Ολυμπιακός: Νίκη 0-1 στην Πόλη και... «αγκαλιά» με την πρόκριση

Ολυμπιακός: Νίκη 0-1 στην Πόλη και... «αγκαλιά» με την πρόκριση

Το γκολ του Μασούρα στο 53' ήταν αρκετό για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ - Στο γήπεδο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πανηγύρισε το γκολ και δήλωσε πως μένει ακόμα ένα ημίχρονο - Προσγειωμένοι παίκτες και Μαρτίνς, που τόνισε πως «δεν τελείωσε η πρόκριση»

olibiakos_ar
Με νίκη στην Πόλη ο Ολυμπιακός αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Κάνοντας ένα πολύ καλό τακτικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Μπασακσεχίρ εκτός έδρας και έκανε άλμα πρόκρισης στα play offs με κεφαλιά του Γιώργου Μασούρα στο 53’ από ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να σφραγίσουν την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Τρίτη (13/08, 21:30).

Ο Ζοσέ Σα διατήρησε το σημαντικό προβάδισμα για τους Πειραιώτες ενόψει της ρεβάνς, αποκρούοντας (έπεσε χαμηλά στην αριστερή του αγωνία) πέναλτι που εκτέλεσε ο Βίστσα στο 90+1’ και έκανε ο Μπρούνο (με ανόητο χέρι) λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και σε ένα σημείο που δεν πίεζαν ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι.

EDIN VISCA PENALTIYI KAÇIRDI OLYMPİAKOS BASAKSEHIR


Με δέκα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Τούρκοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν… τρόμαξαν τους «ερυθρόλευκους», λόγω αποβολής του Καφετσί στο 80’ με δεύτερη κίτρινη έπειτα από φάουλ στον Καμαρά.

Αν όλα πάνε καλά στο Φάληρο σε έξι βράδια, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς (πήρε πολύ καλό βαθμό στο διάβασμα του αγώνα) θα αντιμετωπίσει, όπως όλα δείχνουν, την Πόρτο που επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Κράσνονταρ, επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας.


Istanbul Basaksehir vs Olympiacos 0-1 All Goals & Highlights 07/08/2019 - UEFA Champions League
Κλείσιμο



Το ματς

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε εν τέλει με τον Βαλμπουενά στο αρχικό σχήμα και δεν πήγε σε πλάνο με σφιχτό κέντρο, το οποίο θα είχε και τον Καμαρά στο κέντρο. Ο Ζοσέ Σα βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί στο δεξί άκρο της άμυνας και Τσιμίκας στο αριστερό, το δίδυμο στόπερ συνέθεσαν Σεμέδο και Μεριά. Οι Μπουχαλάκης και Γκιγέρμε ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Ποντένσε (δεξιά), Μασούρα (αριστερά) να είναι στα «φτερά», τον Βαλμπουενά να έχει ρόλο… playmaker και τον Γκερέρο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

olympiakos-arxi-ena


Η Μπασακσεχίρ δεν είχε τον Αρντά Τουράν στο σχήμα και στην 18άδα. Ο Γκιουνόκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Κλισί αριστερό και τον Καϊσάρα δεξί μπακ, τους Σετζού και Βιεϊρά στόπερ, τους Τεκντεμίρ και Καχβετσί στον άξονα, τους Βίστσα και Ρομπίνιο στα άκρα και επιθετικό δίδυμο τους Γκούλμπραντσεν και Κριβέλι.


Ξεκίνησε καλύτερα ο Ολυμπιακός

Αρκετά… φιλόξενα ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που, αφενός, διαπίστωσε και στην πράξη ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιο «καυτό» κοινό απέναντί του, ενώ καθαρά αγωνιστικά ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι από τους Τούρκους.

Προσπάθησε και κατάφερε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να φέρει στα… μέτρα του το παιχνίδι, δείχνοντας και πιο έτοιμος από την ομάδα Οκάν Μπουρούκ, που έπαιξε σκληρά από το πρώτο λεπτό. Οι δύο κίτρινες για φάουλ στα πρώτα επτά λεπτά (και τρεις μέχρι το 22’)… μαρτυρούν τις προθέσεις των γηπεδούχων.
Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο τέταρτο, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν και δύο τελικές (4’ Γκερέρο, 11’ Γκιγέρμε), δίχως να απειλήσουν ιδιαίτερα βέβαια.

olympiacos_basiksexir4


Από την άλλη, η Μπασακσεχίρ δεν είχε ούτε μια και έπρεπε να φτάσει η αναμέτρηση στο 15’ για να συμβεί αυτό και μάλιστα χρειάστηκε η βοήθεια του Σα, που κράτησε «ζωντανή» την μπάλα εντός του γηπέδου, αλλά ελέω του Κριβελί όπου βρήκε η μπάλα στο σουτ του Γκούλμπραντσεν και της άμυνας των Πειραιωτών, παρέμεινε το 0-0.

Οι Τούρκοι πίεσαν σε αυτό το διάστημα, αλλά η… μίνι μπόρα πέρασε και ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι την ηρεμία του και τη συγκέντρωσή του, χωρίς να πάθει ζημιά.

Οι φάσεις ήταν λίγες στο πρώτο ημίχρονο και μια από αυτές έγινε στο 38’ και ήταν η καλύτερη για τον Ολυμπιακού, όταν ο Γκιγέρμε —όντας σε καλή θέση— βρήκε άτσαλα την μπάλα μετά από στημένο του Βαλμπουενά. Συνολικά, μόνο στο κακό της πεντάλεπτο κινδύνεψε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και σίγουρα δεν… τρόμαξε από τους Τούρκους.

olympiacos_basiksexir2



Έλεγχε την κατάσταση ο Ολυμπιακός

Παρόμοιο ήταν το «σενάριο» και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει την κατάσταση. Με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά είχε σε καλύτερη κατάσταση κάποια από τα επιθετικά του ατού ο Ολυμπιακός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ποντένσε, ο οποίος ήταν σχεδόν… άφαντος στο πρώτο 45λεπτο και με την έναρξη του δεύτερου ανέβηκε και παράλληλα και η ομάδα του.

olympiacos_basiksexir_art2



Το γκολ του Ολυμπιακού: Βαλμπουενά ο δημιουργός - Μασούρας ο εκτελεστής

Τη… δουλειά, ωστόσο, την έκανε ο Βαλμπουενά, ο οποίος έφτιαξε το 0-1 με ωραία ενέργεια από τα δεξιά και σέντρα για το κεφάλι του Γιώργου Μασούρα που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία.

Ο Ολυμπιακός «έχτισε» πάνω σε αυτό το σκορ, διαχειρίστηκε την κατάσταση, έριξε τον ρυθμό, έπαιξε και με τον χρόνο, έχοντας στο πλάνο του να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Από εκείνο το σημείο και μετά και μέχρι το 71’ έπιασε κάπως ρυθμό η Μπασακσεχίρ, αλλά δεν… στρίμωξε τους Πειραιώτες. Απείλησε ουσιαστικά —σε αυτό το διάστημα— μόνο με την ωραία προσπάθεια του Βίστσα, που έφερε βόλτα τον αντίπαλό του και με δυνατό-χαμηλό σουτ ανάγκασε τον Σα σε εξαιρετική επέμβαση.


olympiakos-panigiri-dyo


Το πέναλτι που έπιασε ο Σα

Αρκετά γεμάτο ήταν το παιχνίδι από το 80’ και μετά. Σε εκείνο το σημείο η Μπασακσεχίρ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καφετσί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Καμαρά. Στις καθυστερήσεις και σε ένα σημείο που δεν πίεζαν οι γηπεδούχοι, ο Ολυμπιακός γλίτωσε από ισοφάριση και κατάφερε να κρατήσει το 1-0. Ο Μπρούνο έκανε ανόητο χέρι σε γέμισμα του Κλισί, αλλά «καθάρισε» ο Σα με ωραία επέμβαση στην εκτέλεση του Βίστσα.

olympiacos_basiksexir7


olympiakos-sa-ena



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του Μασούρα και μοίρασε συγχαρητήρια

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ του Γιώργου Μασούρα και μοίρασε τα συγχαρητήριά του σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

Λίγο μετά το παιχνίδι, έγραψε στην σελίδα του στο facebook: Όλοι μαζί πανηγυρίσαμε τη μεγάλη νίκη στην Πόλη! Μένει ένα ακόμα ημίχρονο στον Πειραιά μας για να ζήσουμε μία ακόμα μεγάλη Θρυλική βραδιά!».



2182564_2




Μαρτίνς: Δεν τελείωσε η πρόκριση, θέλουμε να μπούμε στους ομίλους του Champions League

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέθεσε τις απόψεις του για το 0-1 του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη και επανέλαβε τον στόχο της παρουσίας στους ομίλους του Champions League.

olympiakos-martins-ena


Ο Μαρτίνς είπε για:

Την πρόκριση: Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση. Έχουμε ακόμα 90 λεπτά και ο αντίπαλός μας είναι μία επικίνδυνη ομάδα. Θα είμαστε πιο ήρεμοι τώρα για τη ρεβάνς αλλά θέλει προσοχή.

Τα παράπονα των Τούρκων για την διαιτησία: Δεν θα σχολιάσω κάτι για αυτό. Δεν θα ήθελα να πω κάτι για την διαιτησία. Πλέον ως σύνολο είμαστε πιο συσπειρωμένοι. Η ομάδα μας έχει βελτιωθεί μετά τα παιχνίδια με την Πλζεν. Σήμερα στα πρώτα 15 λεπτά ήμασταν ανώτεροι. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, πετύχαμε ένα γκολ αλλά και όταν έμεινε ο αντίπαλος με 10 παίκτες δεν ήταν εύκολη η αναμέτρηση. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε στους ομίλους του Champions League. Θέλουμε να βρεθούμε εκεί. Στο 2ο ματς θα χρειαστούμε τον κόσμο μας για να έχουμε την κατάλληλη ώθηση.


Μασούρας: «Χαίρομαι για το γκολ, αλλά μετρά η νίκη»

Ο Γιώργος Μασούρας στις δηλώσεις του στάθηκε πιο πολύ στην σημασία της κατάκτησης της νίκης του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ παρά στο δικό του γκολ.

Ο Μασούρας είπε για:

Το γκολ του και τη νίκη: «Χαίρομαι σίγουρα που χρίστηκα σκόρερ, αλλά αυτό που μετρά είναι η νίκη της ομάδας. Θα πρέπει όμως να είμαστε συγκεντρωμένοι και στη ρεβάνς, γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Την συνέχεια: «Έχουμε τον έλεγχο σαν ομάδα σε όλα τα παιχνίδια μας, θα πρέπει όμως να προσέχουμε τις λεπτομέρειες. Ένα λάθος μπορεί να σου κοστίσει. Ευτυχώς σήμερα δεν μας κόστισε, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε στη συνέχεια για να πάμε ψηλότερα. Ο Σα έκανε μεγάλη επέμβαση στο τέλος. Ήμασταν και τυχεροί στο παιχνίδι, θα πρέπει να προσέξουμε για να μην έχουμε τις ίδιες αδυναμίες στο δεύτερο ματς».

Την φάση του 0-1: «Είχαμε μιλήσει και εστιάσαμε σε αυτή την αδυναμία του αντιπάλου. Διάβασα την φάση, ήταν εξαιρετική η πάσα του Ματιέ και σκόραρα. Θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε τέτοιες φάσεις για να πετυχαίνουμε τέτοια ‘εύκολα’ γκολ».


Ένταση και κάρτες και στα... αποδυτήρια για τους Τούρκους

Οι ποδοσφαιριστές της Μπασακσεχίρ είχαν παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, Όρελ Γκρίνφελντ, που τους τιμώρησε με κόκκινες και κίτρινες κάρτες και μετά τη λήξη του αγώνα.

Οι Τούρκοι ήταν έξαλλοι με τις αποφάσεις του διαιτητή του αγώνα.

Για τον λόγο αυτό στα αποδυτήρια διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Ισραηλινό, που έβγαλε τέσσερις κίτρινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές της Μπασάκσεχίρ για τη συμπεριφορά τους.

Όμως δεν έμεινε εκεί, αφού έβγαλε κόκκινες στον προπονητή της ομάδας, Οκάν και τον στόπερ Σετζού.

Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο Σάββας Θεοδωρίδης, λέγοντας: «Έβρισαν τον διαιτητή και έγινε χαμός. Έδειξε κάρτες σε παίκτες της Μπασακσεχίρ. Είναι υποχρεωμένος να το γράψει στο φύλλο αγώνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης