Ο ΠΑΟΚ λύγισε από τα... πέναλτι κόντρα στον Άγιαξ - Στόχος τώρα οι όμιλοι του Europa League

Ο ΠΑΟΚ λύγισε από τα... πέναλτι κόντρα στον Άγιαξ - Στόχος τώρα οι όμιλοι του Europa League

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-2 στο Άμστερνταμ με τον Βρετανό διαιτήτη να καταλογίζει τρία πέναλτι υπέρ του Άγιαξ - Επόμενος αντίπαλος η Σλόβαν Μπρατισλάβας

paok-ajiax
Όνειρο ήταν και πάει… Ο καταπληκτικός ΠΑΟΚ στάθηκε επάξια κόντρα στον Άγιαξ, ωστόσο το… κακό τρίτωσε, αφού έχασε 3-2 από τους Ολλανδούς στο Άμστερνταμ και τέθηκε εκτός Champions League. Στα playoffs του Europa League «υποβιβάζονται» οι νταμπλούχοι.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 23’ με τον Μπίσεσβαρ, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 41’ με πέναλτι του Τάντιτς κι ενώ εννέα λεπτά νωρίτερα ο ίδιος παίκτης αστόχησε από την «άσπρη βούλα».

Στο 79’ το 2-1 από τον Ταλιαφίκο, ενώ στο 85’ πάλι με πέναλτι ο Τάντιτς διαμόρφωσε το 3-1. Στο 94’ μείωσε ο Μπίσεσβαρ, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν άλλο χρόνο για να κυνηγήσουν γκολ πρόκρισης.

Δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία έχουν παίκτες και τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ για τον καταλογισμό τριών πέναλτι, αλλά και για το φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ τους στην τελευταία φάση του αγώνα.




Φερέιρα: «Θα έδινε και τέταρτο πέναλτι αν χρειαζόταν»

Αιχμηρός στις δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, που άφησε αιχμές κατά του διαιτητή της ρεβάνς με τον Άγιαξ λέγοντας ότι θα έδινε και τέταρτο πέναλτι αν χρειαζόταν… Παράλληλα, ο Πορτογάλος προπονητής πρόσθεσε ότι οι φίλαθλοι του «Δικέφαλου του Βορρά» θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την ομάδα τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άμπελ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου:

- Για τη ρεβάνς με τον Άγιαξ: «Θεωρώ πώς η αντίπαλη ομάδα δεν μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Τη διαφορά την έκαναν τα τρία πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και τέσσερα... Θα πρέπει να κοιτάξουμε την φάση του τρίτου γκολ του Άγιαξ που γίνεται ξεκάθαρο τράβηγμα στον παίκτη μου. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι σήμερα αγωνίστηκαν δύο πολύ μεγάλες ομάδες».

Κλείσιμο
- Για το αν βγήκε το πλάνο του ΠΑΟΚ: «Υπολογίζαμε μόνο στις δυσκολίες που θα μας έβαζε η ομάδα του Άγιαξ. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα μετράει, κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε σήμερα. Απλώς το θέμα είναι ότι χάσαμε όλοι μαζί, θα πονέσουμε όλοι μαζί, αλλά θεωρώ ότι αυτή είναι η αρχή μια πολύ μεγάλης σεζόν που έχουμε».

- Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Αν είχαμε περισσότερα λεπτά θα μπορούσαμε και να ισοφαρίσουμε. Δυστυχώς υπήρχαν κάποιοι άλλοι παράγοντες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Άγιαξ έχει ποιότητα από μόνος του να κερδίζει παιχνίδια, δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω».

- Για τα τρία πέναλτι που κέρδισε ο Άγιαξ: «Δεν μπορώ να απαντήσω κάτι σε αυτό, γιατί δεν θέλω να χάσω χρόνο να ασχολούμαι με τον διαιτητή. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε στους αγώνες και τις προπονήσεις, αυτή είναι η μόνη μας υποχρέωση. Θα πρέπει να δίνει ο καθένας το 100% στις προπονήσεις και τα επίσημα παιχνίδια. Δεν θέλω να καταναλώνω χρόνο και ενέργεια για να ασχοληθώ με αυτά που δεν είναι στο χέρι μου. Είμαι σίγουρος ότι και οι οπαδοί μας θα νιώθουν περηφάνεια για την ομάδα τους και αυτοί που ήρθαν εδώ και αυτοί που είδαν την ομάδα. Θα υπάρχει ποιότητα σε ό,τι κάνει αυτή η ομάδα, σε όλους τους αγώνες που θα δώσει φέτος».

Επόμενος αντίπαλος η Σλόβαν Μπρατισλάβας

Οι παίχτες του ΠΑΟΚ πρέπει πλέον να ξεπεράσουν το αίσθημα της αδικίας για τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ και να επικεντρωθούν στον επόμενο στόχο, αυτόν την πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 22 και 28 Αυγούστου θα είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας που απέκλεισε με δύο νίκες την Ντάνταλκ.

Στα ταμεία του Δικεφάλου μπαίνουν αυτόματα 480.000 ευρώ από τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League ενώ σε περίπτωση που αποκλειστεί από τους Σλοβάκους κι αποχαιρετίσει πρόωρα την Ευρώπη θα λάβει άλλα 390.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που προκριθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ θα λάβει γύρω στα 3.000.000 ευρώ (2.920.000 ευρώ για την ακρίβεια) ως μπόνους συμμετοχής. Στα ταμεία του θα μπουν επίσης χρήματα που αναλογούν στ' αποτελέσματα που θα έχει στη φάση των ομίλων - κάθε νίκη φέρνει 570.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 190.000 ευρώ - αλλά κι επιπλέον ποσό που αναλογεί στην ιστορικότητα της κάθε συμμετέχουσας ομάδας και στο market pool που αντιστοιχεί στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης