Παναθηναϊκός: Οι συγκλονιστικές “πράσινες” στιγμές στα playoffs! (videos)

Παναθηναϊκός: Οι συγκλονιστικές “πράσινες” στιγμές στα playoffs! (videos)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι έτοιμος για άλλη μια μάχη στα playoffs της Ευρωλίγκας, κόντρα στη Ρεάλ και το Eurohoops θυμίζει όλες τις σειρές των “πράσινων”, ξεχωρίζοντας τις πιο σπουδαίες στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης!

er1
Οι αναμετρήσεις με τη Ρεάλ που αρχίζουν την Τετάρτη στο “WiZink Center” της Μαδρίτης (17/4, 22:15) θα κρίνουν αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final Four της Βιτόρια!

Οι “πράσινοι” είναι έτοιμοι για άλλη μια σκληρή σειρά, όντες μαθημένοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή να αγωνίζονται στα playoffs και το Eurohoops θυμίζει τι έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια…

Από τη σεζόν 2004/2005 που θεσπίστηκαν στην Ευρωλίγκα οι σειρές playoffs για την πρόκριση στο Final Four (από τη σεζόν 2001/2002 ως τη σεζόν 2003/2004 κρινόταν στο Top-16), ο Παναθηναϊκός έχει συμμετάσχει σε 12 σειρές (έχει απουσιάσει μόνο τις σεζόν 2007/2008 και 2009/2010), με πέντε προκρίσεις και επτά αποκλεισμούς, μετρώντας έξι σερί αποκλεισμούς, μετά την τελευταία πρόκριση, το 2012 επί της Μακάμπι (3-2)…

Η φετινή σειρά με τη Ρεάλ είναι η 13η για το “τριφύλλι” στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης. Θα είναι και τυχερή;

Το Eurohoops ξεχώρισε τις πιο εμβληματικές σειρές playoffs με πρωταγωνιστές τους “πράσινους”…

Ο “κεραυνός” που χτύπησε τη Σιένα

Κλείσιμο
Πολλοί θεωρούν και όχι άδικα, την ομάδα του Παναθηναϊκού το 2009 ως την πληρέστερη όλων των εποχών. Ομως, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να φτάσει στον θρίαμβο του Βερολίνου, στο πέμπτο αστέρι και στο τριπλ κράουν, έπρεπε να ξεπεράσει στα playoffs το εμπόδιο της ποιοτικότατης και σκληροτράχηλης Σιένα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Μια Σιένα, του ΜακΙντάιρ, του Στόουνρουκ, του Σάτο και άλλων, που απέδειξε πόσο σκληρή ήταν στο ΟΑΚΑ, αφού μετά το “πράσινο” 1-0 χωρίς τον “λαβωμένο” Διαμαντίδη (90-85), έκανε break στο Game 2 (79-84), χάρη στο δίδυμο ΜακΙντάιρ (24π.) και Καουκένας (22π.). Ο Παναθηναϊκός ήταν στα… σχοινιά, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν ένας τεράστιας έντασης… κεραυνός, που χτύπησε το “Παλαέστρα”, χωρίς οι Ιταλοί να καταλάβουν από πού!

Για ένα break-απάντηση πήγαν οι “πράσινοι” στο “σπίτι” της Σιένα, αλλά δεν περιορίστηκαν στο επιβλητικό 53-72 του Game 3 με απίστευτο μπάσκετ, αλλά το συνόδευσαν με το 84-91 στο Game 4, για την πρόκριση στο Final Four με… θαυμαστικό (3-1)! Τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία στο Βερολίνο…








Η ραψωδία Ζοτς, Διαμαντίδη και… Νικ!

Το 2011 σχεδόν κανείς δεν περίμενε από τον Παναθηναϊκό όχι απλά να περάσει, αλλά να… κοντράρει την Μπαρτσελόνα στα playoffs. Οι Καταλανοί του Τσάβι Πασκουάλ ήταν εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης και γκραν φαβορί για το repeat, με το Final Four να διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Ομως, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε σχέδιο που σχεδιάστηκε στην εντέλεια και εφαρμόστηκε εξίσου ιδανικά!

Στο Game 1 η παρέα του απίστευτου Διαμαντίδη πήγε στο όριο την Μπάρτσα, αλλά έχασε την ευκαιρία (83-82), αλλά στο Game 2 έγινε το… μπαμ! Ο Νικ Καλάθης εφάρμοσε κατά γράμμα τις εντολές ώστε να είναι ο “καμικάζι” στον Ναβάρο και το απαραίτητο στήριγμα του 3D, ο Σάτο έβαλε τα μεγάλα σουτ (18π.) και το “τριφύλλι” έκανε το μεγάλο break (71-75) με κερασάκι στην τούρτα το αυτοκρατορικό κάρφωμα του Μπατίστ (14π. με 7/7διπ.).

Το ποτάμι δεν ήταν δυνατόν να γυρίσει πίσω, με το ΟΑΚΑ να κοχλάζει στο τρίτο και στο τέταρτο παιχνίδι, όπου το 76-74 και το 78-67 μέσα σε αποθέωση έστειλε τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, όπου ανάγκασε την Μπάρτσα να παρακολουθεί από την… τηλεόραση τη στέψη του “τριφυλλιού”, με την έκτη του κούπα!




Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης