Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα - Το ιστορικό ρεκόρ του Μέσι

Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα - Το ιστορικό ρεκόρ του Μέσι

Έβαλε το γκολ στο 1-0 επί της Λεβάντε που χάρισε τον τίτλο και μαθηματικά στη Μπαρτσελόνα τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Λα Λίγκα - Έγινε ο πρώτος παίχτης της «Μπαρτσα» με 10 τίτλους πρωταθλητή

mei-new1
Πρωταθλήτρια Ισπανίας για 26η φορά στην ιστορία της και δέκατη τα τελευταία 15 χρόνια στέφθηκε και μαθηματικά η Μπαρτσελόνα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της La Liga.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο… καταλληλότερος για να βάλει την υπογραφή του ΚΑΙ σε αυτή την κούπα. Παρότι δεν ξεκίνησε στο ματς, παίρνοντας ανάσες εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Champions League με τη Λίβερπουλ την Τετάρτη, ο Αργεντινός σταρ «καθάρισε» ερχόμενος από τον πάγκο.

Στο 61’ αφού «άδειασε» δύο αντιπάλους σκόραρε με όμορφο σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, που κράτησε την ομάδα του στο +9 από την Ατλέτικο, που όμως υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τους «μπλαουγκράνα».



Ακολούθησε η απονομή του τροπαίου στην «Μπάρτσα», με τον Λιονέλ Μέσι ως αρχηγός να σηκώνει την κούπα.

Κλείσιμο






Με τον τίτλο αυτό ο Αργεντίνος επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που έχει κατακτήσει 10 τίτλους με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Ο πρώτος τίτλος ήρθε για τον Μέσι σε ηλικία 17 ετών το 2005.



Πριν την άφιξη του θαυματουργού Αργεντίνου στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα είχε 18 τίτλους και η Ρεάλ Μαδρίτης 31. Πλέον το κοντέρ γράφει 26 τίτλους για την Μπαρτσελόνα και 33 για τη μεγάλη της αντίπαλο με τον Μέσι να έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια συνολικά 597 γκολ στη Λα Λίγκα.

«Ο Μέσι είναι το κέντρο όλης αυτής της επιτυχίας» απένειμε τα εύσημα στον σούπερ σταρ της ομάδας του ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Με τα 10 πρωταθλήματα ο Μέσι μπήκε στην κλειστή ομάδα των ποδοσφαιριστών που έχουν κερδίσει διψήφιο αριθμό τίτλων πρωταθλητή με τη φανέλα μιας ομάδας.

Σε αυτή την ομάδα εκτός από τον Μέσι βρίσκονται ο Πάκο Γκέντο της Ρεάλ με 12 τίτλους, ο Πίρρι, επίσης της Ρεάλ, με 10 τίτλους, ο Ράιαν Γκιγκς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 13 , ο συμπαίκτης του Πολ Σκόουλς με 11, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν με 11 τίτλους με τη Γιουβέντους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης