Κύπελλο Ποδοσφαίρου, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0: Άντεξε και... βλέπει νταμπλ

Κύπελλο Ποδοσφαίρου, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0: Άντεξε και... βλέπει νταμπλ

Ο Αστέρας Τρίπολης δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες απέναντι στον ΠΑΟΚ και είδε τον Ευαγγέλου να του ακυρώνει λανθασμένα γκολ, όμως οι «ασπρόμαυροι», χωρίς να έχουν την αναμενόμενη απόδοση, κράτησαν το μηδέν (0-0) και είναι στον τελικό του Κυπέλου

4789109
Οι γηπεδούχοι ήξεραν πριν από την έναρξη του αγώνα, ότι είχαν να ανέβουν ένα… βουνό και ότι δεν μπορούσαν να υπολογίζουν στον κορυφαίο παίκτη τους στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας, τον Ματίας Ιγκλέσιας, που έμεινε εκτός με πρόβλημα στη γάμπα. Από την άλλη πλευρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, παρά τα πολλά προβλήματα (Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Ενρίκε, Μαουρίσιο), έδωσε χρόνο σε παίκτες όπως ο Ίνγκασον, ο Μίσιτς, επέστρεψε στο αρχικό σχήμα ο Άκπομ, ενώ ο Κρέσπο κάλυψε το κενό του αρχηγού της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια, στο αριστερό άκρο.

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Αστέρας απείλησε μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να κάνει το σουτ, αλλά τον Πασχαλάκη να διορθώνει με εντυπωσιακή απόκρουση το αρχικό λάθος του. O ΠΑΟΚ άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Κρέσπο είχε μια καλή στιγμή (17’) για τους φιλοξενούμενους, με την προβολή του Μουνάφο (20’) να μην ανησυχεί τον Πασχαλάκη.

Με τη νέα ευκαιρία στο 22’ όταν ο Τασουλής δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, οι γηπεδούχοι υπενθύμισαν στους Πρωταθλητές Ελλάδας, ότι κατέβηκαν με στόχο να παλέψουν για την ανατροπή κι όσο το ματς έμενε στο 0-0, όλα μπορούσαν να συμβούν, ειδικά από την στιγμή που οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ ήταν ζήτημα να άλλαξαν με επιτυχία πάνω από δύο φορές την μπάλα.

Στο 35’ ξανά ο Τασουλής απείλησε με σουτ, όπως και ο Ζαμπά (42’) για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και το μόνο θετικό για τους «ασπρόμαυρους» ήταν ότι έκλεισαν το ημίχρονο με το 0-0.

ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Κλείσιμο
Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε με το ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Αστέρας είχε την απόλυτη υπεροχή, βρήκε με τον Τσιλιανίδη την ευκαιρία να φτάσει και πάλι κοντά στο γκολ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν εμφανή πρόβλημα στην ανάπτυξη ακόμη και μετά την είσοδο του Σέρτζιο Ολιβέιρα, αντί του Μίσιτς, με τον Μπίεσβαρ και τους δύο ακραίους (Λημνιό, Ζαμπά) να είναι «εξαφανισμένοι» από το γήπεδο.

Μένοντας μισή ώρα για το φινάλε, ο Λουτσέσκου έριξε και τον Πέλκα στον αγώνα, σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του γηπέδου, την ίδια στιγμή που ο Πασχαλάκης κρατούσε το μηδέν στην εστία του, παρά τις προσπάθειες του Τσιλιανίδη και του Δοβίκα να τον νικήσουν.

Με το χρόνο να κυλά αντίστροφα ήταν φανερό πως οι ποδοσφαιριστές του Άστέρα άρχιζαν να χάνουν τις όποιες ελπίδες είχαν για ανατροπή κι αυτό που ένοιαζε περισσότερο τους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν να ακούσουν το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου. Φάνηκε στη δεύτερη, μόλις, τελική του στο β’ μέρος από τον Ολιβέιρα που αστόχησε απελπιστικά.

MVP: Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης ήταν πανταχού παρών όσο είχε δυνάμεις και όσο δεν τον επηρέαζε ένας πρόβλημα από το ξεκίνημα του αγώνα στην ωμοπλάτη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Όπως και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, έτσι και τώρα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, έκανε σπουδαία εμφάνιση στο «Θεόδωρος Κολκοτρώνης».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κάκιστο παιχνίδι από τον Λέο Ζαμπά, με ελάχιστη συμμετοχή και συνεισφορά στον αγώνα, στα 62 λεπτά που αγωνίστηκε πριν γίνει αλλαγή.

Η ΓΚΑΦΑ: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ίνγκασον έδειξε ότι έχει σοβαρό θέμα συνεννόησης με τους συμπαίκτες του, κάτι που φάνηκε στη φάση του 47ου λεπτού όταν έχασε το κοντρόλ της μπάλας και το σφύριγμα του Ευαγγέλου τον γλίτωσε κι από άλλους μπελάδες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Βαρέλα (43’) με τον Ευάγγελου από την Αθήνα να κρίνει ότι το χέρι του αμυντικού του ΠΑΟΚ ήταν κολλημένο στο σώμα του. Νέες διαμαρτυρίες στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Τσιλιανίδης και ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ πάνω στον Ίνγκασον, το οποίο όπως φάνηκε στο ριπλέι δεν έγινε ποτέ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας ήταν από το ξεκίνημα του ημιτελικού πολύ ανώτερος, με περισσότερη διάθεση και πάθος στο παιχνίδι από τους παίκτες του Παράσχου, που τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. Αυτή ήταν και είναι η μεγάλη αδυναμία των Αρκάδων. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά έχοντας ξεκάθαρα μείνει στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επαιξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για την πρόκριση στον τελικό. Μετά από 38 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο ο «Δικέφαλος» δεν σκόραρε και έμεινε στο μηδέν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Ορτέγκα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάχοφ, Μίσιτς (52’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά (62’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης