Στον Σκορπιό Έλληνες παλαίμαχοι και Γάλλοι της Μονακό του 2004

Στον Σκορπιό Έλληνες παλαίμαχοι και Γάλλοι της Μονακό του 2004

Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Δέλλας και Σαλπιγγίδης επισκέφτηκαν τον Σκορπιό μαζί με τους «αντιπάλους» τους της Μονακό - Όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν στην παραλία που χρησιμοποιούσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης για να απομονώνεται με την Τζάκι Ωνάση

leukada7
Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 και στο λιμάνι του Νυδρίου στη Λευκάδα επικρατεί πανικός. Ένας πανικός χαράς αφού θαμώνες των μαγαζιών και τουρίστες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας, κάποιοι από αυτούς έφεραν και το πρώτο ευρωπαικό πρωτάθλημα το 2004, αλλά και με παίκτες- θρύλους της Μονακό που το 2004 έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση Champions League.

Εκεί στο λιμάνι του Νυδρίου, λίγα μέτρα από το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν αγκυροβολημένο το ξύλινο σκαρί με το βαρύ όνομα «Οδύσσεια». Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να πάρει τη σημερινή του μορφή στο καρνάγιο του Βλυχού. Σε αυτό το σκάφος ανέβηκαν οι μάγοι της στρογγυλής θεάς για να απολαύσουν την μίνι κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια της Λευκάδας που είναι ο Σκορπιός, το Σκορπιδι, η Σπάρτη, η Μαδουρή, η Χελώνη το Τσοκάρι και το Μεγανήσι.

Μέσα στο ξύλινο σκάφος ο καπετάν Γεράσιμος, ο συμπαθέστατος Ελληνο-γάλλος προσέφερε στους Έλληνες και ξένους αστέρες του ποδοσφαίρου μια μοναδική εμπειρία που μέσα σε λίγες ώρες αντίκρισαν με τα μάτια τους το Μεγανήσι, το σπήλαιο που λέγεται ότι κρυβόταν το υποβρύχιο Παπανικολής και φυσικά το Σκορπιό.

leukada
leukada2
leukada3
leukada4


Στο άλλοτε θρυλικό νησί του Ωνάση οι προσκεκλημένοι του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη της Μονακό και του Σκορπιού, είχαν την ευκαιρία να αποβιβαστούν από το σκάφος και να φωτογραφηθούν στην περίφημη παραλία της Τζάκι Ωνάση. Εκεί ενημερώθηκαν για το πώς ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Δημήτρης Κουλούρης κατάφερε μετά από τρεις ημέρες όπου στεκόταν κρυμμένος στο Σκορπιό μόνο με νερό και ξηρά τροφή να απαθανατίσει στην φωτογραφική του μηχανή το γυμνό κορμί της Τζάκι Ωνάση, η οποία συνήθιζε να απολαμβάνει γυμνή τη θάλασσα. Οι φωτογραφίες είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου και την Τζάκι να έχει τρελαθεί με τον Έλληνα παπαράτσο.

Κλείσιμο
Οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Χαριστέας, Σωτήρης Κυργιάκος, Τραιανός Δέλλας, Φάνης Γκέκας, Γρηγόρης Γεωργάτος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σιφάκης , Βασίλης Λάκης, Βασίλης Μπορμπόκης, Λούκας Βύντρα και Νίκος Νταμπίζας με τους προπονητές Τάκης Λεμονή και Γιώργο Δώνη φωτογραφήθηκαν στην παραλία, όπου «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό γυμνή η Τζάκι Ωνάση, ενώ οι Άκης Ζήκος, Σεμπάστιαν Κάρολ, Ρικάρντο Καβάλιο, Φεντερίκ Πικιόνε, Εντουαρντ Σισέ, Χαβέρ Σεβαστιόν, Χασάν Ελ Φακιρί, Φρανσουά Μοντεστό, Σεβαστιάν Σκιλασί, Τζέραντ Λόπες, Φλάβιο Ρόμα, Γκαέλ Ζιβέ, και Λουδοβίκ Ζιουλί, απαθανάτισαν τη στιγμή και στην παραλία αλλά και στο σπιτάκι που υπάρχει εκεί και χρησιμοποιούσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης για να απομονώνεται με την Τζάκι.

leukada9
leukada8
leukada7
leukada5


Όλοι τους ενημερώθηκαν και για την ανάπλαση και την επένδυση που πραγματοποιεί στον Σκορπιό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ. Ο Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις του στο protothema.gr ανέφερε: «Ήταν η πρώτη φορά που έκανα κρουαζιέρα στο Σκορπιό. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να μαθαίνεις και για την ιστορία του νησιού αλλά να γνωρίζεις ότι και με τους νέους ιδιοκτήτες αυτή η ιστορία και ο θρύλος θα παραμείνουν ζωντανοί. Η επένδυση που γίνεται στο Σκορπιό, που είναι απ’όσο μάθαμε φιλική στο περιβάλλον, θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα τονώσει και την τοπική οικονομία αλλά και γενικότερα θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία που αξίζει κανείς να ζήσει».

Από την πλευρά του ο Γάλλος άσσος Λουντοβίκ Ζιουλί επισήμανε στο protothema.gr: «Έμεινα ενθουσιασμένος με την κρουαζιέρα και σίγουρα θα ξαναέρθω. Για τον Αριστοτέλη Ωνάση είχα ενημερωθεί, αλλά είναι ένα αλλιώτικο συναίσθημα να περπατάς εκεί που εκείνος είχε περπατήσει και να βλέπεις αυτόν τον επίγειο παράδεισο που δημιούργησε. Φυσικά αυτός ο επίγειος παράδεισος συνεχίζει να υπάρχει χάρη στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ η οποία υπεραγαπά αυτό τον τόπο».

leukada6


Οι μάγοι της στρογγυλής θεάς βρέθηκαν στην Λευκάδα με αφορμή φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Greek All Stars και Monaco Legends που
πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δεύτερα στο δημοτικό στάδιο του νησιού. Τα έσοδα από τα εισιτήρια που κόπηκαν δόθηκαν στον φιλανθρωπικό σύλλογο του νησιού «ΦΑΡΟΣ», ο οποίος από το 2007 που ιδρύθηκε ύστερα από πρωτοβουλία κάποιων γυναικών του νησιού φροντίζει 60 άπορες οικογένειες της Λευκάδας οι περισσότερες με παιδιά.

Τον φιλανθρωπικό αγώνα διοργάνωσε η τοπική ομάδα Οδυσσέας Νυδρίου που έχει αδελφοποιηθεί με την ομάδα της Μονακό. Ο αντιπρόεδρος της Μονακό ο Ρώσος Όλεγκ Πετρώφ ο οποίος μιλά άπταιστα ελληνικά είπε στο protothema.gr: «Είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνονται τέτοιες πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Χαρήκαμε που παρά τη βροχή ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και που μαζεύτηκε ένα σημαντικό ποσό για τον Φάρο. Τόσο η διοίκηση της Μονακό όσο και η οικογένεια Ριμπολόβλεφ θα είναι πάντα κοντά σε τέτοιες ενέργειες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης