Η Εθνική Πόλο Γυναικών δεν άντεξε κόντρα στις ΗΠΑ

Η Εθνική Πόλο Γυναικών δεν άντεξε κόντρα στις ΗΠΑ

Βαριά ήττα με 15-5 από τις ΗΠΑ με γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας

greece-ethni-polo
Καμία αντίσταση δεν μπόρεσε να φέρει στις ανώτερες ΗΠΑ η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, καθώς ηττήθηκε με 15-5, αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας στην φάση των «8» και πλέον θα δώσει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Η αμερικανική ομάδα να τονίσουμε ότι δεν είναι κάποια τυχαία. Από την έναρξη του τουρνουά αποτελεί φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κάτι που αν καταφέρει, θα αποτελέσει την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση της, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η τελευταία της ήττα χρονολογείται πίσω στο 2013.

Ο επόμενος αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη στις (08:00) το πρωί απέναντι στον ηττημένο του ζευγαριού Αυστραλία-Ρωσία.

Το ματς

Στο πρώτο οκτάλεπτο η «γαλανόλευκη», έγινε σάκος του μποξ για τις αμερικανίδες που πήραν κεφάλι στο ματς με 4-0, χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση σε άμυνα και επίθεση. Ουίλιαμς, Φίσερ Α. και Φίσερ Μ. δις, «τίναξαν» τα δίχτυα της Σταματοπούλο η οποία παρόλα αυτά, έκανε αξιοσέβαστη προσπάθεια να διατηρήσει το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Ελληνίδες πολίστριες σκόραραν το πρώτο τους τέρμα μετά από 11 λεπτά αγώνα με την Ξενάκη, ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους στα μέσα του οκταλέπτου με την Ελευθεριάδου. Κάπου εκεί οι τυπικά γηπεδούχες, «πάτησαν γκάζι», ανεβάζοντας το σκορ στο 8-2 με το κλείσιμο του δεύτερου μέρους.

Στο 3ο οκτάλεπτο η Ελευθεριάδου με ένα μακρινό σουτ και η Ξενάκη με γυριστό, σε συνδυασμό με τα δυο τέρμα των ΗΠΑ , διαμόρφωσαν το 10-4, σε ένα ισορροπημένο τρίτο μέρος που δεν είχε κάτι αξιόλογο από πλευράς προσπαθειών και φάσεων.

Κλείσιμο
Στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο η Αβραμίδου σκόραρε το μοναδικό γκολ για το σύνολο του Γιώργου Μορφέση στο τελευταίο μέρος, με τις αντίπαλες παίκτριες να μην «κόβουν» σε κανένα σημείο τον ρυθμό τους, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο τελικό 15-5, που αντιπροσωπεύει απόλυτα την εικόνα της αναμέτρησης και την αγωνιστική ανωτερότητα τον νικητριών.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-2, 2-2, 5-1.

ΗΠΑ (Κρικοριάν): Λόγκαν, Μούσελμαν 4, Σάιντμαν 1, Φατάλ 1, Χάουσχιλντ, Στέφενς 1, Χαραλαμπίδη 1, Νιούσουλ Κ.1, Φίσερ Α 2, Γκίλχριστ 1, Φίσερ Μ. 2, Ουίλιαμς 1, Τζόνσον.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κώτσια, Νίνου, Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης