Europa League: ΑΕΚ-Τραμπζονσπόρ 1-3: Ευρωπαϊκό ναυάγιο στο άδειο ΟΑΚΑ

Europa League: ΑΕΚ-Τραμπζονσπόρ 1-3: Ευρωπαϊκό ναυάγιο στο άδειο ΟΑΚΑ

Το ιδανικό ξεκίνημα της ΑΕΚ με το γκολ του Λιβάγια στο 4', δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, με τον πρώτο αγώνα των play offs του Europa League να εξελίσσεται σε... εφιάλτη -Από δύο κόρνρ ο Εκουμπάν έκανε το 1-2 στο πρώτο ημίχρονο και στο 70' ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 1-3

ak000
Στο άδειο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έψαχνε αντίδραση έπειτα από την… καταθλιπτική εικόνα απέναντι στην Κραϊόβα προκειμένου να δώσει απαντήσεις και να πάει με αξιώσεις στην Τραπεζούντα για την πρόκριση. Ωστόσο, τα πράγματα όχι μόνο δεν εξελίχθηκαν έτσι, αλλά η Ένωση ψάχνει πλέον το… θαύμα των θαυμάτων για να περάσει στους ομίλους του Europa League. Παρά το γρήγορο προβάδισμα με τον Λιβάια, η ΑΕΚ «πληγώθηκε» από τα παιδαριώδη λάθη της στην αντιμετώπιση των «στημένων» φάσεων στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο οι παίκτες του Μιγκέλ Καρντόσο έχασαν και την όποια… σπιρτάδα είχαν βγάλει στο ξεκίνημα του ματς. Η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη και η επικίνδυνη επιθετικά Τράμπζονσπορ έφτασε στο τελικό 1-3 με χατ-τρικ του Εκουμπάν που τη στέλνει πλέον αγκαλιά με τους ομίλους του Europa League.



Ενθουσιώδες ξεκίνημα με ανεβασμένο Λιβάια

Το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την ΑΕΚ, η οποία μόλις στο 4’ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Σιμόες τροφοδότησε στα αριστερά τον Λόπες, ο οποίος έκοψε την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Λιβάια και ο Κροάτης με πλασέ νίκησε τον Ουγκουρτσάν κάνοντας το 1-0! Η Τράμπζονσπορ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Ομούρ, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα δοκίμασε από μακριά το πόδι του, αλλά ο Μπάρκας έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ έδωσε ψυχολογία στην ΑΕΚ, η οποία έβγαινε απειλητικά μπροστά. Αρχικά στο 11’ μια έξυπνη κάθετη του Λιβάια είχε αποδέκτη τον Ολιβέιρα, ο οποίος σούταρε αλλά ο Ουγκουρτσάν αυτή τη φορά μπλόκαρε, ενώ στο 15’ ο Λιβάια βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά το δυνατό του σουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο.


Πλήρωσε την τρομερή αδράνεια στα «στημένα» η ΑΕΚ

Κλείσιμο
Από την άλλη, βέβαια, και η Τράμπζονσπορ έβγαινε πολύ επικίνδυνα στο δεύτερο μισό του γηπέδου, εκμεταλλευόμενη την ποιότητά της μεσοεπιθετικά, και στο 17’ μία αντεπίθεση θα μπορούσε να είχε φέρει την ισοφάριση. Ο Νουακέμε έβγαλε στην κόντρα τον Εκουμπάν, ο τελευταίος μπήκε στην κιτρινόμαυρη περιοχή, αλλά το τελείωμά του βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι Τούρκοι πάτησαν πάλι απειλητικά στην περιοχή πέντε λεπτά αργότερα και κέρδισαν πέναλτι σε πτώση του Νόβακ, σε μια λανθασμένη υπόδειξη από τον Ντάνιελ Ζίμπερτ, ο οποίος είδε ανατροπή του από τον Βράνιες. Ο Σόσα, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση σημάδεψε το οριζόντιο. Στο 28’, ωστόσο, η ΑΕΚ πλήρωσε την αδράνειά της σε μια στημένη φάση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Νουακέμε πήρε την κεφαλιά και ο Νόβακ με αρκετή δόση τύχης βρήκε τον Εκουμπάν που από κοντά «εκτέλεσε» τον Μπάρκα για το 1-1.

Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στις επιθέσεις και στα στημένα της Τράμπζονσπορ, ενώ μπροστά ήταν πιο ζωηρή σε σχέση με την εμφάνιση κόντρα στην Κραϊόβα, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον παθιασμένο Λιβάια, ο οποίος ήδη στο πρώτο μέρος είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες μαζί με το γκολ. Η αντιμετώπιση των στημένων, όμως, ήταν εκείνη που «πλήγωσε» την Ένωση για δεύτερη φορά. Στο 44’ η κιτρινόμαυρη άμυνα κοιμήθηκε εκ νέου μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Εκουμπάν ήταν εκείνος που σηκώθηκε μόνος του στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-2 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα, με την άμυνα της ΑΕΚ ψηλά, ο Σέρλοτ θα μπορούσε να φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Μπάρκας έβγαλε το πλασέ σε κόρνερ.

Αποκαρδιωτική στο δεύτερο και ήττα με κάτω τα χέρια

Οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να βγάλουν αντίδραση άμεσα για να ξαναμπούν στο ματς. Στο 54’ ο πάντα κινητικός Λιβάια δοκίμασε το σουτ με τον Ουγκουρτσάν να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Η Τράμπζονσπορ είχε δώσει χώρο στην Ένωση, προσδοκώντας να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί με την τουρκική ομάδα να «πατάει» συνεχώς με αξιώσεις στα όρια της περιοχής της ΑΕΚ και εντός αυτής, αλλά ο Σέρλοτ σε δύο περιπτώσεις δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις. Ο Καρντόσο έβαλε Κρίστιτσιτς και Ζεράλντες αντί των Σιμάο και Βέρντε ελπίζοντας να δει κάτι περισσότερο δημιουργικά με την Ένωση να δείχνει «κομμένη» στα δύο.

Με την εικόνα αυτή και την άμυνα της ΑΕΚ ψηλά, το τρίτο γκολ της Τράμπζονσπορ έδειχνε ότι… ερχόταν. Και ήρθε στο 70’ με τον Εκουμπάν να τροφοδοτείται από τον Ομούρ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας χατ-τρικ για το 1-3 της τουρκικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή επιθετική ενέργεια της Ένωσης στο δεύτερο μέρος ήταν στο 73’ με νέο συρτό σουτ από τον Λιβάια που πέρασε δίπλα από το κάθετο, ενώ στο 77’ ο Ζεράλντες από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ουγκουρτσάν. Αυτές ήταν και οι μοναδικές στιγμές της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τους κιτρινόμαυρους να γλιτώνουν και από ένα τέταρτο γκολ όταν στο 88’ ο Αβντίγια σπατάλησε μια σπουδαία φάση. Για την ΑΕΚ, πάντως, το κακό είχε γίνει…

MVP: Ο Εκουμπάν με το χατ-τρικ που σημείωσε παίρνει πανηγυρικά τον τίτλο του πολυτιμότερου στον αγώνα, δίνοντας στην Τράμπζονσπορ ουσιαστικά την πρόκριση.

Στο ύψος του: Ο Μάρκο Λιβάια, στο πρώτο μέρος που η ΑΕΚ ήταν ζωηρή επιθετικά, ήταν εκείνος που ξεχώρισε παίρνοντας σχεδόν όλες τις επιθετικές ενέργειες και σημειώνοντας το γκολ που έδωσε το προβάδισμα. Επίσης πολύ καλός από πλευράς Τράμπζονσπορ ήταν ο Ομούρ, ο οποίος ήταν τρομερά κινητικός, ανακατεύοντας την κιτρινόμαυρη άμυνα.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ στις αντιδράσεις της στα «στημένα». Και τα δύο πρώτα γκολ της Τράμπζονσπορ προέρχονται από εκτελέσεις κόρνερ, στα οποία η Ένωση έδειξε φοβερή αδράνεια.

Η γκάφα: Και εδώ θα πρέπει να βάλουμε την ανύπαρκτη αντίδραση της ΑΕΚ στα «στημένα». Ειδικά στο δεύτερο γκολ ο Εκουμπάν πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και σκοράρει με κανέναν να μην τον εμποδίζει.

Το στραγάλι: Ο Ντάνιελ Ζίμπερτ είχε λανθασμένη υπόδειξη στο πέναλτι που παίρνει η Τράμπζονσπορ στο πρώτο μέρος, καθώς ο Βράνιες δεν βρίσκει τον Νόβακ που πέφτει μέσα στην περιοχή.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ πληρώνοντας την τρομερή αδράνειά της στα στημένα είδε το 1-0 με τον Λιβάια να γυρίζει… τούμπα πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική, αντίδραση δεν βγήκε ποτέ, και η υπόθεση πρόκριση έχει πλέον ουσιαστικά χαθεί, ενισχύοντας κι άλλο τον προβληματισμό που υπήρχε μετά την Κραϊόβα.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάο (63’ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Βέρντε (65’ Ζεράλντες), Λιβάια, Ολιβέιρα (83’ Γιακουμάκης)

Τράμπζονσπορ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Χοσεϊνί, Τουρκμέν, Ζοάο Περέιρα, Σόσα, Παρμάκ, Ομούρ, Εκουμπάν (92’ Σαρί), Νουακέμε (71’ Αβντίγια), Σέρλοτ (77’ Ερντογάν)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης