Basket League Περιστέρι-ΠΑΟΚ 83-65: Πάτησε τον Δικέφαλο και τερμάτισε στη 2η θέση

Basket League Περιστέρι-ΠΑΟΚ 83-65: Πάτησε τον Δικέφαλο και τερμάτισε στη 2η θέση

Δεν... λυπήθηκε τον ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων το Περιστέρι - Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε 83-65 του Δικεφάλου που έπαιξε με 8 παίκτες και τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας της Basket League

4797279
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε μια ιστορική σεζόν το Περιστέρι!

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων στην επιστροφή της στην Α1 επικράτησε 83-65 του ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων και κατόπιν των όσων έχουν γίνει με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Ολυμπιακό τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου πίσω από την ΑΕΚ με ρεκόρ 17-9.

Πλέον, ετοιμάζεται για τα πλέι-οφς έχοντας πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, που έπαιξε επί της ουσίας με 8 παίκτες (συν 1 ο νεαρός Ιατρίδης που αγωνίστηκε για 2 λεπτά), τερματίζει 5ος και θα αναμετρηθεί με τον Προμηθέα με μειονέκτημα έδρας.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ζώης Καράμπελας με 13 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Σκορδίλης (12 π.), Βασιλόπουλος (12 π.), Μπέντιλ (11 π.) και Γκρέι (10 π.), ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζάρας (13 π.) και ακολούθησαν οι Τέπιτς (12 π.) και Μαργαρίτης (11 π.)

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, αφού παρά τα πολλά του προβλήματα, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να είναι ανταγωνιστικός του Περιστερίου, με τους Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο να τραβούν στο σκοράρισμα. Από την πλευρά του, όμως, το Περιστέρι με ένα 7-0 από τους Γκρέι και Μουράτο διαμόρφωσε το 16-10 και δεν ξανακοίταξε πίσω του. Με καλάθι του Μπέντιλ το σκορ έγινε 20-11, με την περίοδο να κλείνει στο 20-16 με τρίποντο του Τσόχλα στην εκπνοή.

Με ένα τρίποντο του Καράμπελα, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 10 πόντους (28-18), ενώ ο ίδιος παίκτης με νέο τρίποντο έκανε το 35-21 καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει και με τρίποντο του Τσόχλα μείωσε στους 6 πόντους (35-29), αλλά οι περισσότερες λύσεις του Περιστερίου έκαναν τη διαφορά, καθώς εκτός από τη σταθερά του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, στην εξίσωση του σκοραρίσματος μπήκε και ο Σκορδίλης, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 51-37.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ ξέμενε από δυνάμεις ενώ και το Περιστέρι με συνεχόμενα τρίποντα των Κάλαχαν και Γκρέι εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (59-42), ενώ με καλάθι και φάουλ του Μουράτου, το Περιστέρι προηγήθηκε για πρώτη φορά με 20 πόντους (64-44). Η διαφορά πλέον παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα με την 3η περίοδο να ολοκληρώνεται στο 74-56, μετατρέποντας το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία, ενδεικτικό ότι το επιμέρους σκορ ήταν στο 9-9 και το τελικό σκορ στο 83-65.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης