Πρεμιέρα για τους τελικούς στη Basket League

Πρεμιέρα για τους τελικούς στη Basket League

Πράξη πρώτη (19:30, COSMOTE Sport 4) με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Προμηθέα

pao-prom1
Το απόλυτο φαβορί και το απόλυτο αουτσάιντερ αναμετρώνται στον πρώτο τελικό της Basket League. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Προμηθέα (19:30, COSMOTE Sport 4) στο ΟΑΚΑ στην εναρκτήρια αναμέτρηση της σειράς που θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την ποιοτική του διαφορά και το πλεονέκτημα έδρας, που έχει χαρίσει τον τίτλο στους 20 από τους 26 τελικούς του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο Ρικ Πιτίνο δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς και ο Λούκας Λεκαβίτσιους προπονήθηκε χθες και επανέρχεται.

Οι Πατρινοί έχουν ήδη κάνει πολλαπλές υπερβάσεις φτάνοντας στους τελικούς για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αναμφίβολα έχουν μειονέκτημα έδρας, ποιότητας και… ξεκούρασης, αφού ολοκλήρωσαν τη μαραθώνια σειρά με την ΑΕΚ την Παρασκευή, αλλά δεν έχουν κανένα άγχος πλέον και είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Ο Μάκης Γιατράς, που όπως και ο Ρικ Πιτίνο θα πάρουν για πρώτη φορά γεύση από τους τελικούς, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέραν της καταπόνησης των παικτών του.

Η παράδοση είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, που κυνηγά το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και τρίτο σερί, καθώς μετρά έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην τριετή παρουσία του Προμηθέα στη μεγάλη κατηγορία.

Στο ΟΑΚΑ αναμένονται πάνω από 5.000 θεατές, ενώ στο περιθώριο του ματς θα τιμηθεί για την προσφορά του ο εννιά φορές πρωταθλητής και τρεις Κυπελλούχος με το «τριφύλλι» Δημήτρης Κοκολάκης. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γ. Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος και Μπήτης. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Τετάρτη στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας (18:30).

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης