Παναθηναϊκός Blog: Τα όργια του Νικ, το δίκιο του Ρικ

Παναθηναϊκός Blog: Τα όργια του Νικ, το δίκιο του Ρικ

Άλλο ένα πρωτάθλημα και νταμπλ οδεύει στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να ετοιμάζεται να γιορτάσει, με τον ηγέτη του σε μεγάλα κέφια και τον Ρικ Πιτίνο να εκφράζεται απόλυτα λογικά όσον αφορά την περίπτωση του Ολυμπιακού.

4816379
Μία νίκη μακριά από το τρίτο σερί πρωτάθλημα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη στην Πάτρα κι αυτό μετράει αυτή τη στιγμή… Πριν το τζάμπολ των τελικών η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας και η καλή κατάσταση του Παναθηναϊκού μας είχε προϊδεάσει γι’ αυτό που θα ακολουθούσε, με το παρκέ να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Μετά την πρώτη εύκολη “πράσινη” νίκη στο ΟΑΚΑ, στην Πάτρα η αντίσταση του Προμηθέα αναμενόταν αρκετά μεγαλύτερης έντασης, όπερ και εγένετο. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ανεξάρτητα αν βιώνει ένα εξοντωτικό για τα δεδομένα της πρόγραμμα, με αγώνες ανά δύο ημέρες, βρήκε αποθέματα ενέργειας και αυτοπεποίθησης από το κατάμεστο “Δ. Τόφαλος”, θέλοντας να συνδυάσει τον πρώτο εντός έδρας τελικό της ιστορίας της με μια εμφάνιση αντάξια της περίστασης.

Ο Προμηθέας ήταν εξαιρετικός και μέσα σε μια τρομερή μπασκετική ατμόσφαιρα βοήθησε κι έγινε ένα εξαιρετικά παραγωγικό παιχνίδι, με την ομάδα του Πιτίνο να υπερισχύει λόγω της εμπειρίας, της πληθώρας λύσεων και της καλής κατάστασης που βρίσκεται συνολικά και ατομικά λόγω της εξαιρετικής κατάστασης του Νικ Καλάθη!

Ο “πράσινος” ηγέτης σε πέντε αγώνες playoffs έχει ισάριθμα νταμπλ-νταμπλ, με τις 14 ασίστ στην Πάτρα να σπάνε το ατομικό του ρεκόρ στην Basket League, ενώ σε αυτή την πεντάδα αγώνων είναι τόσο συγκεντρωμένος και αποδοτικός, που έχει νικήσει και την αχίλλειο πτέρνα του, έχοντας άνω του 50% από το τρίποντο.

Από εκεί και πέρα “μίλησε” η ποιότητα του σταθερότατου Τόμας και του υπεραπαραίτητου σε πολλούς τομείς και στις δύο πλευρές του παρκέ, Ιωάννη Παπαπέτρου ώστε η πλάστιγγα να γείρει αναμενόμενα στην πλευρά των πρωταθλητών, που ετοιμάζονται να σηκώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ σε λίγες ώρες (14/6, 21:00) για να σφραγίσουν πανηγυρικά το νταμπλ!

Κλείσιμο


Το δίκιο για τον Ολυμπιακό

Όταν κρίνεται ένας τίτλος ασφαλώς η προτεραιότητα πάει στο αγωνιστικό και στις νίκες που μετρούν για να κατακτηθεί και τυπικά το πρωτάθλημα, ωστόσο πολύς ντόρος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο μετά το Game 2.

Ο θρυλικός Αμερικανός προπονητής εξέφρασε την άποψή του για το ζήτημα με τον Ολυμπιακό και το αν λείπει ή όχι από ένα ταλαιπωρημένο και με συνεχώς φθίνουσα πορεία ελληνικό πρωτάθλημα.

Μεταξύ άλλων ο Πιτίνο υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει λάθος με την αποχώρησή του και θα πρέπει να παραδεχθεί το λάθος και να επιστρέψει, γιατί το ελληνικό μπάσκετ τον έχει ανάγκη, όπως κι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας κατόπιν πως όταν η Basket League δεν έχει κάποιον εκ των “αιωνίων”, στα μέτρα του ΝΒΑ είναι σαν να μην συμμετέχουν οι Λέικερς ή οι Ουόριορς.

Το δίκιο του Πιτίνο είναι τεράστιο κι όλοι πρέπει να τον ακούμε, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης… Οι ατάκες ενός Hall of Famer με εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στο υψηλότερο επίπεδο ήταν οι απολύτως λογικές.

Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν μεγάλο λάθος με την αποχώρησή τους στα μισά του ημιτελικού κυπέλλου και την μη συμμετοχή τους στις επόμενες αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας απουσία σεβασμού στον κόσμο, στον αντίπαλο και το άθλημα αυτό καθ’ εαυτό, κάτι που είχε επισημάνει το ίδιο βράδυ ο Πιτίνο.

Μέσω των δηλώσεών του ο προπονητής του “τριφυλλιού” τους κάλεσε να παραδεχθούν το λάθος. Ποιο είναι αυτό το λάθος; Πρωτίστως το ότι σήκωσαν… σημαία επανάστασης στο ελληνικό μπάσκετ μεσούσης της σεζόν, προκειμένου να αποφασιστούν δραστικές αλλαγές που δεν γινόταν εκ των πραγμάτων να γίνουν τόσο άμεσα, δείχνοντας απροθυμία συνεργασίας, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι με τις ενέργειες αυτές διαφώνησε το σύνολο των υπόλοιπων ομάδων στον ΕΣΑΚΕ, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός!

Ενδεχόμενες αλλαγές μπορούν να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν το καλοκαίρι, μετά το τέλος του πρωταθλήματος κι ενόψει του επόμενου κι όχι στο μέσο μιας αγωνιστικής σεζόν! Αυτό υπογράμμισε ο Πιτίνο, που έχει όλα τα δίκια να λέει πως το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται τον Ολυμπιακό, όπως κι ότι ο Ολυμπιακός το έχει ανάγκη. Δε γίνεται να υπάρχει μονόπλευρη ανάγκη.

Όπως δεν γίνεται βέβαια σε καμία περίπτωση να αγνοούνται οι κανονισμοί, τους οποίους γνωρίζουν άπαντες, των ανθρώπων των Πειραιωτών συμπεριλαμβανομένων και προέβλεπαν τη συνέπεια του υποβιβασμού σε περίπτωση μη παρουσίας σε αναμέτρηση για τα playoffs. Καλώς ή κακώς, αυτά ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται είτε για τον Παναθηναϊκό, είτε για τον Ολυμπιακό, είτε για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Οι πράξεις έχουν και συνέπειες.


Διαβάστε περισσότερα στο  www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης