Europa League,Τσέλσι-Άιντραχτ 1-1 (4-3 πεν.): Στη ρουλέτα η μπίλια έκατσε στο... μπλε!

Europa League,Τσέλσι-Άιντραχτ 1-1 (4-3 πεν.): Στη ρουλέτα η μπίλια έκατσε στο... μπλε!

Η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό του Europa League, όπου σε μια καθαρά Βρετανική μονομαχία θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ λυγίζοντας την αντίσταση της εκπληκτικής Άιντραχτ στα πέναλτι -Ήρωας ο Βάσκος τερματοφύλακας Κέπα, που απέκρουσε τις δύο τελευταίες εκτελέσεις των Γερμανών κάνοντας μια πρώτη απόσβεση των χρημάτων που διαπανήθηκαν για την απόκτηση του!

el0
Τσέλσι-Αρσεναλ, το ντέρμπι του Λονδίνου. Για την ακρίβεια, το ντέρμπι της Ευρώπης, η μάχη του Μπακού. Η γειτονική κόντρα μεταφέρεται στον τελικό του Europa League, όπου θα ολοκληρωθεί το καρέ των τελικών για τους Αγγλους, οι οποίοι κυριάρχησαν απόλυτα φέτος στις δύο μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια, οι Μπλε τα... χρειάστηκαν μέχρι να πάρουν το ΟΚ. Τους το έδωσε ο Κέπα. Ο πορτιέρο τους ήταν εκείνος που έπιασε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 4-3, αφού πρώτα κανονική διάρκεια και παράταση είχαν λήξει με το ισόπαλο 1-1, το ίδιο σκορ δηλαδή και του πρώτου αγώνα.

Τα στιγμιότυπα από την κανονική διάρκεια και την παράταση


Η διαδικασία των πέναλτι


Νωρίτερα, το ιδανικό πλασέ του Λόφτους-Τσικ (28') έκανε τους περισσότερους να σκεφτούν ότι η Τσέλσι θα παίξει για την κούπα, καθώς είχε και το υπέρ της εκτός έδρας γκολ από το πρώτο ματς.

Ωστόσο, το 1-1 της Φρανκφούρτης άφηνε τεράστιες ελπίδες στην Αϊντραχτ, κάτι που ενίσχυε η δυσκολία των Μπλε να κλειδώσουν με δεύτερο τέρμα την πρόκριση. Και αφού δεν το καθάριζαν εκείνοι, εμφανίστηκε ο Γιόβιτς (49') και έπειτα από τέλειο συνδυασμό, πλάσαρε για την ισοφάριση, το 10ο φετινό του στη διοργάνωση και 27ό του σε όλες τις διοργανώσεις.

Από εκεί και μέχρι το 90' δεν υπήρξε η μεγάλη φάση, με συνέπεια να φτάσουμε στην παράταση. Εκεί, ο Αλέ έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.

Στο 100' στο σκαστό πλασέ του, ο Νταβίντ Λουζί εμφανίστηκε από το πουθενά στο πλάνο και με απίθανο αεροπλανικό έσωσε στη γραμμή. Στο 105' και πάλι σε κεφαλιά του Γάλλου επιθετικού, ήταν ο Τζαπακόστα που έσωσε τους Λονδρέζους. Και κάπως έτσι φτάσαμε στα πέναλτι..

Η σειρά των πέναλτι
Κλείσιμο
* πρώτη εκτέλεσε η Αϊντραχτ
Αλέ 0-1
Μπάρκλεϊ 1-1
Γιόβιτς 1-2
Αθπιλικουέτα 1-2 (απόκρουση)
Ντε Γκουζμάν 1-3
Ζορζίνιο 2-3
Χίντερεγκερ 2-3 (απόκρουση)
Ντε Λουίζ 3-3
Πασιένσια 3-3 (απόκρουση)
Αζάρ 4-3

Τσέλσι (Μαουρίτσο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν (74' Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62' Πέδρο), Λόφτους-Τσικ (85' Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Ζιρού (96' Ιγουαΐν)
Αϊντραχτ (Αντι Χούτερ): Αμπρααμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Ρόντε (70' Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (118' Πασιένσια), Κόστιτς, Ρέμπιτς (93' Αλέρ), Γιόβιτς.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης