Ιστιοπλοΐα: Να ανασταλεί κάθε απόφαση για αλλαγή των κλάσεων μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ιστιοπλοΐα: Να ανασταλεί κάθε απόφαση για αλλαγή των κλάσεων μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου εκπροσώπησαν την  ΕΙΟ στην έναρξη των εργασιών της 59ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ για Νέους Μετέχοντες, η εκδήλωση της οποίας πραγματοποιήθηκε στον Λόφο της Πνύκας

4819011
Στο δείπνο που ακολούθησε ο Α. Παπαθανασίου βρήκε την ευκαιρία να συζητήσει με τον εκπρόσωπο του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ για το πολύ σοβαρο θέμα της αλλαγής των κλάσεων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ο τεχνικός σύμβουλος του προέδρου της Ε.Ι.Ο. αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει αυτή η απόφαση ιδιαίτερα στο οικονομικό κομμάτι που θα είναι δυσβάσταχτο για τις περισσότερες ομοσπονδίες και τους αθλητές.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι ένα σκάφος offshore keel boat (μεικτό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης) κοστίζει 140.000 ευρώ κι αν γίνει Ολυμπιακό άθλημα, τότε η ιστιοπλοΐα θα είναι μόνο για τους λίγους και τους πλούσιους.

Ο Παπαθανασίου τόνισε στον εκπρόσωπο του προέδρου της ΔΟΕ ότι η επίσημη θέση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι να ανασταλεί κάθε απόφαση για αλλαγή των κλάσεων μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν τα θερμά λόγια του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ στον Γιώργο Παπανδρέου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, το οποίο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το «Athens International Sailing Center». Ο κ. Πάιατ βρέθηκε στην τελετή έναρξης του σπουδαίου αυτού αγώνα και συνομίλησε με τα μέλη της ομάδας των ΗΠΑ κι άλλους αθλητές. Ο κ. Παπανδρέου ήταν ενημερωμένος και συζήτησε σχετικά με την Νίκη Ανστασίου και τον Αιμίλιο Παπαθανασίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης