Η UEFA σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Μάντσεστερ Σίτι

Η UEFA σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Μάντσεστερ Σίτι

Όσο κι αν φάνταζε απίθανο η Μάντσεστερ Σίτι να τεθεί εκτός από το ερχόμενο Champions League, αυτό δείχνει όλο και πιο κοντινό σενάριο, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρωταθλητές Αγγλίας κατά της UEFA!

City2
Μπορεί το Financial Fair Play να υφίσταται στη ζωή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι μια πραγματικότητα το γεγονός ότι ελάχιστες ομάδες το λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που έχει θεσπιστεί ως διαδικασία, τα οικονομικά δεδομένα των μεταγραφών έχουν ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια στο μικροσκόπιο του FFP βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, με τη διαφορά ότι τώρα φαίνεται όντως να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους πρωταθλητές Αγγλίας να τιμωρηθούν πολύ σοβαρά και μάλιστα να τεθούν εκτός του ερχόμενου Champions League.

Αυτό το διαπιστώνει κανείς από την ίδια τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση εναντίον της UEFA με αφορμή την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για παραβιάσεις του Financial Fair Play και σε αυτή κάνει λόγο για «μη ικανοποιητική, περιορισμένη και επιθετική διαδικασία».

Η εν λόγω τοποθέτηση της Σίτι ήρθε ώρες αργότερα αφού ο επικεφαλής του ερευνητικού σώματος της UEFA, Ιβ Λετέρμ, κατέληξε ότι η ομάδα του Μάντσεστερ πρέπει να δώσει εξηγήσεις, στέλνοντας την υπόθεση στο δικαστήριο που θα αποφασίσει για την τύχη των πρωταθλητών Αγγλίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που αφορούν την υπόθεση, τα μέλη του ερευνητικού σώματος έχουν προτείνει ποινή αποκλεισμού από το ερχόμενο Champions League, αν αποδειχθούν όλες οι κατηγορίες προς τη Σίτι για τις παραβιάσεις του Financial Fair Play.

Η ανακοίνωση της Σίτι:
Κλείσιμο
«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη, από την ξαφνική ανακοίνωση περί παραπομπής μας από τον επικεφαλής του Οικονομικού Σώματος, Ιβ Λετέρμ.

Οι διαρροές στα media κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας είναι ενδεικτικά της διαδικασίας που έχουν παραβλεφθεί από τον κ. Λετέρμ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη για ένα θετικό αποτέλεσμα, όταν το θέμα θα αποφασιστεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό όργανο.

Η κατηγορία για οικονομικές παραβιάσεις παραμένουν ψευδείς και η παραπομπή μας αγνοεί ένα περιεκτικό σώμα στοιχείων που παρείχε η Μάντσεστερ Σίτι στο Επιμελητήριο.

Η απόφαση περιέχει λάθη, παρερμηνείες και συγχύσεις που έχουν γεννηθεί από βασικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και παραμένουν μεγάλα άλυτα θέματα που έχουν τεθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι, ως μέρος από αυτά που έχει βρει η ομάδα, που καταλήγουν σε μία εντελώς μη ικανοποιητική, περιορισμένη και εχθρική διαδικασία».

Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση της UEFA τονίζει:
«Ο επικεφαλής του Ελεγκτικού Οικονομικού Σώματος (CFCB), αφού κατέληξε με άλλα μέλη του ανεξάρτητου ερευνητικού επιμελητηρίου του CFCB, αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τη Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστήριο του CFCB, έπειτα από τα συμπεράσματα της έρευνάς της.

Το ερευνητικό επιμελητήριο έχει ανοίξει μία έρευνα για τη Μάντσεστερ Σίτι στις 7 Μαρτίου 2019 για πιθανές παραβιάσεις του Financial Fair Play, που ήρθαν στη δημοσιότητα από κορυφαία ΜΜΕ».
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης