Παπαγιάννης: «Εδώ που φτάσαμε, υπάρχουν προσδοκίες»

Παπαγιάννης: «Εδώ που φτάσαμε, υπάρχουν προσδοκίες»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για την αγωνιστική άνοδο των «πρασίνων» ενόψει των αγώνων με τη Ρεάλ για τα play offs της Euroleague, στάθηκε στην... πολλή δουλειά που θα έχει με τους ψηλούς των Μαδριλένων ενώ υποστήριξε ότι τα πάντα ήταν θέμα ψυχολογίας

4773405
Μετράνε αντίστροφα στον Παναθηναϊκό  για τα playoffs της EuroLeague και τα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «WiZink Center». Εκεί όπου πριν από έναν χρόνο δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη κατά τη διάρκεια των προημιτελικών ώστε να αποκτήσουν μία ακόμα ευκαιρία στο ΟΑΚΑ για τη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Κάτι που θέλουν να κάνουν φέτος, έχοντας αυτήν την φορά το μειονέκτημα (και όχι το πλεονέκτημα) της έδρας. Μεγάλος στόχος των «πρασίνων» αποτελεί το μεγάλο «διπλό» στη Μαδρίτη, το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουν τις ελπίδες για το εισιτήριο της τελικής φάσης και του Final 4 που θα διεξαχθεί στην «Fernando Buesa Arena» της Βιτόρια.

Πριν από δύο μήνες όχι μόνο αποτελούσε απατηλό όνειρο για το «τριφύλλι» η... σκέψη για το Final 4, αλλά και η πρόκριση στα προημιτελικά της EuroLeague. Όμως με ένα απίστευτο ντεμαράζ οκτώ νικών στα 10 τελευταία ματς της regular season, κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω και να προκριθεί στα playoffs.

«Είναι μια πολύ καλή περίοδος για μας. Μειώνουμε τα λάθη μας και κάνουμε όλο και λιγότερα σε κάθε αγώνα. Κυνηγάμε όλες τις φάσεις, ενώ μέσα από την άμυνά μας βγάζουμε πολλούς αιφνιδιασμούς. Είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι» λέει ο Γιώργος Παπαγιάννης, ένας από τους παίκτες που έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να αποτελέσει ένα από τα βασικά κλειδιά για την αγωνιστική άνοδος ολόκληρης της ομάδας:

«Περνάω μια πολύ καλή περίοδο και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Όμως ήταν θέμα ψυχολογίας όλης της ομάδας. Έκανα κάποια καλά ματς και σίγουρα με βοήθησε πολύ ψυχολογικά. Όχι μόνο εμένα, αλλά και όλη την ομάδα! και αυτό το βλέπουμε από το γεγονός ότι υπάρχει αγωνιστική άνοδος μεταξύ των παικτών. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ η καθημερινή συζήτηση με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές όσον αφορά κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσω» συνέχισε ο διεθνής σέντερ και στάθηκε στην... πολλή δουλειά που θα έχει απέναντι στην πανίσχυρη front line της Ρεάλ:

«Καταρχήν έχουμε χάσει από τη Ρεάλ τα δύο ματς στην regular sason. Σίγουρα θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό από το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Έχουν πολύ καλές μονάδες στη front line, κάτι που σημαίνει ότι εγώ, ο Ίαν και ο Τζέιμς (σ.σ. Γκιστ) θα χρειαστεί να παίξουμε πολύ σκληρά και να διεκδικήσουμε τα ριμπάουντ. Αυτό είναι πολύ βασικό κομμάτι. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να προετοιμαζόμαστε ώστε μέρα με τη μέρα να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι της σειράς.»

Κλείσιμο
Ποιο είναι όμως το στοιχείο εκείνο που γύρισε τελείως τον διακόπτη; «Σίγουρα η ψυχολογία. 100% η ψυχολογία. Είμαστε οι ίδιοι παίκτες με αυτούς από το ξεκίνημα της χρονιάς. Έχουμε βελτιωθεί όλοι σωματικά και εγώ προσωπικά. Έχουμε δεθεί σαν σύνολο. Ξέρουμε τις αδυναμίες που έχει ο κάθε παίκτης, όπως επίσης και τα καλά του στοιχεία. Κοιτάμε σε ένα σύνολο να βοηθάει ο ένας τον άλλον», ενώ στην ερώτηση για το αν πιστεύουν σε μια πρόκριση στο Final 4 όπως πίστευαν και στα playoffs, ήταν σαφής:

«Από τη στιγμή που φτάσαμε εδώ, σίγουρα υπάρχουν προσδοκίες για να πάμε στο Final 4 αλλά για να μην λέμε πολλά λόγια θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, ξεκινώντας από το πρώτο της σειράς.»

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης