Super League, Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-0: Τέλος καλό, όλα καλά

Super League, Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-0: Τέλος καλό, όλα καλά

Ο Αστέρας Τρίπολης χρειαζόταν νίκη για να ξεμπλεξει οριστικά με τα σενάρια υποβιβασμού και τα κατάφερε - Η ομάδα του Παράσχου επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου και θα βρίσκεται και του χρόνου στη Super League

4794820
Αποστολή εξετελέσθη για τον Αστέρα Τρίπολης, που κέρδισε 3-0 τον Πανιώνιο και ξόρκισε κάθε σύννεφο υποβιβασμού, αφού απέφυγε και τα μπαράζ. Ετσι έκλεισε με χαμόγελα τη σεζόν, όπως πάντως και οι «κυανέρυθροι» που τελείωσαν στην 6η θέση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Κώτσιρα, Βαλιέντε, Χριστόπουλος, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπελόκ, Ιγκλέσιας στον άξονα, τον Ρόλε οργανωτή, τους Φερνάντεθ, Καλτσά στα άκρα και τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Μαλέρμπ στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Ντομίνγκεζ, Μίκο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Οικονομίδη στον άξονα, τους Μπουμάλ, Μανθάτη στα άκρα, τον Αρτσε «δεκάρι» και τον Τσιλούλη στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να «φορτώνει» την αριστερή του πλευρά. Οπου «τραβιόνταν» και ο Αρτσε και προσπαθούσε να απειλήσει. Οι «κυανέρυθροι» είχαν τρεις καλές στιγμές (με τους Τσιλούλη, Κόρμπο, Μανθάτη), όμως η μεγάλη φάση «ανήκε» στους Αρκάδες, όταν στο 23' ο Ιγκλέσιας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μαλέρμπ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του οποίου οι Χριστόπουλος, Παπαγεωργίου διεκδίκησαν την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και από τα πόδια του δεύτερου κατέληξε στα δίχτυα του Γάλλου γκολκίπερ. Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν σκορ παραμονής και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, διαχειρίστηκαν σωστά τον ρυθμό, θα μπορούσαν στο 43' με τον Φερνάντεθ να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» ένα δεύτερο γκολ όταν ο Μαλέρμπ στο 50' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιγκλέσιας, αλλά ο Γάλλος γκολκίπερ λίγο αργότερα (58') έκανε... κακή έξοδο και γκρέμισε τον Καλτσά μέσα στην περιοχή του. Καταλογίστηκε πέναλτι και αυτή τη φορά ο Αργεντινός τον «νίκησε» από την άσπρη βούλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Αρκάδες ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 83' ο Καλτσάς, μετά από ωραία πάσα του Δουβίκα και αντίστοιχα καλό τελείωμα δικό του, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία τους.

Κλείσιμο
MVP: Ο Ιγκλέσιας. Ο Αργεντινός ήταν ο πλέον απειλητικός παίκτης του Αστέρα. «Ανάγκασε» τον Μαλέρμπ σε δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις (23', 50') και από το σημείο του πέναλτι «κλείδωσε» την παραμονή της ομάδας του.

Στο ύψος του: Ο Καλτσάς. Καλό παιχνίδι από τον ακραίο του Αστέρα, που πήρε πρωτοβουλίες και προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Μάλιστα σημείωσε στο 83' ένα ωραίο γκολ με «λόμπα».

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπουμάλ. Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου δεν βοήθησε στην ανάπτυξη και δεν τον «αισθάνθηκε» η άμυνα του Αστέρα.

Η «γκάφα»: Στη φάση του πέναλτι ο Μαλέρμπ που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αρκετά καλός, έκανε λάθος υπολογισμό και «γκρέμισε» τον Καλτσά, σε μία κάκιστη έξοδο.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Τζοβάρας σωστά υπέδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Καλτσά στο 58'. Υπήρξαν κάποια λάθη από τη διαιτητική τριάδα, αλλά όχι κάτι σοβαρό.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Οι Αρκάδες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ και μετά διαχειρίστηκαν σωστά την αναμέτρηση και πήραν μία «επαγγελματική», ευρεία και συνάμα πολύτιμη νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Κώτσιρας Βαλιέντε, Χριστόπουλος, Μπελόκ, Ιγκλέσιας, Φερνάντεθ (60' Δουβίκας), Ρόλε (86' Τζίμας), Καλτσάς, Αραβίδης (77' Μπαστιανός).
Πανιώνιος: Μαλέμπρε, Λουίς Γκουστάβο, Μίκο, Σαραμαντάς, Κόρμπος (78' Κόρμπος), Οικονομίδης, Τσιλούλης, Άρτσε, Μπουμάλ, Μανθάτης (66' Ρέντζας), Παπαγεωργίου (65' Παπαγεωργίου)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης