Champions League: Μάχη Γιουβέντους-Άγιαξ στο Τορίνο, σε θαύμα ελπίζει η Μάνστεστερ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Champions League: Μάχη Γιουβέντους-Άγιαξ στο Τορίνο, σε θαύμα ελπίζει η Μάνστεστερ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το 1-1 του πρώτο αγώνα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς Γιουβέντους-Άγιαξ (22:00, COSMOTE Sport 1) - Η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο λόγο μετά το 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αποφασισμένη να το παλέψει (22:00, COSMOTE Sport 2)

ron-agja
Η Γιουβέντους υποδέχεται τον Άγιαξ (22:00, COSMOTE Sport 1) στη ρεβάνς του 1-1 του Άμστερνταμ. Το σκορ του πρώτου αγώνα θεωρητικά δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους «μπιανκονέρι», ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης στην Ολλανδία και το… προηγούμενο του θριάμβου του «Αίαντα» επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη δεν αφήνει περιθώρια για σιγουριά σε κανέναν.

Η «Γιούβε» έχασε με ανατροπή το Σάββατο από την ΣΠΑΛ, αλλά ουδόλως… ασχολήθηκε έχοντας εξασφαλίσει προ πολλού το πρωτάθλημα. Ο Μάσιμο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μάντζουκιτς, Κιελίνι, Κάσερες και Περίν, ενώ αμφίβολος είναι ο Ντόουγκλας Κόστα και στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Ματουιντί και Μπερναντέσκι.

Ο «Αίαντας» συγκατοικεί στην κορυφή της Eredivisie με την Αϊντχόφεν τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μπαντέ και τον τιμωρημένο Ταλιαφίκο, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Λιχτ, Σένε, Φαν Ντε Μπέικ και Ζίγεκ, καθώς αν κιτρινιστούν θα χάσουν το επόμενο ματς.

Οι δύο ομάδες έχουν μακρά προϊστορία στην Ευρώπη, με τον τελικό του 1996 στη Ρώμη, που βρήκε νικήτρια στα πέναλτι τη «Γηραιά Κυρία» να ξεχωρίζει. Το 1978 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών, με τη «Γιούβε» επίσης να τα καταφέρνει στα πέναλτι (1-1 και τα δύο ματς). Το 1997 η ιταλική ομάδα είχε αποκλείσει στα ημιτελικά τον Άγιαξ με δύο νίκες, 1-2 και 4-1.

Η Γιουβέντους έχει 12 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς στα προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ απέναντι σε ομάδες της Ολλανδίας το «ρεκόρ» της είναι 4-1. Ο Άγιαξ έχει 8 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς στα προημιτελικά, ενώ κόντρα σε Ιταλούς μετρά αντίστοιχα 5 και 7.

Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (0-1).

Πιθανές συνθέσεις:

Κλείσιμο
Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο, Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναντέσκι, Κεάν, Ρονάλντο.
Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζράουι, Σένε, Φαν Ντε Μπέικ, Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Τάντιτς, Νέρες.
Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία).

Φαβορί η «Μπάρτσα», ελπίζει σε θαύμα… Σόλσκιερ όπως το ’99 η Γιουνάιτεντ

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00, COSMOTE Sport 2) στη ρεβάνς της νίκης της με 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ» για μια θέση στα ημιτελικά του Champions League. Το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά και η φόρμα δείχνει πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν σαφέστατο προβάδισμα, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά τον τρόπο που απέκλεισαν την Παρί Σεν Ζερμέν στον προηγούμενο γύρο έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Οι λάτρεις της σημειολογίας, άλλωστε, μπορούν να περιμένουν τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να… σκαρώσει ένα θαύμα με αυτό που είχε κάνει το 1999 στον τελικό απέναντι στην Μπάγερν στο ίδιο γήπεδο, όταν το δικό του γκολ ολοκλήρωσε εκείνη την επική ανατροπή της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Οι Καταλανοί έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα έκαναν ευρύ ροτέισον κόντρα στην ουραγό Ουέσκα (0-0) το Σάββατο, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προφυλάσσει μεταξύ άλλων και τον Λιονέλ Μέσι, που όμως σήμερα θα αγωνιστεί κανονικά. Εκτός μάχης εδώ και καιρό είναι ο Ραφίνια και αμφίβολος είναι ο Βερμάελεν, ενώ στο όριο καρτών βρίσκονται οι Μπουσκέτς και Σεμέντο.

Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πασχίζει να μπει στην τετράδα της Premier League. Ο Σόλσκιερ έχει εκτός πλάνων τους τραυματίες Μπαϊγί, Ερέρα και Βαλένσια, ενώ ο Σο είναι τιμωρημένος και στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Μάτιτς και Γιανγκ.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στους τελικούς του 2009 και του 2011, με την «Μπάρτσα» να χαμογελά στο τέλος με 2-0 και 3-1 αντίστοιχα, αλλά το 1991 η ομάδα του Μάντσεστερ είχε επιβληθεί 2-1 στον τελικό του Κυπελλούχων. Το 2008 η Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει στα ημιτελικά (1-0, 0-0), ενώ άλλες δύο σεζόν είχαν βρεθεί στους ομίλους του Champions League, με τρεις ισοπαλίες και ένα 4-0 των «μπλαουγκράνα».

Η Μπαρτσελόνα μετρά 14 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά οι τέσσερις από αυτούς τους αποκλεισμούς έχουν έρθει την τελευταία πενταετία. Στην έδρα της απέναντι σε ομάδες από την Αγγλία μετρά 20 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, ενώ έχει περάσει επτά φορές από τις εννιά συναντήσεις μαζί τους σε νοκ άουτ. Η Γιουνάιτεντ έχει 12 νίκες και 6 αποκλεισμούς στα προημιτελικά, ενώ έχει περάσει 6 φορές και έχει αποκλειστεί 8 από Ισπανούς στην Ευρώπη.

H ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του Πόρτο-Λίβερπουλ (0-2).

Πιθανές συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρ, Ντεμπελέ, Μέσι, Σουάρες.
Μαν. Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκάκου, Μαρσιάλ.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης