Η συνέντευξη Τύπου του Final 4 της Euroleague!

Η συνέντευξη Τύπου του Final 4 της Euroleague!

Δείτε όλα όσα είπαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Final 4 στην συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν τις μάχες της τελευταίας φάσης της Euroleague

4_9
Όλα είναι πανέτοιμα για τις πρώτες «μάχες» του Final 4 και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ μίλησαν για όλα όσα τους απασχολούν λίγο πριν τους αγώνες.

Turkish Airlines EuroLeague Final Four Opening Press Conference


Ο Τούρκος προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν, είπε αρχικά:

«Απολαύσαμε αυτή τη σεζόν όλοι μας, βελτιωθήκαμε πολύ. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θα παίξω ενάντια στον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών στη διοργάνωση, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε σε εμάς».

Έπειτα πρόσθεσε: «Όταν έχεις δίπλα σου τέτοιους προπονητές νιώθεις ωραία. Βλέπω τον Ομπράντοβιτς εδώ κι έξι χρόνια στην Τουρκία, οπότε είμαι συνηθισμένος. Εκπροσωπούμε την χώρα μας κι είμαστε χαρούμενοι γι΄αυτό, δύο ομάδες σε Final 4! Εκπροσωπώ το σύλλογο και το τούρκικο μπάσκετ κι είμαι χαρούμενος».

Για το αν κατακτήσει την Euroleague, τι θα κάνει, υποστήριξε: «Την Δευτέρα θα πάμε στην Ίμπιζα και μετά θα επιστρέψουμε στην Τουρκία για το πρωτάθλημα!».

Για το αν θα «τουιτάρει» για νίκη επί της Φενέρ, όπως είχε κάνει και με την Μπαρτσελόνα πριν τη σειρά: «Αν νιώθω αύριο ότι θα κερδίσουμε το ματς, μην διστάσετε να πιστέψετε πως θα γράψω στο τουίτερ ότι θα κερδίσουμε, αλλά περιμένετε».

O Πάμπλο Λάσο με την σειρά του σχολίασε:
«Είναι μια μπασκετική πόλη, έχει στο... αίμα της το μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που γίνεται η τελική φάση της διοργάνωσης στη Βιτόρια. Έχω πολλούς φίλους εδώ και μου έλεγαν πως θα επιστρέψω εδώ»

Κλείσιμο
«Στη Βιτόρια είχαν έρθει οι πρώτοι Αργεντινοί το 1977-78. Δεν υπήρχαν πολλοί τότε. Ανοίξαμε ένα δρόμο και γι' αυτό η Βιτόρια πρωτοτύπησε στη μεταγραφή Αργεντινών παικτών, οι οποίοι προσαρμόστηκαν άμεσα και γι' αυτό υπήρχε αυτή η παράδοση να φέρνει Αργεντινούς ή Τάου ή η Μπασκόνια. Έκανε καλό σε όλους, γιατί προόδευσαν. Γεννημένος εδώ, το βλέπω καλά, υπάρχει θετικό πνεύμα για τους Αργεντινούς. Δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στην ομάδα, παίζουν με πολύ πάθος, όπως ο Καμπάτσο ή ο Νοτσιόνι».

Μιλώντας πιο αναλυτικά για το Final 4 και το που θα κριθεί αγωνιστικά, τόνισε: «Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις ομάδες από χρονιά σε χρονιά. Και φέτος, βγήκαν μπροστά παίκτες σημαντικοί, δημιουργήσαμε μια ομάδα με μέταλλο και χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο να φτάνεις εδώ. Ψυχολογικά η ομάδα είναι έτοιμη, όμως είναι παράλογο να κάνουμε συγκρίσεις με τις προηγούμενες σεζόν».

Σε ερώτηση για το αν η Ρεάλ έχει το προβάδισμα λόγω εμπειρίας, επεσήμανε: «Η εμπειρία στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να έχεις ποιότητα και ταλέντο, αλλά κι η εμπειρία μετράει. Είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά δεν θα φτάσουμε έτσι στον τίτλο. Πρέπει να σεβαστούμε το άθλημα, από μόνη της εμπειρία δεν σε πάει κάπου. Γνωρίζουμε από Final 4, αλλά ως εκεί. Πρέπει να έχεις έτοιμα τα... όπλα σου κι εμείς τα έχουμε».

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε:
«Μακάρι να υπήρχαν... μυστικά, για να τα έχουμε εμείς και να μην τα αποκαλύψουμε. Πρέπει να είσαι αποφασιστικός, να παλεύεις για να τα καταφέρεις. Όλοι έχουμε παίξει με όλους από δύο φορές φέτος, όλοι έχουμε εμπειρία, πρέπει απλά να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε:
«Τι έχω στο μυαλό μου; Δεν μπορώ να σου πω. Κάλινιτς και Βέσελι έχουν αρχίσει και προπονούνται. Έχουν κάνει μόνο 2 προπονήσεις, αλλά θέλουν να βοηθήσουν. Οπότε θα παλέψουν. Όλοι όσοι είναι διαθέσιμοι θα παλέψουν».

Από εκεί και πέρα είπε για το πικ εν ρολ της Εφές και την άμυνα της Φενέρ: «Είναι μέρος του παιχνιδιού. Η Εφές λειτουργεί έτσι, είναι σημαντικό να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα. Η Εφές έχει πολλή ποιότητα. Έχει ακόμα και 6 παίκτες με αυτό το στυλ, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε το επίπεδο που είχαμε όλη τη χρονιά».

Για το τι θα φάει στη Βιτόρια είπε γελώντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Αυτή η πόλη άξιζε να φιλοξενεί ένα Final 4. Ξέρω που πρέπει να φάω, μην ανησυχείτε. Να ρωτήσετε τους υπόλοιπους. Θα φάω chuleton».

Ο Βασίλης Σκουντής τού έβαλε και... δύσκολα, αφού τού είπε να ρωτήσει ό,τι θέλει οποιονδήποτε από το πάνελ, αλλά ο Σέρβος κόουτς το απέφυγε... μαεστρικά!

Οι δηλώσεις των παικτών
Βασίλιε Μίτσιτς: «Θα θυσιαστώ για την ομάδα και θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Πέρυσι χάσαμε από τη Φενέρ και καταλάβαμε πόσο δύσκολο είναι να παίξεις εναντίον της για 40 λεπτά. Με την βοήθεια του Ντίξον ξέφυγε. Είμαστε σε καλή κατάσταση, η Φενέρ έχει κάποιες απώλειες».

Για τη χημεία με τον Λάρκιν είπε: «Όλοι είχαν μεγάλες προσδοκίες για τον Λάρκιν. Αντιμετώπισε κάποιους τραυματισμούς στην αρχή. Είναι έτοιμος να παλέψει για την ομάδα και με την Μπαρτσελόνα είδαμε τι μπορεί να κάνει. Και οι δύο μπορούμε να ελέγχουμε την μπάλα. Είμαι χαρούμενος και για εκείνον και για εμένα».

Κάιλ Χάινς: «Όλη τη σεζόν παλεύουμε για την ευκαιρία να βρεθούμε εδώ. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, η ένταση και η αγάπη για το μπάσκετ όλο και μεγαλώνει στα Final 4. Ο κόουτς μίλησε για αποφασιστικότητα, όλοι έχουμε κάνει πολλές θυσίες. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ».

Για το ότι είναι undersized ψηλός: «Δεν θα πάρω πόντους σε ένα βράδυ, για να αντιμετωπίσω τους ψηλούς της Ρεάλ. Όλη μου τη ζωή έχω αυτό το ύψος».

Κώστας Σλούκας: «Έχω μια ιεροτελεστία και μια ρουτίνα, την οποία και δεν πρόκειται να χαλάσω αυτή τη φορά. Έχουμε παίξει αρκετές φορές με την Εφές, γνωριζόμαστε, ξέρουμε πως να νικήσουμε ο ένας τον άλλον. Θα παλέψουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Να είστε σίγουροι πως έχουμε κίνητρο, σαν να είναι η πρώτη μας φορά».

Φακούντο Καμπάτσο: «Απολαμβάνω πολύ που είμαι εδώ. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να έχω κίνητρο. Αυτό είναι το κίνητρο για εμένα να είμαι σε Final 4. Είναι διαφορετική ομάδα η Ρεάλ φέτος. Θέλουμε να γράψουμε άλλη μια σελίδα στο βιβλίο της ομάδας και θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε αυτό. Ζήσαμε δύσκολες και καλές στιγμές, αλλά πάντα ήμασταν ενωμένοι. Αυτό το στοιχείο μας έφερε εδώ. Είναι συγκινητικό πως είμαστε εδώ. Πρέπει να έχουμε πάθος και να προσπαθήσουμε και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για τους Αργεντινούς που βρέθηκαν στη Βιτόρια είπε: «Έχουν αφήσει την σφραγίδα και τις αξίες τους οι Αργεντίνοι. Πολλοί θέλουν να έρχονται και να παίζουν στη Βιτόρια. Προσπαθούμε να βγάζουμε πάντα πράγματα που δεν βγαίνουν στο φύλλο της στατιστικής».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης