Champions League: Διασυρμός Ρεάλ στο Παρίσι, μεγάλο διπλό για Λοκομοτίβ στη Γερμανία - Όλα τα γκολ της Τετάρτης

Champions League: Διασυρμός Ρεάλ στο Παρίσι, μεγάλο διπλό για Λοκομοτίβ στη Γερμανία - Όλα τα γκολ της Τετάρτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε με 3-0 από την Παρί - «Χ» στο ντέρμπι της Ατλέτικο με τη Γιουβέντους - Εύκολες νίκες για Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Σαχτάρ Ντόνεντσκ

pari-real
Συγκλονιστικά ματς, μεγάλες μάχες, ανατροπές, εκπλήξεις και 24 γκολ είναι ο απολογισμός της 2ης ημέρας της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Μία Τετάρτη που τα είχε όλα. Από τον διασυρμό της Ρεάλ στο Παρίσι και την τριάρα που εισέπραξε η «βασίλισσα» από την παρέα του άλλοτε δικού της Ντι Μαρία, έως το διπλό της Λοκομοτίβ Μόσχας στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά και τη ματσάρα στη Μαδρίτη, όπου η Ατλέτικο ισοφάρισε στο φινάλε τη Γιουβέντους.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν ήταν καταιγιστική, αλλά ήταν η... Μπάγερν Μονάχου και με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε ευρεία νίκη με σκορ 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα. Σπουδαία νίκη με 3-0 πέτυχε εκτός έδρας και η Μάντσεστερ Σίτι, έναντι της Σαχτάρ, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέσυρε με 4-0 την πρωτάρα Αταλάντα.

Μπριζ και Γαλατασαράι ήταν το μοναδικό ματς χωρίς γκολ (0-0), ενώ ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή του 0-2 από την Τότεναμ, αποκομίζοντας έναν βαθμό, ο οποίος ενδέχεται να του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπριζ (Βέλγιο) - Γαλατασαράι (Τουρκία) 0-0
Κλείσιμο
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 3-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Τότεναμ (Αγγλία) 2-2
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 3-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 0-3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Αταλάντα (Ιταλία) 4-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Γιουβέντους (Ιταλία) 2-2
Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 1-2

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Νάπολι (Ιταλία) - Λίβερπουλ (Αγγλία) 2-0
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Γκενκ (Βέλγιο) 6-2

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ίντερ (Ιταλία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 1-1
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν (Γαλλία) - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 1-1
Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Λειψία (Γερμανία) 1-2

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι (Αγγλία) - Βαλένθια (Ισπανία) 0-1
Άγιαξ (Ολλανδία) - Λιλ (Γαλλία) 3-0

Δείτε τις περιγραφές των παιχνιδιών και τα βίντεο με τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα ανά παιχνίδι:

Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2

Βαθμός δυσκολίας, υψηλότατος. Η Τότεναμ εμφανίστηκε στο «καυτό» Καραϊσκάκης με τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο η καλή ομάδα του Μαρτίνς έδειξε ότι πιστεύει στον εαυτό της. Το τελικό 2-2 και η διακύμανση του σκορ δείχνει την αυτοπεποίθηση του Ολυμπιακού που ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα στο φετινό Champions League κι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.



ΘΥΜΙΣΕ… ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ!

Η τελευταία πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν πριν δυο χρόνια, κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τότε οι Πορτογάλοι είχαν… τρομοκρατήσει το «Καραϊσκάκης», με τρια γκολ και δυο δοκάρια στο πρώτο μέρος.

Όποιος έβλεπε το matrix του γηπέδου στο 30’ θα έβλεπε το σκορ στο 0-2 και θα υπέθετε πως το έργο… ξαναπαίχθηκε! Θα έπεφτε όμως εντελώς έξω, αφού ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, κάνοντας 10 τελικές ως εκείνο το χρονικό σημείο, μετρώντας ένα δοκάρι με τον Γκερέρο και καταφέρνοντας να «διαβάσει» όλες τις αμυντικές ανισορροπίες των Σπερς και να χτυπήσει όπως έπρεπε!

Με τον Ποντένσε να κάνει ό,τι θέλει τον Ντέιβις από δεξιά, τον Βαλμπουενά να δίνει τον ρυθμό, όντας σε κάθε σημείο έξω από την περιοχή, τον Γκερέρο να παλεύει με τα «θηρία» και τον Τσιμίκα να ανεβαίνει διαρκώς, οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά, έκλεβαν μπάλες από τον Γουίνκς και τον Σάντσες και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Τα σουτ των Ποντένσε (5’) Γκερέρο (16’) διαδέχθηκε το δοκάρι του Ισπανού στο 18’, όταν ο Τσιμίκας σέντραρε, ο Πορτογάλος πάσαρε ωραία δίπλα του κι ο συμπαίκτης του σούταρε με δύναμη στο δεξί δοκάρι του Γιορίς, πείθοντας ότι το παιχνίδι εξελίσσεται όπως πρέπει για τον Ολυμπιακό.

Στην πρώτη επικίνδυνη φάση ωστόσο, η Τότεναμ ευτύχησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί. Στο 26’ ο Κέιν ξεκίνησε με τη μπάλα για να μπει στην περιοχή, ο Μεριά πρώτα «έφαγε» την κλειστή ντρίμπλα και στη συνέχεια τέντωσε προς τα πίσω το πόδι, ανατρέποντας τον Άγγλο super-star. Ο VAR δεν είχε αντίθετη άποψη, ο Κέιν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα κι εκτέλεσε τον Σα για το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με τον Ολυμπιακό «παγωμένο» απ’ την εξέλιξη παρά την υπερπροσπάθεια, ένα κλέψιμο στα αριστερά έδωσε τον ελάχιστο χώρο που χρειαζόταν ο Μόουρα έξω απ’ την περιοχή. Εκείνος σημάδεψε αριστερά, μην αφήνοντας περιθώρια στον Σα και «γράφοντας» το 0-2.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΠΙΣΤΗ

Μολαταύτα, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του. Αφού προσπάθησε να εμπεδώσει όσα χρειαζόταν να κάνει, επανέκτησε τον έλεγχο στο κέντρο και με κάποιες μακρινές προσπάθειες του Μασούρα και του Βαλμπουενά επιχείρησε να «πονοκεφαλιάσει» τον Γιορίς.

Τελικά τα κατάφερε στο 43’ με τον Ποντένσε, που μπήκε με ορμή στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ έδωσε στην ομάδα του και στην κερκίδα ό,τι χρειαζόταν για να επανέλθει η ψυχολογία στην πρότερη κατάσταση.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ… ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ

Η αίσθηση που επικρατούσε ήταν ότι οι Πειραιώτες μπορούσαν να πάρουν περισσότερα από τα παιχνίδια, κλείνοντας σωστά στην άμυνα κι επιλέγοντας να φορτώσουν πολύ την αριστερή πλευρά της Τότεναμ, όπου οι βοήθειες του Σάντσες ήταν κακές και οι αντιδράσεις του Ντέιβις πάντα σε δεύτερο χρόνο κόντρα στον σκόρερ Ποντένσε.

Από κει ήρθε και η μπάλα μετά την πίεση διαρκείας στους αμυντικούς των Λονδρέζων, με τον Βαλμπουενά να δέχεται την πάσα με πλάτη το τέρμα, τον Βερντόνγκεν να τον πατάει και τον Ρόκι να δείχνει πέναλτι! Ο εξαιρετικός Γάλλος δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας και βάζοντας «φωτιά» στο Φάληρο!

Ως το τέλος του αγώνα δεν υπήρξαν σημαντικές προς καταγραφή φάσεις, με την Τότεναμ να κυριαρχεί στο διάστημα 75’-85’, που συνέπεσε με την είσοδο του ξεκούραστου Σον στο παιχνίδι και τους γηπεδούχους να πιέζουν στις καθυστερήσεις για την εντυπωσιακή ανατροπή, δίχως αποτέλεσμα.

MVP: Ο Βαλμπουενά για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Δίνει εξαιρετική ασίστ στον Ποντένσε για το 1-2, κερδίζει το πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο κι ευστοχεί, δίνοντας ό,τι περισσότερο είχε στο παιχνίδι! Δεδομένου δε ότι πρόκειται για παίκτη 35 ετών, οι αντοχές και η προσφορά του είναι παροιμοιώδης.

Στο ύψος του: Ο Έρικσεν από πλευράς Τότεναμ ήταν ο καλύτερος στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ενώ απ’ τον Ολυμπιακό ο Ποντένσε είχε εξαιρετική απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με πολύ ωραία κίνηση και στο γκολ του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντομπελέ ήταν κακός, αδυνατώντας να συνεισφέρει στο παιχνίδι της Τότεναμ κι αφήνοντας χώρους στο κέντρο σε όλο το πρώτο μέρος.

Η «γκάφα»: Στην πρώτη σημαντική φάση που βρισκόταν ακόμα εν τη γενέσει της, ο Μεριά άπλωσε χωρίς λόγο το πόδι του, ανατρέποντας τον Κέιν και δίνοντας την ευκαιρία από το «πουθενά» να πάρει προβάδισμα.

Το «στραγάλι»: Σωστή η απόφαση του Ρόκι στη φάση του πέναλτι του Κέιν απ΄τον Μεριά, όπως κι αυτή για το πάτημα του Βερντόνγκεν στον Βαλμπουενά, όπως επιβεβαίωσε και η μη χρήση του VAR. Ως διαιτητής επιπέδου ο Ιταλός χειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός κατέθεσε κλάση και πάθος στο παιχνίδι, κόντρα σε έναν αντίπαλο που στα «χαρτιά» είναι πολύ ανώτερος. Συνολικά ήταν καλύτερος απ’ την Τότεναμ και δεδομένης της εξέλιξης του αγώνα, με δυο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, το come-back και η απόδοσή του ήταν αντίστοιχη μεγάλης ομάδας.

Μπριζ-Γαλατασαράι 0-0

Ουσιαστικά ήταν η μάχη για την 3η θέση των ομίλων του Champions League. Με Ρεάλ και Παρί στον όμιλο θα είναι τρομερά δύσκολο έως ακατόρθωτο για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Οπότε, ρεαλιστικά, ο μεταξύ τους νικητής παίρνει προβάδισμα για να συνεχίσει στο Europa League. Επειδή όμως δεν υπήρξε τέτοιος στο Μπριζ-Γαλατάσαραϊ, η ισοπαλία χωρίς γκολ έδωσε τον πολύτιμο εκτός έδρας πόντο στους φιλοξενούμενους.

Η Μπριζ είχε δοκάρι που ήταν και η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς, αλλά απέτυχε να πάρει τρίποντο σε φάση ομίλων και ξεκίνησε με μικρό μειονέκτημα, ενώ ποτέ της δεν έχει προκριθεί σε φάση νοκ άουτ. Η Γαλατά πάλι, παρέμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας στην Ευρώπη γενικότερα από τον Φεβρουάριο του 2013, μετρώντας τέσσερις ισοπαλίες και 14 ήττες.



Μπριζ (Φαμπιάν Μερκαντάλ): Μινιολέ, Μάτα, Μίτροβιτς, Ντέλι, Ρίκα, Φόρμερ, Ριτς (86' Αλβαρες), Βανάκεν, Οκερέκε (60' Οπέντα), Ντένις (73' Ντανέ), Ντιατά

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Μαριάνο (90' Οζμπαϊρακλί), Τεϊσέιρα, Ναγκατόμο, Λουγιντάμα, Ν'Ζονζί, Φεγκουλί, Λεμινά (60' Μορ), Σερί, Μπάμπελ, Φαλκάο.


Μπάγερν Μονάχου-Ερυθρός Αστέρας 3-0

Η Μπάγερν μπορεί να πήρε το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά το έκανε με δύο γκολ μετά το 80' και δεν εντυπωσίασε, ενώ είχε και τρεις φάσεις που σταμάτησαν στο δοκάρι.

Ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός θεωρητικά θα είναι τα εύκολα ραντεβού της Μπάγερν στο Μόναχο. Ωστόσο, στο πρώτο εντός έδρας ραντεβού της, η πρωταθλήτρια Γερμανίας δεν εντυπωσίασε. Μπορεί να έβαλε τρία γκολ και να είχε και τρία δοκάρια, μα εμφανίστηκε ασύνδετη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Εννοείται ότι η διαφορά κλάσης ήταν αρκετή ώστε να φτάσει στο καθαρό 3-0, αλλά τα δύο τέρματά της μπήκαν προς το τέλος.

Ηταν το ψαράκι του Κομάν που της έδωσε το προβάδισμα, μα στη συνέχεια οι Τολισό, Πέρισιτς βρήκαν στο... σίδερο. Χρειάστηκε ένα απίθανο λάθος στην άμυνα των Σέρβων, για να πετύχει ο Λεβαντόφσκι το 61ο τέρμα του στον θεσμό (8ος σκόρερ), ενώ στις καθυστερήσεις μία έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο έδωσε πάρε βάλε το 3-0 στον Μίλερ. Ετσι οι Βαυαροί παραμένουν αήττητοι σε πρώτη αγωνιστική του Champions League από το 2003.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης: 



Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ζίλε, Παβάρ, Κίμιχ, Ερναντές, Τιάγκο, Τολισό (65' Χάβι Μαρτίνεθ), Κουτίνιο (83' Μίλερ), Πέρισιτς (66' Γκνάμπρι), Κομάν, Λεβαντόφσκι

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Μιλούνοβιτς, Γιάντερ, Ντέγκενακ, Γκόμπελιτς, Φαν λα Πάρα, Μάριν, Κάνιας, Γιόβαντσιτς (62' Βούλιτς), Γκαρσία (83' Βουκάνοβιτς), Πάβκοβ (70' Μποάκιε).

Επόμενη αγωνιστική (1 Οκτωβρίου)
Τότεναμ – Μπάγερν
Ερ. Αστέρας - Ολυμπιακός

2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Μπάγερν 3 (3-0)
2. Ολυμπιακός 1 (2-2)
3. Τότεναμ 1 (2-2)
4. Ερ. Αστέρας 0 (0-3)


Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αταλάντα 4-0

Η Ντινάμο ήταν καταιγιστική στην πρεμιέρα του Champions League και προσγείωσε απότομα την πρωτάρα Αταλάντα, που είδε από πρώτο χέρι πόσο απαιτητικό είναι να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι γηπεδούχοι έκαναν μεγάλη εμφάνιση και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, τελειώνοντας τα πάντα από το πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο γκολ ήρθε μόλις στο 10’, όταν ύστερα από φάση διαρκείας ο Λέοβατς με προβολή έκανε το 1-0 από κοντά.

Το 2-0 ήρθε στο 31’ με τον Όρσιτς, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε και το 3-0 στο 42’! Οι παίκτες του Γκασπερίνι δεν είχαν ψυχολογία, έπαιξαν ανοιχτά και το βαρύ 4-0 διαμορφώθηκε στο 68’, όταν και πάλι ο Όρσιτς ολοκλήρωσε το χατ τρικ του!

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης:



Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Λεόβατς, Πέριτς, Ντιλάβερ, Στογιάνοβιτς, Τεοφίλ-Κατρίν, Αντέμι, Μόρο (73’ Γκόγιακ), Ολμο, Ορσιτς (76’ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (83’ Γκαβράνοβιτς)

Αταλάντα (Τζιανπιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι,Τολόι, Τζιμσίτι, Μαζιέλο (46’ Μαλινόβσκι), Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ (46’ Πάσαλιτς), Γκόσενς,Γκόμες, Ίλιτσιτς (88’ Μπάροου), Σαπάτα

3ος Όμιλος

1. Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3 (4-0)
2. Μάντσεστερ Σίτι 3 (3-0)
3. Σαχτάρ 0 (0-3)
4. Αταλάντα 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (01/10)

Μάντσεστερ Σίτι – Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Αταλάντα – Σαχτάρ


Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε χάσει από τη Νόριτς στην Premier League και μετά τον τραυματισμό του Στόουνς, που ακολούθησε τον σοβαρό του Λαπόρτ, ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε το... λογικό, έβαλε τον Φερναντίνιο δίπλα στον Οταμέντι και η ομάδα του συνήλθε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έφυγε με εύκολη νίκη με 3-0 από την Ουκρανία επί της Σαχτάρ.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται, πλέον, πολύ καλά, καθώς για τρίτη συνεχόμενη σεζόν τίθενται αντιμέτωπες στο Champions League και η Σίτι συνέχισε το νικηφόρο της σερί. Οι πολίτες ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και έφτασαν στο γκολ με τον Μαχρέζ στο 24’. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως μέχρι εκεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-2 στο 38’ με τον Γκουντογκάν και τελείωσαν τα πάντα.

Η εικόνα δεν άλλαξε πολύ στην επανάληψη, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, αλλά το 0-3, που διαμορφώθηκε με τον Ζεσούς στο 76’, της έφτανε και με το παραπάνω.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης:



Σαχτάρ (Λουίς Κάστρο): Πιάτοβ, Ισμαΐλι, Ματβιένκο, Κριβτσόβ, Μπόλμπατ, Αλαν Πάτρικ (74’ Μάρκος Αντόνιο), Στεπανένκο, Τάισον, Σόλομον (46’ Κονοπλιάνκα), Μάρλος, Μοράες (77’ Ντεντίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (81’ Κανσέλο), Οταμέντι, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε (77’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ρόδρι (83’ Μεντί), Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεσούς

3ος Όμιλος

1. Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3 (4-0)
2. Μάντσεστερ Σίτι 3 (3-0)
3. Σαχτάρ 0 (0-3)
4. Αταλάντα 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (01/10)

Μάντσεστερ Σίτι – Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Αταλάντα – Σαχτάρ


Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους 2-2

Η περσινή διπλή μονομαχία τους στη φάση των "16" του Champions League ήταν εκπληκτική και πέρασε στην ιστορία με το χατ-τρικ του Κριστιάνο. Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να γίνει και τώρα το κεντρικό πρόσωπο, με τη φάση του 94ου λεπτού, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και η ευκαιρία χάθηκε. Οπως είχε χαθεί λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 90', το προβάδισμα της Γιουβέντους, η οποία ήταν πολύ κοντά στο να καθαρίσει βασικά την υπόθεση 1η θέση από την πρεμιέρα των ομίλων. Η Ατλέτικο, όμως, είναι πάντα μια ομάδα που δεν τα παρατάει και το υπενθύμισε με την ισοφάριση της, παίρνοντας έστω τον βαθμό...

Οι Ροχιμπλάνκος γενικά πατούσαν καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο, απειλώντας μάλιστα με τον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος διέσχισε όλο το γήπεδο με την μπάλα στα πόδια αλλά τελικά νικήθηκε από τον Σέζνι. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προσπαθούσε να πιέσει αλλά μετά το 20'-25' η Γιούβε ισορρόπησε την κατάσταση, έβαλε τους Ισπανούς στο ρυθμό που ήθελε και στο τέλος του ημιχρόνου έφτασε κοντά στο 0-1 με το σουτ του Πιάνιτς που κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ. Οπως και να έχει, το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει για τους Ιταλούς, αφού στο 48' ο Ιγουαΐν έδωσε στον Κουαδράδο και αυτός με τρομερό σουτ με το αριστερό βρήκε παραθυράκι (0-1).

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, έβρισκε χώρους και στο 65' βρήκε και δεύτερο γκολ, από την κεφαλιά του Ματουιντί μετά την τέλεια σέντρα του Αλεξ Σάντρο (0-2). Ηταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε, αλλά δεν ήταν έτσι... Στο 70', μετά την εκτέλεση φάουλ, ο Χιμένες πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σάβιτς τη δεύτερη για το 1-2, με τους Μαδριλένους να πιέζουν στη συνέχεια για την ισοφάριση. Κι αφού γλίτωσαν το 1-3 σε μια τρομερή διπλή ευκαιρία των Τορινέζων, ήρθε το 2-2 στο 90' με την κεφαλιά του Ερέρα μετά την εκτέλεση κόρνερ. Σκορ που ήταν και το τελικό, αφού στο 94' ο Ρονάλντο αστόχησε...

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του παιχνιδιού:



Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Λόντι (76' Βιτόλο), Σαούλ, Τόμας (76' Ερέρα), Κόκε, Λεμάρ (60' Κορέα), Ζοάο Φέλιξ, Ντιέγκο Κόστα.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (87' Ράμσεϊ), Ματουιντί, Κεντίρα (69' Μπεντανκούρ), Κουαδράδο, Ρονάλντο, Ιγουαΐν (80' Ντιμπάλα).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (2-1)
2. Ατλέτικο Μ. 1 (2-2)
3. Γιουβέντους 1 (2-2)
4. Λεβερκούζεν 0 (1-2)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/10)
Γιουβέντους - Λεβερκούζεν
Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μ.


Μπάγερ Λεβερκούζεν-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-2

Σε όμιλο με Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζεν, η Λοκομοτίβ Μόσχας αντικειμενικά σκέφτεται την 4η θέση. Λάθος. Τη σκεφτόταν, γιατί τώρα αρχίζει να σκέφτεται την 3η, μιας και έφυγε με μεγάλη νίκη από τη Γερμανία στην πρεμιέρα των ομίλων. Οσο για την Μπάγερ, έδωσε συνέχεια στην 4άρα που έφαγε από τη Ντόρτμουντ πριν λίγες μέρες και η συνέχεια θα είναι δύσκολη...

Οι Ρώσοι μπήκαν όπως έπρεπε στον αγώνα. Χωρίς να φοβηθούν και με γκολ στο 16': Δημιουργός ο Ζοάο Μάριο με την κάθετη πάσα, σκόρερ ο Κρικόβιακ με το πλασέ (0-1). Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και τα κατάφεραν, αφού στο 25' το πλασέ του Αράνγκις βρήκε στον Χέβεντες και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Γκιγιέρμε (1-1). Παρ' όλα αυτά, η Λοκομοτίβ πήρε ξανά το προβάδισμα πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 37', όταν ο Χραντέτσκι έκανε τραγικό λάθος δίνοντας στον Μπαρίνοφ, ο οποίος είπε "ευχαριστώ" και έγραψε εύκολα το 1-2.

Η Λεβερκούζεν θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 50' αλλά ο Χάβερτς από πολύ κοντά αστόχησε σε κεφαλιά και η Λοκομοτίβ άντεξε και έφυγε με μεγάλη νίκη, αφού η ομάδα του Πέτερ Μπος παρά τις προσπάθειες της δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του παιχνιδιού:



Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ, Τα, Σβεν Μπέντερ, Γουέντελ, Αράνγκις, Μπαουμγκάρτλινγκερ (71' Αμίρι), Μπελαράμπι, Χάφερτς, Μπέιλι (46' Αλάριο), Φόλαντ.

Λοκομοτίβ Μόσχας (Γιούρι Σεμίν): Γκιγιέρμε, Χέβεντες, Τσόρλουκα, Μουρίλο, Ρίμπους, Μπάρινοβ, Κριχόβιακ, Ζοάο Μάριο (90' Ιντόβου), Ζεμαλεντίνοβ, Ιγκνάτιεβ, Σμόλοβ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (2-1)
2. Ατλέτικο Μ. 1 (2-2)
3. Γιουβέντους 1 (2-2)
4. Λεβερκούζεν 0 (1-2)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/10)
Γιουβέντους - Λεβερκούζεν
Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μ.


Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης 3-0

Εκτός ο Μπαπέ, ο Νεϊμάρ, ο Καβάνι. Δεν είχε σημασία όμως για την Παρί. Της αρκούσε που ήταν εντός ο Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έζησε σπουδαίο βράδυ και με δύο δικά του γκολ καθάρισε την πρώην αγαπημένη του. Η Ρεάλ που επίσης είχε σημαντικές απουσίες (Σέρχιο Ράμος, Μόντριτς, Ισκο, Μαρσέλο), ξέχασε να μπει στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 1ου ομίλου και δίκαια γνώρισε τη βαριά ήττα με 3-0. Ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά στη δεκαετία δεν είχε σουτ εντός εστίας.

Ο Ντι Μαρία χτύπησε με σουτ στην κλειστή γωνία (13') και με φαλτσαριστό από το ημικύκλιο (33'), για να γίνει ο πέμπτος παίκτης που της κάνει ντομπλέτα σε ένα ημίχρονο στο Champions League. Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, βρήκαν δύο γκολ με τους Μπέιλ και Μπενζεμά, αλλά αυτά ακυρώθηκαν μέσω VAR για χέρι και οφσάιντ αντίστοιχα. Στις καθυστερήσεις ο Ντι Μαρία έτρεξε την αντεπίθεση και ο Μενιέ ολοκλήρωσε το τέλειο βράδυ των Παριζιάνων, με τους Μαδριλένους να γνωρίζουν ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων για πρώτη φορά από το 2007.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα:



Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Τιάγκο Σίλνα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Μενιέ, Μαρκίνιος (70' Ερέρα), Βεράτι, Ντι Μαρία, Γκουέγ, Σαράμπια, Ικάρντι (60' Τσούπο-Μότινγκ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Μιλιτάο, Μεντί, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες (70' Γιόβιτς), Μπέιλ (79' Βινίσιους), Μπενζεμά, Αζάρ (70' Λούκας Βάθκεθ).

Επόμενη αγωνιστική (1 Οκτωβρίου)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπριζ
Γαλατάσαραϊ- Παρί Σεν Ζερμέν

1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Παρί Σεν Ζερμέν 3 (3-0)
2. Μπριζ 1 (0-0)
3. Γαλατάσαραϊ 1 (0-0)
4. Ρεάλ Μαδρίτης 0 (0-3)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης