UEFA Ranking: Η αναπάντεχη ήττα του ΑΠΟΕΛ εδραιώνει την Ελλάδα στη 15η θέση

UEFA Ranking: Η αναπάντεχη ήττα του ΑΠΟΕΛ εδραιώνει την Ελλάδα στη 15η θέση

Η Ελλάδα μπορεί να μην εκπροσωπείται στο Europa League, για πρώτη φορά στα χρονικά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να έρθουν καλά νέα για τη χώρα μας αφού μετά την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη Ντουντελάνζ με 4-3 , η Ελλάδα εδραιώνεται στη 15η θέση  στη βαθμολογία της UEFA με την απόσταση από την Κύπρο να αυξάνεται  κατά 300 βαθμούς  

APOEL_1
Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ντουντελάνζ, υπέστη αναπάντεχη ήττα με 4-3 εντός έδρας, ένα αποτέλεσμα διατήρησε την απόσταση από την Ελλάδα στους 300 βαθμούς, όπως είχε διαμορωθεί μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Τότεναμ για το Champions League χθες το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Κύπρος παραμένει έτσι στην 16η θέση της βαθμολογίας της UEFA με 25.000 βαθμούς την ώρα που η Ελλάδα έχει 25.300 ενώ και οι δύο χώρες συνεχίζουν μετά τα προκριματικά έχοντας έναν εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ξεκινήσει η σεζόν η Ελλάδα βρισκόταν σε απόσταση 1.600 βαθμών από την Κύπρο αλλά η κατάσταση έχει ανατραπεί και υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης μιας και πλέον τυχόν νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League δίνει 400 βαθμούς στη χώρα μας έναντι 200 που δίνει κάθε νίκη στο Europa League.

Πάμε στους Δανούς οι οποίοι είναι ακριβώς από πάνω μας στη βαθμολογία και εκπροσωπούνται μόνο από την Κοπεγχάγη στο Europa League, η οποία νίκησε την Λουγκάνο και πρόσθεσε 500 βαθμούς στη χώρα της.

Η Δανία παρέμεινε στην 14η θέση, αλλά με 26.250 βαθμούς, + 950 πόντους από την Ελλάδα δηλαδή. Θυμίζουμε ότι τον όμιλο της Κοπεγχάγης συμπληρώνουν οι Ντιναμό Κιέβου και Μάλμε.

Κλείσιμο
Για να κοιτάμε και πιο πίσω μας όμως, οι Κροάτες έχουν την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League, η οποία συνέτριψε την Αταλάντα χθες βράδυ (18/9) και έφτασαν τους 24.375 βαθμούς.

Τέλος, μπορεί να έχουμε σημαντική απόσταση από τη Σερβία, αλλά εκείνη έχει δύο ομάδες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Η μία είναι ο Ερυθρός Αστέρας, που βρίσκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από τη Μπάγερν Μονάχου και αν οι «ερυθρόλευκοι» σε δύο εβδομάδες πάρουν τη νίκη στο Βελιγράδι, θα αποσπαστούμε σημαντικά στην κατάταξη.

Η άλλη σερβική ομάδα είναι η Παρτιζάν που αγωνίζεται στο Europa League απόψε (19/9) στις 22:00 με την Άλκμααρ

Θυμίζουμε πως αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει χάνει το ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League από τη σεζόν 2021/2022. Δηλαδή θα έχει πλέον τέσσερις ευρωπαϊκές θέσεις. Ο πρωταθλητής θα συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League και άλλες τρεις ομάδς στο νεοσύστατο Europa League 2 ενώ δεν θα έχουμε εκπροσώπηση στο Europa League 1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης