Πράσινο «φως» για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Πράσινο «φως» για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τη Μεγάλη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για τη «νέα Τούμπα» - Ο δήμος το θεωρεί έργο που θα συμβάλει στην προσέλκυση διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία

gipedo_paok
Θετική ήταν η εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης στην εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, γεγονός που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το συγκεκριμένο σχέδιο.

Σύμφωνα με το «FM 100», το θέμα για τη «νέα Τούμπα» αναμένεται ότι θα τεθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την τελική γνωμοδότηση.

«Νέο τοπόσημο για την περιοχή της Τούμπας»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς εισηγήθηκε θετικά για το ειδικό χωρικό σχέδιο και έκανε λόγο για ένα νέο τοπόσημο για την περιοχή της Τούμπας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζει το αίτημα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ «ως έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία».

Γήπεδο με αντισταθμιστικά έργα γύρω από το γήπεδο

Ο δήμος ζητά παράλληλα να προβλεφθούν αντισταθμιστικά έργα και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω από το γήπεδο.

Με βάση την εισήγηση, ζητείται η πρόβλεψη για τους αναγκαίους χώρους στάθμευσης, καθώς και τη διαμόρφωση κατάλληλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ώστε η λειτουργία του νέου γηπέδου στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τούμπας να ενσωματωθεί σύμφωνα με σύγχρονες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους και με όρους σεβασμού στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Τι καλύπτει το ειδικό χωρικό σχέδιο

Κλείσιμο
Το ειδικό χωρικό σχέδιο θα καλύψει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Αδαμίδου, Μικράς Ασίας, Διογένους και Παπαηλιάκη.

Η έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου θα γίνει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στους όρους που θέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εισήγηση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, είναι ότι «οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξολοκλήρου από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ».

Στην εισήγηση ορίζεται ότι «οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα παραδοθούν διαμορφωμένοι και έτοιμοι προς κοινή χρήση στον δήμο Θεσσαλονίκης άνευ καταβολής οποιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ ελεύθεροι βαρών θα παραδοθούν και θα μεταβιβαστούν στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι κοινωφελείς χώροι που θα προβλεφθούν για την εξυπηρέτηση δημοτικών σκοπών».

Το ειδικό χωρικό σχέδιο για τον ΠΑΟΚ αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή και σε συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης