Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Αφεντικό της πόλης και αγκαλιά με τον τίτλο

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Αφεντικό της πόλης και αγκαλιά με τον τίτλο

Η  Μάντσεστερ Σίτι άλωσε το «Θέατρο των ονείρων» χάρις στα δύο γκολ που πέτυχε στο 54' με τον Μπερνάντο Σίλβα και στο 66' με τον Σανέ και είναι αγκαλιά με την κατάκτηση και της φετινής  Premier League

man_utd_man_city_art_new
Ένα ημίχρονο άντεξε η  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  η οποία κράτησε στο 0-0 την Σίτι μέχρι το 54' και μετά παραδόθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του Γκουαρδιόλα.



Γνωρίζοντας ότι δεν έχει την ποιότητα για να κοντράρει στα ίσια την αντίπαλο του ο Σόλσκιερ παρέταξε την ομάδα του με εντελώς αμυντικούς προσανατολισμούς και στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη και το άγχος των φιλοξενούμενων απειλήθηκε μόνο στο 44', ενώ η ίδια είχε απειλήσει νωρίτερα με τον Λίνγκααρντ.

Γενικά στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας είχε ρυθμό, αλλά όχι και φάσεις καθώς οι γηπεδούχοι επιβεβαίωναν σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι «δεν μπορούν τα παλικάρια», ενώ δεν είχαν και ιδιαίτερη βοήθεια από τον πάγκο τους όταν το ματς στράβωσε, ενώ η Σίτι είχε την υπεροχή, αλλά πόλλές ημιτελείς προσπάθειες...

Η πρώτη φάση που σήκωσε τον κόσμο από τις θέσεις του ήρθε στο 16' όταν από την εξαιρετική πάσα του Πογκπά ο Λίνγκααρντ έκανε το πλασέ στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει ένα μέτρο από δοκάρι του Έντερσον, ο οποιος στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν χρειάστηκε να επέμβει...

Κλείσιμο
Μια φορά χρειάστηκε να το κάνει ο Νταβίντ Ντε Χέα και αυτό συνένη στο 44' όταν οι Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ έκρυψαν τη μπάλα κι ο τελευταίος πλάσαρε από τη μικρή περιοχή με τον Ισπανό να μπλοκάρει σταθερά.

Οι οπαδοί της Σίτι τραβούσαν τα μαλλιά τους και στο 52' ήρθε το σοκ του τραυματισμού του Φερναντίνιο...

Με την Σίτι όμως να έχει κάνει την πρώτη της ευκαιρία στο Β' ημίχρονο στα 30 δευτερόλεπτα, λυτρωτής για τους «Πολίτες» αποδείχθηκε ο Μπερνάντο Σίλβα ο οποίος στο 54' ελίχθηκε και με άπιαστο σουτ στην κλειστή γωνία του Ντε Χέα που έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Πριν προλάβει να συνέλθει από το γκολ η Γιουνάιτεντ παραλίγο να δεχθεί και το δεύτερο με τον Αγουέρο στο 56' να σημαδεύει το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο ίδιο λεπτό ήρθε και η μεγάλη φάση της Γιουνάιτεντ με τον Ράσφορντ να κάνει το γύρισμα τον Κομπανί να μην μπορεί να διώκει, αλλά ο Λίνγκααρντ στην κενή εστία έκανε... τσαφ!

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε το 66' όταν μετά από ένα (από τα πολλά) λάθη του Φρεντ η Σίτι βγήκε στην κόντρα, ο Αγουέρο με την κίνηση του τράβηξε δύο αμυντικούς ο Στέρλινγκ πάσαρε στον Σανέ που σούταρε με τον Ντε Χέα να το.. πνίγει και την μπλε πλευρά του Μάντσεστερ να παίρνει φωτιά...

Με την Γιουνάιτεντ στο 0-2 ο Σόλσκιερ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 72' τις επόμενες δύο στο 82', αλλά καθαρή φάση για γκολ δεν έκανε και η Σίτι διαχειριζόμενη άψογα το ματς έφτασε άνετα στη νίκη που τη φέρνει αγκαλιά με το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της καθώς είναι στο +1 από την Λίβερπουλ κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκερ): Ντε Χέα, Νταρμιάν (83' Αλέξις Σάντσες), Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ, Αντρέας Περέιρα (72' Λουκακού), Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83' Μαρσιάλ).
ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκιουντογάν (89' Ντανίλο), Φερναντίνιο (51' λ.τρ. Σανέ), Νταβίδ Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (89' Γκαμπριέλ Ζεζούς).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης