Champions League: Πρεμιέρα στη μεγάλη γιορτή με Ίντερ-Σλάβια Πράγας και Λιόν-Ζενίτ

Champions League: Πρεμιέρα στη μεγάλη γιορτή με Ίντερ-Σλάβια Πράγας και Λιόν-Ζενίτ

H γιορτή του Champions League κάνει πρεμιέρα απόψε  με τα ματς Ίντερ-Σλάβια Πράγας (19:55, COSMOTE SPORT 4) και Λιόν-Ζενίτ (19:55, COSMOTE SPORT 5) να ανοίγουν την αυλαία - Από τα άλλα έξι παιχνίδια που έχουν σέντρα στις 22:00 ξεχωρίζει η επικίνδυνη έξοδος της Λίβερπουλ στην έδρα Νάπολι και η μάχη μεταξύ Ντόρμουντ και Μπαρτσελόνα

konte
ΙΝΤΕΡ - ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ

Η Ίντερ επιστρέφει στους ομίλους του Champions League για δεύτερη σερί χρονιά και στην πρεμιέρα υποδέχεται τη Σλάβια Πράγας στο «Μεάτσα». Μία ομάδα με την οποία δεν έχει αναμετρηθεί ξανά ποτέ.

Οι «νερατζούρι» θέλουν να συνεχίσουν και στην Ευρώπη τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούν εντός συνόρων και τους έχουν φέρει στην κορυφή της Serie A.

Η Ίντερ που πέρυσι αποκλείστηκε στην ισοβαθμία με την Τότεναμ στους ομίλους, θέλει φυσικά να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του 6ου ομίλου, καθώς με Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ να συμπληρώνουν το γκρουπ, οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια θα είναι καταστροφική.

Αμφίβολη για τους γηπεδούχους είναι η συμμετοχή του Ρομέλου Λουκάκου ενώ η Σλάβια Πράγας μπορεί να στερηθεί τις υπηρεσίες δύο βασικών παικτών της λόγω τραυματισμών. Πρόκειται για τον Τάκακς και τον Σέβτσικ.

Οι Τσέχοι βρέθηκαν στους ομίλους αφού απέκλεισαν τη ρουμάνικη Κλουζ στα playoffs, και ήταν εξαιρετικά άτυχοι στην κλήρωση, θα παραταχθούν για να κάνουν το παιχνίδι τους χωρίς φόβο σύμφωνα με όσα είπε ο προπονητής της ομάδας Γίντριχ Τρπισόφσκι ο οποίος υπογράμμισε επίσης πως «Γνωρίζουμε σε ποιο γήπεδο παίζουν και τι ιστορία και ποιότητα έχει η Ίντερ αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει μία αναμέτρηση για το Champions League».

Κλείσιμο
Η Σλάβια πάντως, αν και τρέχει ένα σερί 15 αήττητων ματς, εκτός από τη διαφορά ποιότητας έχει και την παράδοση κατά της αφού σε έξι επισκέψεις στην Ιταλία έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες.

ΛΙΟΝ-ΖΕΝΙΤ

Έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας η Ζενίτ επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ως πρωταθλήτρια Ρωσίας, και στο πρώτο της ματς αντιμετωπίζει τη Λιόν στο «Ζερλάν».

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2015-16, με τη Ζενίτ να επικρατεί τότε δύο φορές επί των Γάλλων.

Η Λιόν που πέρυσι γνώρισε τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα στη φάση των «16» της διοργάνωσης έχε φέτος ως στόχο την πρόκριση ως πρώτη από έναν όμιλο που δεν τη...φοβίζει ιδιαίτερα.

Για να γίνει αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της ξεκινώντας από σήμερα παρά τις απουσίες των Μαρσάλ και πιθανώς του Ντεναγέρ στην άμυνα. Από την άλλη η Ζενίτ, που έχει μόνο τον Μάλκομ ως απώλεια, θα είναι ευχαριστημένη και με το βαθμό της ισοπαλίας στο συγκεκριμένο ματς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης