Τζέικομπ Γουάιλι: Μία ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ζωή γεμάτη δυσκολίες, θανάτους και ανατροπές!

Τζέικομπ Γουάιλι: Μία ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ζωή γεμάτη δυσκολίες, θανάτους και ανατροπές!

Ο Τζέικομπ Γουάιλι αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και το Eurohoops παρουσιάζει την συγκλονιστική ιστορία του Αμερικανού παίκτη. Μία πορεία με χαρές, πίκρες, εύκολες και πολύ δύσκολες στιγμές.

jacob
Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τον Παναθηναϊκό που έχει στο στόχαστρο του τον Τζέικομπ Γουάιλι για την ενίσχυση της φροντ λάιν του.

Για το αγωνιστικό προφίλ του 25χρονου μπορούν να γραφτούν πολλά, με το πρώτο δείγμα με τη φανέλα της Γκραν Κανάρια να είναι θετικότατο. Τελικός κριτής ωστόσο θα είναι το παρκέ και οι επίσημες υποχρεώσεις που θα ξεκινήσουν σε περίπου 3 μήνες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρύβει η ιστορία της ζωής του Γουάιλι. Για του λόγου το αληθές, κορυφαίες ιστοσελίδες των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τα δικά τους αφιερώματα, με τη βοήθεια των οποίων το Eurohoops παρουσιάζει τον άνθρωπο Τζέικομπ…


Γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου του 1994, από πατέρα λευκό και μητέρα μαύρη οι οποίοι ουδέποτε παντρεύτηκαν,, ο Γουάιλι είχε μία ζωή γεμάτη προκλήσεις και γεγονότα που κάθε άλλο παρά “φυσιολογικά” τα λες.

“Σίγουρα το βιοτικό μας επίπεδο ήταν πολύ πιο κάτω από τη μεσαία τάξη. Είχα ένα πολύ μικρό υπνοδωμάτιο, άμεσα συνδεδεμένο με αυτό της μητέρας μου. Θα έλεγα πως ήμουν τυχερός σε αυτό”, αναφέρει ο Αμερικανός στο εξαιρετικό αφιέρωμα του “CBS Sports”.

H πρώτη εμπειρία λοιπόν που θα επηρέαζε σημαντικά τη ζωή του, ήρθε σε ηλικία 8 ετών. Τότε ήταν που ο Γουάιλι έμαθε πως ο πατέρας του (Τζεφ Γουάιλι) ήταν ένας άνθρωπος με σοβαρά θέματα αλκοολισμού και εξάρσεις οργής.

Κλείσιμο
Όπως χαρακτηριστικά αφηγείται ο ίδιος: “Δεν ήταν ποτέ παρών και ουδέποτε είχα καταλάβει το γιατί. Αυτή την ημέρα όμως δεν θα την ξεχάσω. Η μητέρα μου πήρε την απόφαση να μου εξηγήσει πως ο μπαμπάς είχε το πρόβλημα αλκοολισμού στο οποίο δεν μπορούσε να βάλει τέλος. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα όλα άρχισαν να βγάζουν νόημα. Φυσικά με πόνεσε το γεγονός πως ο πατέρας μου δεν ήταν στο πλάι μου διότι επέλεξε τον αλκοολισμό.”

Ένα χρόνο αργότερα, τα πράγματα ξέφυγαν. Ήταν η πρώτη φορά που ο μικρός Τζέικομπ αναγκάστηκε να αναλάβει δράση παρά το γεγονός πως ήταν μόλις 9 ετών και να καλέσει τη μητέρα του ώστε εκείνη με τη σειρά της να πάρει την αστυνομία.

“Ήμουν τρομοκρατημένος. Βρισκόμουν στο σπίτι του πατέρα μου και εκείνος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω του ποτού. Όταν είσαι 8-9 ετών, δεν καταλαβαίνεις ακριβώς γιατί ο άλλος είναι έτσι. Είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Έβριζε τη μητέρα μου, απειλούσε εμένα, και αναγκαστικά πήρα τηλέφωνο. Η αστυνομία έφτασε λίγη ώρα αργότερα και εγώ έτρεξα εκτός σπιτιού.”

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γουάιλι αποσαφήνισε ξανά και ξανά πως ουδέποτε ο πατέρας του τον χτύπησε ή προσπάθησε να ασκήσει σωματική βία. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη εικόνα τον επηρέασε άμεσα ψυχικά.

Η πρώτη δεκαετία και κάτι παραπάνω, κύλησε ουσιαστικά με την απουσία ενός πατρικού πρότυπου. Πολύ κακός μαθητής αλλά πολύ καλός στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γενικότερα, κάτι που τον βοήθησε να ξεφύγει από μία νοσηρή πραγματικότητα και να αφήσει πίσω του τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε επίσης μία απόφαση… ζωής σε ηλικία 14 ετών. Εκείνη την περίοδο, ο Τζεφ Γουάιλι είχε επιλέξει να αποχωρήσει από την Καλιφόρνια και να μετακομίσει στο Νιούπορτ της Ουάσινγκτον, μία περιοχή με περίπου 2200 κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, ώστε να κάνει το αναγκαίο restart.



Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης