«Φωνάζουν» οι Τούρκοι για ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτριες ομάδας χάντμπολ σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

«Φωνάζουν» οι Τούρκοι για ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτριες ομάδας χάντμπολ σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

Τις έντονες διαμαρτυρίες της εξέφρασε η Τουρκία, για την αντιμετώπιση που, όπως υποστηρίζει, είχε στην Ελλάδα η ομάδα χάντμπολ γυναικών Μουράτπασα, σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Χατζηπαρασιδου-Xatziparasidou-Γυναικειο-Χαντμπολ-Gynaikeio-Handball-Muratpasa
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 32-25 στο Φιλίππειο Γήπεδο της Βέροιας, της Κυπελλούχου Τουρκίας, Μουράτπασα στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του EHF Cup, και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ωστόσο, η  τουρκική ομάδα προέβη σε καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το αντιπρoσωπευτικό τους συγκρότημα χάντμπολ στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν το γεγονός πως οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν να γίνει ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στο κλειστό γήπεδο, παρότι σε αυτό υπήρχε η ελληνική σημαία. Επιπλέον, έκαναν λόγο για λεκτικές και σωματικές επιθέσεις των φιλάθλων προς τις παίκτριες της τουρκικής ομάδας, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ακόμα ότι σημειώθηκε ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Θέση στα γεγονότα πήρε ακόμη ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Κασάπογλου, ο οποίος μάλιστα προαννήγγειλε  ότι θα κινηθεί νομικά για το περιστατικό, δηλώνοντας:  «Μολονότι ήταν κρεμασμένη στην αίθουσα η σημαία της Ελλάδας στη διάρκεια των αγώνων, σε αντίθεση με το πνεύμα της διεθνούς αναμέτρησης, δεν επιτράπηκε να κρεμαστεί η ένδοξη σημαία μας για να εκπροσωπήσει την ομάδα μας και την χώρα μας. Επιπλέον, οι αθλήτριές μας αντιμετώπισαν σοβαρές προκλήσεις και επιθέσεις από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στη διάρκεια του αγώνα. Ενημερώνουμε το κοινό ότι ως κράτος και έθνος βρισκόμαστε με όλες τις δυνατότητες μας στο πλευρό της ομάδας Μουράτπασα και παρακολουθώντας στενά τη διαδικασία σχετικά με τα όσα συνέβησαν θα κάνουμε όλα τα αναγκαία νομικά βήματα και πως αναμένουμε την ίδια υπεύθυνη στάση και από τις ελληνικές αρχές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης