ΝΒΑ και ποδόσφαιρο: i love this game too

ΝΒΑ και ποδόσφαιρο: i love this game too

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς πανηγύρισε την πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League, ο Στιβ Νας δάκρυσε μετά από αυτή της Τότεναμ και το Eurohoops πήρε πάσα για να γράψει για την αγάπη/ενασχόληση των NBAers με το ποδόσφαιρο.

lebron02
Το αποκαλούν “soccer”, με τη λέξη “football” εννοούν κάτι τελείως διαφορετικό και δεν είναι καν στο Top 3 των αθλημάτων τους. Παρόλα αυτά, το λαοφιλέστερο σπορ στον κόσμο δε γίνεται να μην έχει φανατικούς θαυμαστές και στις ΗΠΑ. Άλλωστε, φροντίζουν διαρκώς να το εξελίσσουν ως προϊόν, η Major League Soccer αναπτύσσεται χρονιά με χρονιά και τελευταία δεν είναι λίγοι όλοι όσοι παγκόσμιοι αστέρες την επιλέγουν ως επαγγελματική στέγη. Το ποδόσφαιρο έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα πολλών στις ΗΠΑ, κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό κι έχει εισχωρήσει μέχρι και στο… ΝΒΑ!

Τα πρόσφατα παραδείγματα με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να πανηγυρίζει την πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League και τον Στιβ Νας να δακρύζει μετά από το γκολ πρόκρισης της Τότεναμ επί του Άγιαξ δεν ήταν τυχαία περιστατικά.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ

Κάθε απόφαση του ΛεΜπρον Τζέιμς να αλλάξει ομάδα προκαλεί πάταγο. Από τους Καβαλίερς στους Χιτ το 2010, από τους Χιτ πίσω στους Καβς το 2014 κι από εκεί στους Λέικερς το 2018. Στο βιογραφικό του υπάρχει ακόμη μία μεγάλη ομάδα, αλλά διαφορετικού αθλήματος.

Ο λόγος για την Λίβερπουλ, της οποίας αποτελεί μέτοχος από το 2011. Παραμένει άγνωστο αν ήταν εξ αρχής θαυμαστής του ποδοσφαίρου ή/και της ίδιας της αγγλικής ομάδας ή έγινε όταν στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Fenway Sports Group το 2011 του παραχωρήθηκε και μέρος των μετοχών, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: O “King James” είναι ένας από τους “Reds” και “You’ll Never Walk Alone”.
LeBron in Liverpool

ΣΤΙΒ ΝΑΣ

Τον έχεις δει να παίζει ποδόσφαιρο για φιλανθρωπικό σκοπό στο δικό του “The Steve Nash Foundation Showdown” στη Νέα Υόρκη, τον έχεις δει να κάνει κεφαλιές με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, προσφάτως τον είδες και να δακρύζει μετά από το τρίτο γκολ του Λούκας Μόουρα στη Johan Cruijff ArenA. Είναι γνωστό πως ο Στιβ Νας είναι φαν της λονδρέζικης Τότεναμ, αλλά πόσο γνωστή είναι γενικά η σχέση του με το ποδόσφαιρο;

Κλείσιμο
Ο 45χρονος Καναδός είναι γιος κι αδερφός ποδοσφαιριστή, ενώ, πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με το μπάσκετ, δήλωνε κι ο ίδιος τέτοιος, έστω σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Κάπως έτσι έφτασε να είναι συνιδιοκτήτης των Βανκούβερ Ουάιτκαπς από την είσοδό τους κιόλας στη MLS το 2011.

🏀 NBA LEGEND STEVE NASH VISITS HOTSPUR WAY 🏀


Steve Nash Was In Tears At Full-Time Of Tottenham's Win


Bonus: ΚΕΒΙΝ ΓΚΑΡΝΕΤ

Το 2011 ως έτος έχει αποδειχθεί άκρως ποδοσφαιρικό για δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του ΝΒΑ, παραλίγο και θα ήταν τρία.

Πολύ πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση κι ασχοληθεί με την τηλεοπτική εκπομπή “Area 21” (ΤΝΤ) ο Κέβιν Γκαρνέτ είχε προσπαθήσει επίσης το 2011 να γίνει μέτοχος στην Ρόμα. Το deal δεν προχώρησε ποτέ, αφού αφεντικό στην ιταλική ομάδα ήταν κι είναι ο Αμερικανός επιχειρηματικός Τζέιμς Παλότα (πρόεδρος και μεγαλομέτοχος), ο οποίος είναι και μέτοχος στην τότε ομάδα του Σέλτικς, με το ΝΒΑ να υψώνει απαγορευτικό. Παραδόξως ο “KG” είναι φαν της Μίλαν (και της Τσέλσι).

Chelsea FC Welcomes Kevin Garnett to London


Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης