Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Και τώρα ΠΑΣ για το θαύμα!

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Και τώρα ΠΑΣ για το θαύμα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης (0-0) και σε συνδυασμό με το... διπλό του ΟΦΗ, βρίσκεται πλέον στην θέση που οδηγεί απευθείας στην Football League! - Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Κριζμάν ως οφσάιντ - Ανάσα για τους Αρκάδες στην προσπάθεια παραμονής στην Super League 

4777209
Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΣ ήρθε μόλις στο 10’, όταν ο Μπουκουβάλας σέντραρε όμορφα από δεξιά, ο Πάντελιτς δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παραχώρησαν κόρνερ. Το επόμενο δίλεπτο παρέμεινε «γαλάζιο», με τους Κρίζμαν και Κάργα να προσπαθούν με ατομική ενέργεια και κεφαλιά αντίστοιχα να απειλήσουν τον Αθανασιάδη, αλλά αμφότεροι αστόχησαν.

Η «απάντηση» του Αστέρα σε φάσεις ήρθε στο 22’. Ο Μανιάς κράτησε τη μπάλα από δεξιά κι «έκοψε» όμορφα στο πέναλτι για τον επερχόμενο Τσιλιανίδη, που πλάσαρε, αλλά ο Μιχαήλ με τα πόδια κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η αναγκαστική αντικατάσταση του φορ των Αρκάδων λόγω τραυματισμού, γεγονός που αποδυνάμωσε τη δραστηριότητά τους στην επίθεση, ενώ παράλληλα και οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνά τους. Κατά συνέπεια το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διακοπή του ημιχρόνου, δίχως σπουδαίες φάσεις στο φιλμ του αγώνα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τους Ηπειρώτες να… σηκώνονται από τις θέσεις τους για να πανηγυρίσουν το γκολ του Κριζμάν στο 47’, που σκόραρε στην κίνηση μετά τη σέντρα του Μπουκουβάλα, αλλά τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες στον πάγκο της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, αλλά και στις κερκίδες! Παρ’ όλα αυτά το τέμπο του αγώνα είχε ανέβει αισθητά και η ποιότητα των φάσεων ήταν πολύ καλύτερη συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο.

Ήδη από το επόμενο λεπτό ο Αστέρας δημιούργησε μια εξαιρετική φάση, δοκιμάζοντας εκ νέου τα αντανακλαστικά του Μιχαήλ στο κοντινό πλασέ του Ιγκλέσιας στην κλειστή του γωνία. Την ίδια ώρα ο Μακέντα με αυτογκόλ ισοφάρισε για τον ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό και η ανησυχία κοβόταν με το… μαχαίρι στους Ζωσιμάδες!

Στο 58’ ο Μάνος βρέθηκε «φάτσα» με το 1-0, αλλά ο Αθανασιάδης με το χέρι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 60’ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τα κατάφερε εξίσου καλά στο γυριστό του Έλληνα φορ. Το «κρεσέντο» του ΠΑΣ ολοκληρώθηκε με κοντινή κεφαλιά του Πάντελιτς σε κόρνερ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.

Κλείσιμο
Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο εξαπλωνόταν η αγωνία, αλλά και η απογοήτευση στο στρατόπεδο του ΠΑΣ, που αδυνατούσε να πάρει το πολύτιμο προβάδισμα. Ο Ιγκλέσιας ανάγκασε στο 76’ ξανά τον Μιχαήλ σε εξαιρετική απόκρουση από πολύ κοντά, σε κεφαλιά μετά την πολύ όμορφη προσπάθεια του Τασουλή από αριστερά, ενώ ένα λεπτό μετά ο Πασαλίδης γλίστρησε, ο Μάνος τον πέρασε και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε εξίσου εντυπωσιακά με τον αντίπαλο συνάδελφό του!

Λίγο αργότερα τα κακά νέα του τρίτου γκολ του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ σκόρπισε την απογοήτευση στους δυο «μονομάχους» των Ζωσιμάδων και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως άλλες σημαντικές φάσεις.

MVP: Μιχαήλ. Οι επεμβάσεις του Κύπριου τερματοφύλακα γλίτωσαν τον ΠΑΣ από το «σοκ» της ήττας, την ώρα που στην επίθεση οι ευκαιρίες που χάθηκαν έδειξαν πως η δυστοκία των παικτών του Πετράκη δεν θα λυνόταν εύκολα.

Στο ύψος τoυ: Ο Μπουκουβάλας ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με συνεχείς κούρσες και ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπελόκ υστέρησε σε βαθμό ετοιμότητας για το παιχνίδι, σε σύγκριση με τους συμπαίκτες του, αδυνατώντας να δώσει λύσεις στο δεύτερο «μισό» του γηπέδου και να αντικαθίσταται δικαιολογημένα νωρίς, με τον Τασουλή που πήρε τη θέση του να κάνει εμφανώς διαφορά.

Η γκάφα: Μάνος και Κρίζμαν αστόχησαν σε καίρια χρονικά σημεία και από καλές θέσεις, αποτυγχάνοντας να «λυτρώσουν» την ομάδα τους σε ένα παιχνίδι, όπου η νίκη ήταν υπέραπαραίτητη.

Το «στραγάλι»: Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Κρίζμαν στις αρχές του β’ μέρους, με τον επόπτη να υποδεικνύει λανθασμένα τον Κροάτη σε θέση οφσάιντ και να υποσκάπτει την προσπάθεια του ΠΑΣ για τη νίκη. Ο Παπαδόπουλος είχε καλή διαιτησία, βγάζοντας σωστά κάρτες και αφήνοντας το παιχνίδι να «κυλήσει».

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Κανείς δεν μπόρεσε να φύγει ικανοποιημένος από το παιχνίδι, αφού η νίκη του ΟΦΗ έβαλε τον μεν ΠΑΣ στη ζώνη του υποβιβασμού, τον δε Αστέρα στην «πρίζα» του -1 στον πίνακα! Πλέον η μάχη της παραμονής περιλαμβάνει πολλές ομάδες και η… θερμοκρασία ανέβηκε μετά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής.

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Σκόνδρας, Κάργας, Κάστρο (78’ Λεο), Σεργκελασβίλι, Νικολιάς (61’ Παμλίδης), Πάντελιτς, Κρίζμαν (74’ Αθανασιάδης), Μάνος, Μπουκουβάλας.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (68’ Τασουλής), Μανιάς (30’ Αραβίδης), Τσιλιανίδης (88’ Βλάχος)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης