Κώστας Σλούκας: Εκκρεμεί μια μεγάλη απόφαση… ζωής και καριέρας!

Κώστας Σλούκας: Εκκρεμεί μια μεγάλη απόφαση… ζωής και καριέρας!

Πολλά γράφονται και ακούγονται για τον Κώστα Σλούκα. Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας διεθνής γκαρντ ακόμα δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του.

sloukas01
Το καλοκαίρι του 2017, αμέσως μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος, ανανέωσε με την Φενέρμπαχτσε, με νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, καθότι η συμφωνία ήταν ουσιαστικά 2+1, υπάρχει όρος αποδέσμευσης τόσο από την πλευρά του Τουρκικού συλλόγου, όσο κι από εκείνη του διεθνούς Έλληνα γκαρντ.

Η πλευρά του παίκτη έχει ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό πως δεν πρόκειται να μείνει στο υπάρχον συμβόλαιο που “τρέχει” για την επόμενη σεζόν και πως θα διεκδικήσει ένα νέο με αυξημένες αποδοχές. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ατζέντης του παίκτη, Παναγιώτης Καπάζογλου είχε ραντεβού στην Πόλη με ανθρώπους της Φενέρ.

Δεν έχει διαρρεύσει καμία επίσημη πληροφορία από αμφότερες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά είναι σίγουρο πως η Φενέρμπαχτσε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τον Σλούκα στην Τουρκία. Είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες, στη καλύτερη ηλικία και με διαφορά ο πιο δημοφιλής ξένος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία της Φενέρ, αφού έχει μείνει και τα περισσότερα διαδοχικά χρόνια και οι οπαδοί του Τουρκικού κλαμπ τον λατρεύουν.

Η φετινή σεζόν του ήταν μακράν η πιο αποδοτική και αυτή με τις περισσότερες ευθύνες, κι ας μην πήγαν καλά τα πράγματα στο φάιναλ φορ, εκεί που η ομάδα του Ομπράντοβιτς κατέρρευσε προδομένη και από τα πάμπολλα προβλήματα τραυματισμών.

Η αγορά στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα μεγάλα συμβόλαια είναι πολύ συγκεκριμένη, λίγες ομάδες είναι ικανές να τα προσφέρουν και οι παίκτες τέτοιου επιπέδου, επίσης ελάχιστοι. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σλούκας έχει σπουδαία πρόταση στα χέρια του από την Μπαρτσελόνα (την μεγαλύτερη σε αποδοχές ως τώρα από τις επίσημες), έχει σοβαρό ενδιαφέρον από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ (Η Ρεάλ κατάλαβε πως δεν έχει πολλές πιθανότητες και στράφηκε σε άλλες λύσεις) και φυσικά έχει τον Ολυμπιακό που αυτό το καλοκαίρι κινείται πολύ πιο επιθετικά προς την πλευρά του Κώστα Σλούκα και σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2017, έχει κάνει πολύ έγκαιρες και καίριες κινήσεις και μια πρόταση που κακά τα ψέματα, αποτελεί τεράστια υπέρβαση για τα δεδομένα του Ολυμπιακού στη παρούσα φάση.

Μην ξεχνάμε πως με το ισχύον φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, για να ματσάρει ή έστω να πλησιάσει ο Ολυμπιακός τις προτάσεις που έχει από τη Φενέρ, από τη Μπαρτσελόνα (στη Καταλονία για τη πρώτη σεζόν ενός ξένου παίκτη η φορολογία είναι κάτι παραπάνω από 20%, ενώ στα επόμενα χρόνια αυξάνεται κατακόρυφα κλιμακωτά) και από την ΤΣΣΚΑ αν αυτό τελικά συμβεί, πρέπει να ξοδέψει συνολικά πολλά περισσότερα χρήματα. Με το σύστημα που υφίσταται στη χώρα μας και “δολοφονεί” πραγματικά τις ομάδες μας και την προσπάθειά τους να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια της Ευρωλίγκας τα ποσά που δίνουν καθαρά σε παίκτες με μεγάλα συμβόλαια, απαιτούν άλλα τόσα, για την εφορία.

Κλείσιμο
Η προσέγγιση του Ολυμπιακού είναι άρτια σε όλα τα επίπεδα ως τώρα και οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σλούκας δεν έχει αποφασίσει ακόμα και αυτή η απόφαση είναι σίγουρα η πιο δύσκολη της καριέρας του, πολύ πιο δύσκολη από αυτή που πήρε το 2015, όταν έφυγε από τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό με προορισμό την Φενέρ και την Πόλη.

Έχει καταφέρει πάρα πολλά στη καριέρα του, μιλάμε για ένα αθλητή πολύ φιλόδοξο και δουλευταρά που ξέρει πως τα επόμενα τρία χρόνια, γιατί για τόσα θέλει να υπογράψει, θα είναι πιθανότατα το prime time της καριέρας του και τα πιο παραγωγικά του χρόνια μπασκετικά.

Από την μια η εντυπωσιακή πρόταση της Μπάρτσα, από την άλλη η Φενέρ που του έχει φερθεί άψογα και με την οποία έχει πάρει πολλούς τίτλους και έχει εξελίξει την καριέρα του, από την άλλη ο Ολυμπιακός που με τα σημερινά δεδομένα δεν του παρέχει σε καμία περίπτωση την ασφάλεια και τις συνθήκες της Φενέρ (βέβαια από το 2020 και μετά που εκπνέει το συμβόλαιο του Ομπράντοβιτς και του Γκεραρντίνι τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε εκεί) αλλά τον… εξιτάρει συναισθηματικά και μπασκετικά, γιατί γνωρίζει πως στην Ελλάδα θα έχει τεράστιες ευθύνες και ο κόσμος δεν… αστειεύεται με τις απαιτήσεις και τις αντιδράσεις του όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Πάντα για τον Σλούκα στην Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός, παρότι όλα αυτά τα χρόνια που παίζει στη Τουρκία έχουν προκύψει πολλές φήμες και αυτή τη στιγμή οι προοπτικές που θα έχει ο Ολυμπιακός ως ομάδα να διεκδικεί προκρίσεις στα φάιναλ φορ, αλλά και το που θα παίζει πέρα από την Ευρωλίγκα, είναι ερωτηματικά που σίγουρα η ελληνική ομάδα θα χρειαστεί να τα απαντήσει με επιχειρήματα και να πείσει τον παίκτη, αν θέλει να κάνει αυτό που πριν λίγους μήνες έμοιαζε απίθανο.

Να κερδίσει όλη την “αφρόκρεμα” της μπασκετικής Ευρώπης και συνάμα την νυν ομάδα του την Φενέρ και να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα και στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και έγινε παίκτης επιπέδου με Ευρωλίγκες και πρωταθλήματα στο παλμαρέ του, πριν ξενιτευτεί στα 25 του χρόνια, το 2015.

Πηγή: www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης