Nations League: Η Ολλανδία στον τελικό - 3-1 στην παράταση την Αγγλία

Nations League: Η Ολλανδία στον τελικό - 3-1 στην παράταση την Αγγλία

Οι «οράνιε» θα αναμετρηθούν στον τελικό με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο

21222543
Η Πορτογαλία περίμενε τον αντίπαλό της στον πρώτο τελικό του Nations League στην ιστορία και αυτή θα είναι η Ολλανδία. Η ομάδα του Κούμαν ήταν κακή στο πρώτο μέρος, καλύτερη στο δεύτερο, όμως έπρεπε να ακυρωθεί ένα γκολ του Λίνγκαρντ για οφσάιντ με τη βοήθεια του VAR και να έρθουν δύο «δώρα» της αγγλικής άμυνας για να έρθει το τελικό 3-1 για τους Οράνιε.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε και φάσεις. Ενα σουτ του Μπεργκβάιν, το οποίο μπλόκαρε ο Πίκφορντ, ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στο πρώτο 10λεπτο, με τους Ολλανδούς να έχουν την ευκαιρία για κάτι καλό στο 12', στην αντεπίθεση, αλλά ο Ντεπάι έκανε λάθος επιλογή... Μικρό το κακό, όμως, μπροστά στο λάθος που θα έκανε κάποια λεπτά μετά -και συγκεκριμένα στο 30'- ο Ντε Λιχτ. Σε μια φάση που έδειχνε να ελέγχει την την κατάσταση, ο 19χρονος στόπερ έχασε τον έλεγχο της μπάλας και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ράσφορντ, ο οποίος πρόλαβε να τσιμπήσει, δίνοντας πέναλτι στην Αγγλία.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα: 

🔴 Netherlands vs England | UEFA Nations League  2019 HD


Ενα πέναλτι που εκτέλεσε αυτός που το κέρδισε και άνοιξε το σκορ (0-1) στο 32', βάζοντας μπροστά την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Και όσο οι Ολλανδοί προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς βρέθηκαν πίσω, τα Λιοντάρια είχαν ευκαιρία για το 0-2 στο 37' από την κάθετη του Σάντσο για τον Ράσφορντ, αλλά ο Ντάμφρις με τρομερό τάκλιν πρόλαβε. Η προτελευταία φάση του ημιχρόνου, αφού η τελευταία ήταν μια κεφαλιά του Ντε Λιχτ που έφυγε άουτ.

Κλείσιμο
Γενικά το πρώτο 45λεπτο δεν ήταν καλό, αλλά το δεύτερο ήταν και φάνηκε από νωρίς. Η μεγάλη ευκαιρία του Σάντσο στο 54', με την κοντινή κεφαλιά που μπλόκαρε ο Σίλεσεν, λίγο έλειψε να... τιμωρηθεί δευτερόλεπτα μετά από τον Ντεπάι, ο οποίος όμως δεν νίκησε τον Σίλεσεν. Αυτό, τελικά, θα γινόταν στο 73', από τον παίκτη που... ευθυνόταν για το 0-1. Τον Ντε Λιχτ. Σε μια εκτέλεση κόρνερ, ο αμυντικός του Αγιαξ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 1-1, βάζοντας ξανά στο ματς τους Οράνιε. Και λίγο μετά, στο 78', ο Φαν Ντε Μπέεκ θα μπορούσε να τους βάλει και μπροστά στο σκορ αλλά αστόχησε από κοντά.

Αφού δεν το έκανε, στο 83' πίστεψε ότι έγινε το 1-2, με το πλασέ του Λίνγκαρντ στην αντεπίθεση των Αγγλων, αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ, οπότε το ματς παρέμεινε στην ισοπαλία. Και παρέμεινε ως τη λήξη, για να οδηγηθούν έτσι σε παράταση οι ομάδες, αφού ο Ντεπάι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων αστόχησε (πολύ) από κοντά, ενώ στην απέναντι εστία, στο 90'+6', ο Στέρλινγκ πήγε για γκολάρα με πλασέ από πλάγια αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στην παράταση τα είδαμε όλα. Κυρίως τους Άγγλους να χαρίζουν δύο γκολ και μαζί την πρόκριση στην Ολλανδία. Οι παίκτες του Κούμαν είχαν περισσότερες δυνάμεις, ήταν καλύτεροι στον έξτρα χρόνο και στο 97’ έφτασαν στην ανατροπή. Ο Τζόουνς έκανε απίθανο λάθος και ναι μεν ο Πίκφορντ έσωσε την Αγγλία στην πρώτη προσπάθεια, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη δεύτερη.

Ο Προμές πρόλαβε τον Γουόκερ, στον οποίο τελικά πιστώθηκε το γκολ για το 2-1, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από το δικό του πόδι στην προσπάθεια να εμποδίσει τον αντίπαλό του. Ακολούθησαν ακόμη δύο ευκαιρίες για τους Ολλανδούς, που είχαν τον έλεγχο και στο 114’ δέχθηκαν ακόμη ένα «δώρο», αυτή τη φορά από τον Μπάρκλεϊ για να τελειώσουν τα πάντα. Ο μέσος της Τσέλσι έδωσε την μπάλα στον Ντεπάι και εκείνος την ασίστ στον Προμές, που έκανε το τελικό 3-1 προ κενής εστίας. Ύστερα από αυτό, φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση τα Λιοντάρια να μπορέσουν να πάρουν κάτι από το ματς και στον μικρό τελικό θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντουμφρίς, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (114’ Στρόοτμαν), Ντε Ρουν (68' Φαν Ντε Μπέεκ), Μπεργκβάιν (91’ Πρέπερ), Μπάμπελ (68' Πρόμες), Ντεπάι

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ράις (106’ Ντέλε Άλι), Ντελφ (77' Χέντερσον), Μπάρκλεϊ, Στέρλινγκ, Σάντσο (61' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (46' Κέιν).

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης