Ο Τσιτσιπάς ανέβηκε στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Τσιτσιπάς ανέβηκε στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Ο αποκλεισμός του Νισικόρι από τον Ναδάλ «σφράγισε» την 5η θέση για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ o Έλληνας τενίστας τιμωρήθηκε με 5.000 δολάρια πρόστιμο για τη συμπεριφορά του στο Ρολάν Γκαρός

tsitsipas_art
Μία ακόμη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος από την ερχόμενη Δευτέρα (10/6) μετά το τέλος του Ρολάν Γκαρός θα είναι στο Νο5.

Η παρουσία του στους «16» του γαλλικού Όπεν σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Κέι Νισικόρι στους «8» από τον Ναδάλ έφερε τον Τσιτσιπά στην κορυφαία (μέχρι στιγμής) θέση του στην παγκόσμια κατάταξη και για πρώτη φορά βρίσκεται στο top-5!

Ένα μοναδικό επίτευγμα γι' αυτό το απίθανο παιδί που πρίν κλείσει τα 21 του χρόνια έχει αναγκάσει όλο τον κόσμο να μιλάει για τα κατορθώματα του.

Σήμερα πάντως έγινε γνωστό ότι ο Τσιτσιπάς τιμωρήθηκε με ένα πρόστιμο 5.000 δολαρίων για παραβίαση δύο κανονισμών .
Για την ακρίβεια ο “Στεφ” καλείται να πληρώσει 3.000 δολάρια για συμβουλές από το προπονητικό του τιμ κατά τη διάρκεια των αγώνων του και 2.000 δολάρια για τη συμπεριφορά του. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές για το πότε έκανε αυτές τις παραβάσεις ο Έλληνας τενίστας, κάτι που αναμένεται να γίνει γνωστό μετά το τέλος του τουρνουά όταν θα βγουν και τα συνολικά πρόστιμα.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Τσιτσιπάς για την πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο του Roland Garros θα εισπράξει το ποσό των 243.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης