Champions League: «Κακός δαίμονας» η Νάπολι για τη Λίβερπουλ (2-0) - «Κόλλησαν» στο μηδέν Ντόρτμουντ-Μπάρτσα

Champions League: «Κακός δαίμονας» η Νάπολι για τη Λίβερπουλ (2-0) - «Κόλλησαν» στο μηδέν Ντόρτμουντ-Μπάρτσα

000_1KD35V
Σπουδαία νίκη επί της Λίβερπουλ με 2-0 πέτυχε η Νάπολι, αποδεικνύοντας ότι είναι ο «κακός δαίμονας» της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ και υποχρεώνοντας τους «reds» στην πρώτη τους ήττα τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν ο Κώστας Μανωλάς, που αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε οι «παρτενοπέι» να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα (δείτε ΕΔΩ την κριτική του αγώνα).

Από κει και πέρα, η Ντόρτμουντ με την Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0, χάρη κυρίως στον Τερ Στέγκεν, που απέκρουσε πέναλτι του Ρόις, ενώ ο Βαλβέρδε, κόντρα στα προγνωστικά, χρησιμοποίησε τον Μέσι ως αλλαγή προς το τέλος της αναμέτρησης (δείτε ΕΔΩ την ανάλυση του αγώνα)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Borussia Dortmund vs. Barcelona - Game Highlights


Στα άλλα ματς, η Βαλένθια πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι, η Σάλτσμπουργκ συνέτριψε την Γκενκ με 6-2, ο Άγιαξ επικράτησε της Λιλ με 3-0 και η Λειψία πήρε σπουδαίο «διπλό» στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα με 2-1.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι συνέβη στις οκτώ αναμετρήσεις του α' σκέλους της 1ης αγωνιστικής των ομίλων τoυ Champions League, έτσι όπως τις περιέγραψε το protothema.gr:

Τσέλσι-Βαλένθια:  

Κλείσιμο
Η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, προσλαμβάνοντας τον Αλμπερτ Θελάδες, δεν έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους οπαδούς της Βαλένθια. Το αποτέλεσμα στο Stamford Bridge στην πρεμιέρα των ομίλων μια χαρά τους ικανοποιεί πάντως, αφού το γκολ του Ροδρίγο στο 74' έκανε τη διαφορά, δίνοντας τη σπουδαία νίκη με 1-0 στις «νυχτερίδες», κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι οι «μπλε» τπυ Λονδίνου. 

41' Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ωραία μπαλιά προς τον Ουίλιαν πουν την κατεβάζει πανέμορφα αλλά το σουτ που επιχείρησε είναι αρκετά άστοχο.

74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ο Παρέχο εκτέλεσε με πάσα το φάουλ προς τον Ροντρίγκο ο οποίος με γυριστό σουτ έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς. 

Δείτε εδώ το γκολ της Βαλένθια:

Chelsea - Valencia 0-1 | highlights and goals | 9/17/2019

87' Κερδίζει πέναλτι η Τσέλσι σε χέρι του Βας μέσα στην περιοχή. Θα χάσει το πέναλτι ο Μπάρκλει. Ο μέσος της Τσέλσι που είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα ανέλαβε την εσχάτη των ποινών αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω

Σάλτσμπουργκ-Γκενκ:  

Μετράει ήδη 19 γκολ σε επτά ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και κουβαλάει μαζί του ένα σωρό ρεκόρ σκοραρίσματος για την ηλικία του. Ο Ερλινγκ Χάλαντ πέτυχε ένα εντυπωσιακό χατ τρικ και στα 19 του συστήθηκε στον κόσμο του Champions League, οδηγώντας τη Σάλτσμπουργκ στο χορταστικό 6-2 επί της Γκενκ.

33' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Χάαλαντ να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έγραψε το 2-0. 

35' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ:Μέσα σε ένα λεπτό οι γηπεδούχοι θα πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Κβανγκ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απευθείας πάσα του συμπαίκτη του και με ένα τσίμπιμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

40' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΝΚ: Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά για τους φιλοξενούμενους με τον Λουκουμί να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με διπλή προσπάθεια να σκοράρει για τη μείωση του σκορ. 
 
45' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χατ τρικ από τον 19χρονο Νορβηγό επιθετικό. Η μπάλα έφτασε στον Κβανγκ από κόντρα σε παίκτη της Γκενκ και δεν ήταν σε θέση οφσάιντ και γύρισε για τον Χάαλαντ ο οποίος έκανε από κοντά το πλασέ για το 4-1. 

45+2' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Νέα αντεπίθεση των γηπεδούχων από τα αριστερά και σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι με τον Ζόμπονζάι να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει. 

52'  ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΝΚ: Σέντρα από τα αριστερά και κεφαλιά ψαράκι του Σαματά ο οποίος μειώνει για την ομάδα του. 

66'  ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Οι γηπεδούχοι θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 6-2 με το σουτ μέσα από την περιοχή του Ούλμερ. 

Το 1-0 από τον Χάαλαντ στο 33'

Haland Goal vs Genk !Salzburg genk 1 0


Δείτε όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα: 

Salzburg 6-2 Genk Highlights & Goals | Maç Özeti


Νάπολι-Λίβερπουλ: 

Πέρσι,εκεί μέσα, δέχτηκε γκολ στο τέλος και ηττήθηκε. Την τελευταία αγωνιστική των ομίλων χρειάστηκε μία τρομερή επέμβαση του Αλισον, για να κρατήσει τη νίκη-πρόκριση και να ακολουθήσει η σούπερ πορεία μέχρι την κατάκτηση της κούπας. Και αυτή τη φορά όμως η Λίβερπουλ γνώρισε το ίδιο ακριβώς συναίσθημα στο «Σαν Πάολο». Ηττήθηκε ξανά, αλλά με 2-0 στο φινάλε και αυτό ως αισιόδοξο σενάριο θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως θετικό ξεκίνημα της υπεράσπισης του τίτλου. Σε πρώτη φάση όμως βάζει την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε διαδικασία άγχους

3'Κερδίζει κόρνερ η Λίβερπουλ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

7'Διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Φάμπιαν έπιασε δυο σουτ με τον Αντριάν να διώχνει σωτήρια και τις δυο φορές και εν συνεχεία από θέση οφσάιντ η Νάπολι σκόραρε και το γκολ ακυρώθηκε σωστά. 

82' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙ. Ο Μέρτενς εκτελεί το πέναλτι υπέρ της Νάπολι και κάνει το 1-0. Κερδίζει πέναλτι η Νάπολι σε μια φάση όπου ακόμα και το ριπλέι δείχνει πως ο Καγεχιόν έπεσε για να το κερδίσει και δεν του έγινε πέναλτι. Το VAR όμως έδειξε πέναλτι.

92' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙ: Ο Γιορέντε στο τετ-α-τετ κάνει το 2-0.

Δείτα τα γκολ και καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Napoli vs Liverpool 2-0 All Goals & Highlights 18/09/2019 HD


Άγιαξ-Λιλ : 

Απέναντι στη νεανική Λιλ, ο νεανικός Αγιαξ ήταν το φαβορί και το απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο. Οχι μόνο για το τελικό σκορ, αλλά και για την εικόνα του παιχνιδιού, αφού η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δε δυσκολεύτηκε να πάρει το τρίποντο, αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή πορεία της στο Champions League...

14' Σπουδαία ευκαιρία για τους Ολλανδούς. Ο Ζιγιές πήρε τη μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ που βρήκε τη συμβολή των δυο δοκαριών. 

 18' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ  Πρόμες.Σέντρα του Ταλιαφίγκο από τα αριστερά με τον Πρόμες να πιάνει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. 
 
50' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ Ωραία επίθεση των παικτών του Άγιαξ με τελικό αποδέκτη τον Άλβαρες μέσα στην περιοχή ο οποίος με ένα τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Alvarez E. Goal vs Lille! Ajax Lille  2 0


62' ΓΚΟΛ ΓΙA ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ  Κόρνερ από τα αριστερά για τον Άγιαξ με τον αμυντικό του Άγιαξ να πηδάει στο ύψος του πέναλτι και να γράφει το 3-0.

Tagliafico Goal vs Lille! Ajax Lille 3 0


Δείτε το γκολ του Πρόμες που έβαλε τον Άγιαξ μπροστά στο σκορ στο 18ο λεπτό

Promes Goal vs Lille! Ajax vs Lille 1 0


Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα: 

(17/09/2019) Ajax vs Lille - 3:0 ► Highlights ► Champions League 2019/2020


Μπενφίκα-Λειψία : 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τίμο Βέρνερ η Λειψία έφυγε με νίκη 2-1 από την Πορτογαλία επί της Μπενφίκα και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

7' Σκόραρε η Λειψία αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά τον έλεγχο από το VAR. 

69' Η Λειψία βρέθηκε στην επίθεση με τον Τίμο Βέρνερ να κάνει το σουτ και να νικάει τον Βλαχοδήμο. 

84Ωραία επίθεση και γκολ για τους γηπεδούχους με τον Σεφέροβιτς ο οποίος ήρθε από τον πάγκο. 

Benfica vs. RB Leipzig - Game Highlights


Ντόρτμουντ-Μπαρτσελόνα :

Ο Μέσι επέστρεψε στη δράση (μπήκε ως αλλαγή), αλλά τα φώτα όλα έπεσαν στον Τερ Στέγκεν, ο οποίος με υπέροχες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν κόντρα στη Ντόρτμουντ (0-0) και χάρισε το βαθμό στην κακή Μπαρτσελόνα. Είχαν και δοκάρι οι Βεστφαλοί που άξιζαν κάτι περισσότερο. Ο Φατί έγινε ο νεαρότερος παίκτης των Καταλανών που αγωνίστηκε βασικός στο Champions League.

25' Τρομερή στιγμή για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Κάθετη πάσα προς τον Ρόις ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει τη μπάλα σωτήρια με το πόδι του. 

49' Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Σουάρες βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο γκολκίπερ της Ντόρτμουντ έδιωξε σε κόρνερ.

56΄Χαμένο πέναλτι για την Ντόρτμουντ.  Ο Ρόις ανέλαβε την εκτέλεση με τον Σίλεσεν να πέφτει αριστερά και να διώχνει τη μπάλα ενώ με δεύτερη προσπάθεια τη μπλόκαρε προ του Ρόις. 

Δείτε εδώ το χαμένο πέναλτι:

Marco Reus Missed Penalty Borussia dortmund vs Barcelona


Στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα:

ΊΝΤΕΡ - ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ 1-1

1' Σέντρα στο ματς

36'  Πολύ διαβασμένη η Σλάβια, η οποία έχει καταφέρει να πατήσει και στην περιοχή της Ίντερ σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις  αλλά δεν ολοκλήρωσε καλά τις προσπάθειές της. Οι «νερατζούρι» δεν έχουν απειλήσει πλην μίας φάσης με τον  Λαουτάρο Μαρτίνες 16ο λεπτό.  Πάντα χωρίς σκορ το ματς.

Τέλος ημιχρόνου στο «Μεάτσα» Η Ίντερ να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά τους Τσέχους, οι οποίοι είχαν μάλιστα κάποιες ευκαιρίες να ανοίξουν αυτοί το σκορ

Σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο στην Ιταλία

64' 
ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ! Η Σλάβια είχε κρούσει το καμπανάκι αλλά οι «νερταζούρι» δεν το άκουσαν ποτέ έτσι ο Ολαγίνκα πήρε το ριμπάουντ μετά από την απόκρουση του Χαντάνοβιτς σε σουτ εντός περιοχής και από κοντά έγραψε το 0-1! Τρελλοί πανηγυρισμοί από τους Τσέχους!

Δείτε το γκολ του Ολαγίνκα που έβαλε μπροστά στο σκορ τη Σλάβια Πράγας

Olayinka Goal - Inter vs Slavia Praha 0-1

70'
Σαστισμένοι οι γηπεδούχοι μετά το γκολ η Σλάβια δείχνει να πατάει ακόμα καλύτερα και πιέζει για ένα δεύτερο τέρμα που αν έρθει θα αποτελειώσει την Ίντερ

72' Διπλή αλλαγή από τον Κόντε για την Ίντερ μήπως καταφέρει και αλλάξει τη ροή του αγώνα. Εκτός οι Μπρόζοβιτς και Μαρτίνες. Στη θέση τους οι Μπαρέλα και Πολιτάνο. Ο Κόντε συμπληρώνει και τις τρεις αλλαγές του στο ματς

90' Οκτώ λεπτά καθυστερήσεις θα παικτούν στο «Μεάτσα»! Η Ίντερ προσπαθεί να πετύχει ένα γκολ για να σώσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας

90'+2' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ! Φάουλ σε καλή θέση για τους «νερατζούρι», το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Σένσι και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Μπαρέλα πήρε το ριμπάουντ και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1

90'+7' Τεράστια ευκαιρία για την Ίντερ με τον Λουκάκου να πιάνει καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά τον κόλαρ να αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το 1-1 και τον βαθμό για τη Σλάβια.

Λήξη αγώνα. 1-1 στο «Μεάτσα» με την Ίντερ να είναι αυτή που κλέβει το τρίποντο από τη Σλάβια, που για λίγα λεπτά δεν έκανε πραγματικότητα την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο φετινό Champions League

Δείτε το γκολ του Μπαρέλα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων που έσωσε την...παρτίδα για την Ίντερ

INTER SLAVIA PRAGA 1-1 GOAL BARELLA



Οι συνθέσεις των ομάδων

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε):
Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Ντε Βράι, Μπρόζοβιτς (71' Μπαρέλα), Γκαγιαρντίνι, Σένσι, Καντρέβα (49' Λαζάρο), Ασαμόα, Μαρτίνεζ (71' Πολιτάνο), Λουκάκου

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι ): Κόλαρ, Κουφάλ, Κουντέλα, Χοβόρκα, Μπορίλ, Τραορέ (59' Ζελενί), Χουσμπάουερ, Σούτσεκ, Στάντσιου, Ολαγίνκα (85' Πρόβοντ), Μασοπούστ (79' Γιουσούφ Χελάλ)


ΛΙΟΝ - ΖΕΝΙΤ 1-1

1' Σέντρα στο ματς

36' Η Λιόν ανέβασε στροφές μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα και η Ζενίτ έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο η πολύ μεγάλη φάση λείπει από το ματς. Πάντα χωρίς σκορ και το παιχνίδι στο «Ζερλάν» 

41' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΝΙΤ! Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μετά από ωραίο συνδυασμό του Τζιούμπα με τον Αζμούν ο οποίος πλάσαρε για το 0-1. Η Ζενίτ πέτυχε έτσι το πρώτο γκολ στο φετινό Champions League!

Τέλος ημιχρόνο στο «Ζερλάν» Η Ζενίτ πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-1 (Αζμούν 41') σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που έχει το ματς γενικά και στη μοναδική που απείλησε η ίδια ουσιαστικά την εστία της Λιόν.

51' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΟΝ Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Λιόν κέρδισε πένα΄τι σε προσπάθεια του Ντεπάι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και ισοφάρισε σε 1-1


Δείτε το γκολ του Αζμούν με το οποίος άνοιξε το σκορ η Ζενίτ στο 41'

Sardar Azmoun Goal vs Lyon | 17th Sep 2019


To γκολ της ισοφάρισης από τον Ντεπάι στο 51'

Depay Goal - Lyon vs Zenit St Petersburg 1-1


77' Πάντα στο 1-1 το ματς, με τη Λιόν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες ή γκολ

87' Η Λιόν έχει αυξήσει την πίεση και ψάχνει το γκολ ποθ υα της χαρίσει τη νίκη 

Λήξη αγώνα «Μοιρασιά» στο «Ζερλάν» μεταξύ Λιόν και Ζενίτ. 1-1 το τελικό σκορ!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λιόν (Σιλβίνιο): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Κονέ, Νταμπουά. Ρέινε-Αντελάιντε, Τουσάρτ, Μέντεζ, Ντεπάι, Ντεμπελέ, Τραορέ (77' Κορνέ)

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Λούνεβ, Σάντος, Ρακίτσκι, Ιβάνοβιτς, Καραφάεβ (79΄Σάτοφ), Ζιρκόφ (64' Κουζιάεφ), Οσόριο, Μπάριος, Ντριούσι, Αζμούν (46' Οζντόεφ), Τζιούμπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης