Ευρωλίγκα: Οι 10 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ “best of 5” σειρές playoffs στην ιστορία! (videos)

Ευρωλίγκα: Οι 10 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ “best of 5” σειρές playoffs στην ιστορία! (videos)

Ποιες είναι οι συγκλονιστικότερες σειρές πλέι οφ “best of 5” στην ιστορία της Ευρωλίγκας; Ποιες από αυτές έκριναν σε μεγάλο βαθμό τον μετέπειτα τροπαιούχο της διοργάνωσης; Το Eurohoops.net σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και σας θυμίζει συναρπαστικές στιγμές του παρελθόντος.

000_8V1JO
Από το 2001, χρονιά που μπήκε στην ζωή μας η Ευρωλίγκα με την σύγχρονη μορφή της, το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης έχει αλλάξει αρκετές φορές με σκοπό την βελτίωση του προϊόντος. Η προημιτελική φάση εισχώρησε στο πρότζεκτ από την σεζόν 2004-05 και έπειτα. Αρχικά με την μορφή σειρών best of 3, ενώ από το 2009 μέχρι και σήμερα οι σειρές έγιναν best of 5.

Συμπεριλαμβανομένης και της περσινής αγωνιστικής περιόδου έχουν διεξαχθεί 40 σειρές playoffs “best of 5” από τις οποίες την πρόκριση στην τελική τετράδα έχουν εξασφαλίσει μόλις 12 διαφορετικές ομάδες. Το Εurohoops διάλεξε τις δέκα κορυφαίες σειρές με βάση τόσο την συναρπαστική τους εξέλιξη όσο και τον βαθμό δυσκολίας που υπήρχε στις ομάδες που εντέλει βγήκαν νικήτριες.

Καθίστε αναπαυτικά και ξεκινήστε την αντίστροφη μέτρηση…

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1



Κλείσιμο
Σεζόν: 2009-2010

Αποτελέσματα: 68-61, 63-70, 84-73, 84-78.

Η Μπαρτσελόνα προερχόταν από μια εκπληκτική σεζόν με μόλις μια ήττα σε 16 αγώνες κανονικής περιόδου και Top 16, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της και να επιστρέψει σε Final Four έπειτα από το 1996. Οι Μαδριλένοι πέτυχαν το “break” στο δεύτερο ματς της σειράς, όμως οι Μπλαουγκράνα δεν πτοήθηκαν και απάντησαν δυο απανωτά “σπασίματα” έδρας για να προκριθούν στην τελική τετράδα και εν τέλει να πάρουν το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους στην Ευρωλίγκα.

Το σημαντικότερο ματς: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 78-84 (τέταρτο ματς).

Σε έναν πολύ κλειστό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η Μπαρτσελόνα ήταν πιο ψύχραιμη στο φινάλε και μπόρεσε να πραγματοποιήσει το δεύτερο συνεχόμενο “break” παίρνοντας την πρόκριση. Από πλευράς νικητών ξεχώρισαν οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο (21 π. με 4/8 τρίποντα) και Ρίκι Ρούμπιο (19 π. και 2 ασίστ).

MVP σειράς: Χουάν Κάρλος Ναβάρο (15π., 2,8 ασίστ, 16,5 PIR)

Ο ποιο καλός παίκτης για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ιδιαίτερα στα δυο “break” των Μπλαουγκράνα που πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε στην μεγάλη πρόκριση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης