσε. Ο Βαϊνάλντουμ έπιασε με τη μία του σουτ από τα όρια της περιοχής, και ο Χέντερσον στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την μπάλα, μπερδεύτηκε από τα φάλτσα και την είδε να γλιστρά μέσα από τα χέρια του και να περνάει μέσα από τα πόδια του για το 0-1 των «Κόκκινων»! Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σαλάχ δεν τελείωσε το ματς σε τετ-α-τετ και στο 85' η Λίβερπουλ παραλίγο να το πληρώσει με τον Κλαρκ να στέλνει την μπάλα άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Στο τέλος, έστω και με άγχος, η Λίβερπουλ κράτησε το σκορ, πανηγυρίζοντας το επτά στα επτά!

Κλείσιμο
Οι συνθέσεις:
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Κρις Γουάιλντερ): Χέντερσον, Μπάσαμ, Στίβενς, Μπάλντοκ, Έγκαν, Ο'Κόνελ, Φλεκ, Νόργουντ (77' Κλαρκ), Λάντστραμ, Ρόμπινσον (60' Μουσέ), ΜακΜπέρνι
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (63' Οριγκί), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (94' Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (87' Μίλνερ)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης