Super League, Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-2: Κι όμως ο Λεβαδειακός έπεσε...

Super League, Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-2: Κι όμως ο Λεβαδειακός έπεσε...

Ο Πανιώνιος, με γκολ του Βοιωτού Παναγιώτη Κόρμπου, νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε υποβιβάστηκε και μαθηματικά από την Super League!

4777026
Στη Super League 2 θα παίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Λεβαδειακός αφού μετά από την ήττα (2-1) από τον Πανιώνιο στην έδρα του υποβιβάστηκε και μαθηματικά από την 28η ημέρα της διοργάνωσης.

Ο Πανιώνιος που ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έφτασε με ανατροπή στη νίκη με γκολ του Παναγιώτη Κόρμπου στο 57'.

Υποβιβασμός μετά από το 2011

Ο αρχηγός του Πανιωνίου με καταγωγή από την Βοιωτία και με θητεία στον Λεβαδειακό... άθελα του έριξε κατηγορία την ομάδα της Λειβαδιάς η οποία για πρώτη φορά μετά το 2011 θα παίξει ξανά στη 2η κατηγορία!

Ο Λεβαδειακός έμεινε στους 21 βαθμούς μετά από τη νίκη του ΟΦΗ μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού έμεινε στο -7 από τους Κρητικούς και έτσι τελείωσε από τη Super League.

Αιφνιδίασε ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9' πήρε κεφάλι στο σκορ.

Στο 9' ο Στανόγεβιτς, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο μέρος, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, για το 1-0 των Βοιωτών.

Η αντίδραση με Τσιλούλη

Κλείσιμο
Ο Λεβαδειακός δεν χάρηκε για πολύ... Ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του και έφτασε στην ισοφάριση στο 28'.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Σωτήρης Τσιλούλης. Ο νεαρός επιθετικός μετά από ωραίο συνδυασμό του Μπουμάλ με τον Κόρμπο έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς.

Χαμένο πέναλτι

Ο Πανιώνιος είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί πριν από την διακοπή του ημιχρόνου αλλά την έχασε. Ο Τσιλουλής στο 44' ανατράπηκε από τον Μπάγιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι.

Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μπουμάλ αλλά ο Μπάγιτς αποκρούει το σουτ του και ... διορθώνει το λάθος του!

Η δικαίωση και η πτώση

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξεκίνησε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος και σκόραρε στο 57'.

Ο αρχηγός του Παναγιώτης Κόρμπος μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Μπάγιτς βρήκε την ευκαιρία και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Εν συνεχεία το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, έγινε σκληρό από την πλευρά του Λεβαδειακού αλλά ο Πανιώνιος πανηγύρισε την 3η εκτός έδρας νίκη του και την 1η του μετά από τη 10η ημέρα (0-1 την Ξάνθη,10/11/ 2018).

Ενδεκάδες

Λεβαδειακός(Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νίκας, Ανγκούα, Μαρκόβσκι, Καραχάλιος (55' Ζησόπουλος), Στανόγεβιτς (74' Χατζηλάμπρος), Τσαμπούρης (78' Ρεκιασβίλι), Σαβαντογκό, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Αντιλέχου.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μανιάτης (82΄Οικονομίδης), Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Αλί (46'Σπιριντόνοβιτς) , Τσιλούλης, Μπουμάλ (92' Άρτσε).

MVP: Σωτήρης Τσιλούλης. Μπορεί ο Κόρμπος να πέτυχε το γκολ της νίκης αλλά ο 23χρόνος επιθετικός ήταν αυτός που έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά κέρδισε και το πέναλτι το οποίο δεν εκεμαλλεύτηκε ο Μπουμάλ για το πετύχει το 1-2 από το 1ο ημίχρονο.

Στο ύψος του: Ο Παναγιώτης Κόρμπος έπαιξε για άλλη μια φορά ως αρχηγός. Βρήκε δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα και ταυτόχρονα έριξε στη Super League 2 τον Λεβαδειακό.

Αδύναμος κρίκος: Η διοίκηση του Λεβαδειακού. Άλλαξε τρεις προπονητές μέσα στη σεζόν αλλά δεν πέτυχε τον στόχο της που ήταν η παραμονή. Ξεκίνησε με τον Άκη Μάντζιο συνέχισε με τον Τζουζέπε Σανίνο και τον Νίκο Καραγεωργίου αλλά τίποτα δεν άλλαξε και θα παίξει από τη νέα σεζόν στη Super League 2.

Η γκάφα: Η πρόσληψη του Ιταλού Σανίνο. Ατυχής έμπνευση.

Το στραγάλι: Ο Ευάγγελος Μανούχος δεν είχε δύσκολες φάσεις και τελείωσε με καλό βαθμό το παιχνίδι.

Το ταμείο του Gazzetta: Αγώνας με δυο όψεις. Από τη μία ο Πανιώνιος παρά τα προβλήματα του έχει τον τρόπο να τα καταφέρνει πάντα. Συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία και πετυχαίνει τον στόχο του. Από την άλλη ο Λεβαδειακός δεν είχε σταθερή απόδοση στη φετινή διοργάνωση και έχοντας να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 24 Φεβρουαρίου 2019 "πέφτει" κατηγορία. Στο παιχνίδι ο Πανιώνιος είχε ουσία και έφτασε άξια στη νίκη.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης