Super League1, Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1: «Γκέλα» με το καλημέρα

Super League1, Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1: «Γκέλα» με το καλημέρα

H καλή εικόνα των φιλικών πήγε... περίπατο για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα! - Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Λαμία, η οποία τους κράτησε για τρίτη σερί φορά στο Πρωτάθλημα και πέμπτη συνολικά μακριά από τη νίκη στην έδρα της - Πέναλτι με VAR για το... ένα από τα δύο χέρια που έγιναν

lamia-new1
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Κολοβέτσιος με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουρμπέλης στην βάση του τριγώνου στην μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του Δώνη και Ζαχίντ. Στα «φτερά» ο Κολοβός αριστερά και ο Χατζηθεοδωρίδης δεξιά. Στην κορυφή του 4-3-3 ο Κίκο Μακέντα.

Η γηπεδούχος Λαμία παρατάχθηκε με τον Βελλίδη στην υπεράσπιση της εστίας. Αντέτζο, Βύντρα και Πλιάτσικας η τριάδα στα στόπερ. Δημούτσος και Μπεχαράνο οι δύο «κόφτες». Ο Βάντερσον σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ και δεξιού ο Σάλιακας.Καραμάνος και Ρόμανιτς πίσω από τον Τουράμ, στο 3-6-1 των «κυανολεύκων».

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1 | Στιγμιότυπα 1η Αγ. SuperLeague (24/8/19)


Δώρο στον Ρόμανιτς, ισοφάρισε με VAR!

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν λίγο-πολύ η αναμενόμενη. Ο Παναθηναϊκός να έχει την κατοχή της μπάλας και η Λαμία «κλεισμένη» στο μισό γήπεδο να προσπαθεί να διαφυλάξει το μηδέν και να ψάξει το γκολ στο επιθετικό τρανζίσιον. Οι «πράσινοι» έχοντας εκτός παιχνιδιού στο πρώτο εικοσάλεπτο τόσο τον Ζαχίντ όσο και τους ακραίους, δεν κατάφεραν να απειλήσουν και περιορίστηκαν σε μια ανούσια κυκλοφορία(71%-29% στο ημίχρονο) έξω από την περιοχή του Βελλίδη.

Οι γηπεδούχοι είχαν άριστη τακτική συμπεριφορά στο αμυντικό κομμάτι και στο 20' έγραψαν το ιδανικό σενάριο! Από την βαθιά μπαλιά του Μπεχαράνο, ο Ρόμανιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Διούδη και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!

Κλείσιμο
Ο Παναθηναϊκός με την άνοδο του Ζαχίντ που γύρισε αρκετά μέτρα πίσω για να πάρει μπάλα και να ανοίξει διαδρόμους βελτίωσε την εικόνα του και στο 31' μετά την μπαλιά του Κουρμπέλη, η κεφαλιά του Μακέντα κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη!

Το «τριφύλλι» δημιουργούσε φάσεις με το... σταγονόμετρο αλλά στο 35' κατάφερε να ισοφαρίσει. Το VAR είδε το χέρι του Πλιάτσικα στο σουτ του Κολοβού(κάτι που για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν έγινε στο 20' με το χέρι του Βύντρα σε προσπάθεια του Δώνη) και ο Κίκο Μακέντα με ωραία εκτέλεση έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

Ανήμπορος να απειλήσει!

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά η Λαμία είχε... απαντήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι. Επί της ουσίας και πέρα από ένα σουτ του Ζαχίντ εκτός περιοχής στην αρχή της επανάληψης, το «τριφύλλι» ήταν ανήμπορο να δημιουργήσει φάσεις και να ανοίξει το πούλμαν των γηπεδούχων!

Ο Δώνης έριξε στο ματς τον Μολό στο 60', άργησε να βάλει τον Μπουζούκη(82') ενώ δεν έκανε καν τρίτη αλλαγή με την εικόνα της ομάδας του να είναι απογοητευτική!

Χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, η Λαμία κράτησε το 1-1 μέχρι το φινάλε, πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό και ανάγκασε σε γκέλα με το... καλημέρα τον Παναθηναϊκό.

MAN OF THE MATCH: Ντάνιελ Αντέτζο. Ο θηριώδης στόπερ της Λαμία έκανε μία σπουδαία εμφάνιση, είχε σημαντικές επεμβάσεις και ηγήθηκε της πολύ καλής ανασταλτικής συμπεριφοράς της ομάδας του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε χάρη στην ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια που εκμεταλλεύθηκε το λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Ρόμανιτς ήταν καλός στο πρώτο μέρος, κράτησε όσο μπορούσε μπάλα και απασχόλησε την άμυνα των «πρασίνων».
Για την ομάδα του Δώνη και πέρα από τους στόπερ που δεν είχε πολύ δουλειά, αυτός που ξεχώρισε για την διάθεσή του κυρίως να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά ήταν ο Ζαχίντ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δημήτρης Κολοβός. Ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» δεν βοήθησε καθόλου, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και προκαλεί απορία το γιατί έμεινε μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πάνω στο χορτάρι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σωκράτης Διούδης με την τραγική έξοδο στην φάση του 20' και την ασυννενοησία με τον Γιόχανσον, έδωσε την ευκαιρία στον Ρόμανιτς να πετύχει το γκολ που άνοιξε το σκορ για την Λαμία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετή δουλειά απόψε για τον Σκουλά αλλά και για τον Κομίνη στο VAR. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο χέρι του Πλιάτσικα, στο 20' υπάρχει και χέρι του Βύντρα σε προσπάθεια του Δώνη, για την οποία οι ρέφερι έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση. Σε γενικές γραμμές ο ρέφερι είχε μια καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Για πέμπτη συνεχόμενη φορά και τρίτη στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός απέτυχε να νίκησει στην Λαμία. Η ομάδα του Δώνη ήταν πολύ κακή στο δημιουργικό κομμάτι, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την μεγάλη κατοχή μπάλας που είχε και γκέλαρε με το... καλημέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Λαμία: Βελλίδης, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (90’+3΄Τσούκαλος), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76’ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Καραμάνος, Τουράμ (62’ Βασιλόγιαννης).
Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης (82’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Μολό), Μακέντα, Κολοβός.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης