Final 4 με τους 4 καλύτερους αδιαμφισβήτητα

Final 4 με τους 4 καλύτερους αδιαμφισβήτητα

Ξεκινά σήμερα το Final 4 στη Μπασκόνια με τη συμμετοχή των 4αρων καλύτερων ομάδων και σε υλικό και σε διάρκεια φέτος. Κάτι που αποδεικνύεται στο ότι στα Play-off για πρώτη φορά καμία ομάδα με μειονέκτημα έδρας δε πέρασε, οι 4 πρώτοι της διάρκειας βρίσκονται στην Ισπανία. Η ΤΣΣΚΑ είναι για 8η συνεχόμενη χρονιά σε Final 4 και στις προηγούμενες 7 έχει καταφέρει να το κερδίσει μια και αυτή με buzzer beater του Κριάπα. Η Ρεάλ τα τελευταία χρόνια έχει απουσιάσει σε 1 το 2016 που το κατέκτησε η ΤΣΣΚΑ αλλά έχει 2 κατακτήσεις το 2015 και πέρσι το 2018. Η Φενέρ επί εποχή Ομπράντοβιτς έχει 5 συνεχόμενες παρουσίες αλλά έχει φύγει νικήτρια μια φόρα στο τουρνουά της πόλης το 2017. Η Εφές έχει να εμφανιστεί σε Final 4 από το 2001 (18 ολόκληρα χρόνια) και έχει 0 κατακτήσεις.

balls
Ο 1ος ημιτελικός (19:00 novasports 1) είναι εμφύλιος μεταξύ της Φενέρ και της Εφές. Δύσκολο ματς για προβλέψεις με κάθε ομάδα να έχει τα υπέρ και τα κατά της. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει την εμπειρία σα σύνολο και παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και πολλές φορές έχουν γίνει πρωταγωνιστές. Ο προπονητής της αντιμετωπίζει τα ματς αυτά σα μια μέρα πάλι στη δουλειά με τις επιτυχίες του να το αποδεικνύουν 9 ευρωπαϊκές κούπες με 5 διαφορετικές ομάδες. Σημαντική απώλεια τόσο του Ιταλού Ντατόμε όσο και του Γάλλου Λοβέρν αφού η Φενέρ χάνει κορμιά στη ρακέτα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η Εφές απέδειξε φέτος πως θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα. Σχημάτισε ένα τρομερό σύνολο με 2 παίκτες σε κάθε θέση, με ένα προπονητής που έχει τους θαυμαστές του αλλά και τους haters κατάφερε να πάει την ομάδα του στο Final 4 της Μπασκόνια παίζοντας ίσως και το καλύτερο μπάσκετ στη φετινή regular season. Οι παίκτες της είναι διψασμένοι για τη διάκριση και αν για πολλούς είναι το outsider για τους ίδιους δεν ισχύει. Ο Λάρκιν μετά το NBA είναι 1-2 κλάσεις καλύτερος, έχει δίπλα του τη καλύτερη φετινή μεταγραφή της Euroleague Μίσιτς και φυσικά ένα από τα καλύτερα σέντερ το Ντάνστον. Όμως οι Σλούκας, Βέσελι, ο τρελοΝτίξον και ο Κάλινιτς δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι σίγουρα.

Ο 2ος ημιτελικός (22:00 novasports 1) είναι μεταξύ της ΤΣΣΚΑ μιας ομάδας που μια ακόμα αποτυχία θα φέρει πιθανόν πολλές αλλαγές. Ο Ιτούδης και να κατακτήσει το τρόπαιο δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στη θέση του όπως έχει δηλώσει και ο Βατούτιν. Έχει παίκτες υψηλής κλάσης όπως ο Ντε Κολό, ο Σέρχιο, ο Κλάιμπερν και ο Χαινς αλλά ως τώρα δεν έχουν λειτουργήσει σα σύνολο αντιθέτως στηρίζεται στη προσωπικότητα τους και στις ικανότητες τους. Από την άλλη είναι η Ρεάλ με το πιο γεμάτο ρόστερ του Final 4 με παίκτες με τρομερή εμπειρία σε τέτοια ματς. Στο πάγκο της ο Λάσο οποίος είναι ο αντίστοιχος Αταμάν για τους μπασκετικούς με τους θαυμαστές και τους μη. Παρ’ όλο που έχει παίκτες με τρομερή προσωπικότητα έχει αποδείξει πως στα δύσκολα λειτουργεί σα σύνολο και οι οποίοι βάζουν σε προτεραιότητα το εμείς από το εγώ ακόμα και παίκτες σα το Ρούντι Φερνάντεθ.

Εκτίμηση προσωπική ο τελικός θα είναι Εφές έπειτα από τρομερό ντέρμπι και Ρεάλ με πιο άνετο τρόπο. Στο τελικό δηλαδή Λάσο vs Αταμάν. Τα 2 πιο πλήρες ρόστερ και οι ομάδες που ακόμα και αν δεν είσαι οπαδός τους σ’ αρέσει να τις βλέπεις να παίζουν.

Πηγή:www.pameathlitika.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης