Basket League, Άρης-Κύμη 95-60: «Τυφώνας» ο Άρης, στο καναβάτσο η Κύμη

Basket League, Άρης-Κύμη 95-60: «Τυφώνας» ο Άρης, στο καναβάτσο η Κύμη

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Άρης διέλυσε με σκορ 95-60 την Κύμη, η οποία βλέπει πλέον… κατάφατσα τον υποβιβασμό από την Basket League

4775322
Ένας Άρης να τον «πιείς στο ποτήρι», συνέτριψε την Κύμη με διαφορά 35 πόντων (95-60) στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και ουσιαστικά ξέμπλεξε από τα σενάρια παραμονής στη Basket League. Από την άλλη, η ομάδα της Εύβοιας, σε συνδυασμό με τη νίκη του Ρεθύμνου επί του Ήφαιστου, βρίσκεται πλέον κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και πιο κοντά από ποτέ στον υποβιβασμό στην Α2.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Μποχωρίδης με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ο Τζόουνς με 20 πόντους, ενώ από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Καρινιάουσκας, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους.

Το ματς:
«Δεν… ξανάγινε», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο «Nick Galis Hall». Ο Άρης έπαιζε ουσιαστικά μόνος του, αφού η Κύμη πέτυχε μόλις ένα (!) καλάθι με τον ΖεΚουάν, ενάμισι λεπτό μετά το τζάμπολ, διαμορφώνοντας το 2-2 και μετά… σίγησε. Οι «κίτρινοι» σημείωσαν 24 συνεχόμενους πόντους, διαμορφώνοντας το 26-2, που ήταν το αποτέλεσμα μετά από δέκα αγωνιστικά λεπτά.

Η δεύτερη περίοδο κύλησε περισσότερο… ομαλά, με την ομάδα της Εύβοιας να «εμφανίζεται» στο παρκέ και να είναι περισσότερο ανταγωνιστική. Ο Άρης δεν έχασε επ’ ουδενί τον έλεγχο του αγώνα και με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Μποχωρίδη και Τζόουνς, που πέτυχαν 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, έφτασε στο 49-18 με τη λήξη του ημιχρόνου. Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 18’, με το σκορ στο 46-11 (+35).

Κλείσιμο
Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έχουν μείνει εκτός play-offs, ωστόσο, συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (πάνω από 50%), έφτασαν τη διαφορά και στους 40 πόντους (63-23), μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήθελαν το «ροζ φύλλο», προκειμένου να… κλειδώσουν την παραμονή.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Άρη χαλάρωσαν στην άμυνα, με την Κύμη να βρίσκει σκορ με μεγαλύτερη ευκολία. Μάλιστα, ήταν και το μοναδικό δεκάλεπτο, στο οποίο ήταν νικήτρια η ομάδα της Εύβοιας με επιμέρους σκορ 24-21. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να «μαζέψει» τη διαφορά, η τελική τιμή της οποίας ήταν 35 πόντοι (95-60), με τον Άρη να φτάνει σε μια πολύ μεγάλη νίκη, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 26-2, 49-18, 74-36, 95-60.
Άρης (Γ. Καστρίτης): Σλαφτσάκης 4, Φλιώνης 6, Μποχωρίδης 21 (7ρ. και 6ασ.), ΜακΓκι 5 (10ρ.), Τζόουνς 20, Βεργίνης 6, Τολιόπουλος 5, Χρηστίδης 5, Μπελ 8, Χάρις 4, Νταλό 4, Κάισερ 7.
Κύμη (Ι. Κουτσός): Τουντζιαράκης 11, Σαγκς 7, Ουάσινγκτον 3, ΖεΚουάν 12, Καρινιάουσκας 16, Πουλιανίτης 3, Μαραγκός 2, Χόρτον 3, Γουίλιαμς 3.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης