H Λίβερπουλ έτοιμη να κλείσει την κορυφαία εμπορική συμφωνία στην Premier League

H Λίβερπουλ έτοιμη να κλείσει την κορυφαία εμπορική συμφωνία στην Premier League

Η Λίβερπουλ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Νike κι αν κλείσει το deal θα πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Premier League!

Liv2
Η συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Adidas διέλυσε κάθε προηγούμενη στην Αγγλία καθώς οι«κόκκινοι διάβολοι» θα πάρουν συνολικά 750 εκατομμύρια λίρες για δέκα χρόνια. Το 2014 όταν έπεσαν οι τζίφρες της συμφωνίας ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία ever και από τότε και μέχρι το 2024 η Γιουνάιτεντ λαμβάνει 75 εκατομμύρια λίρες ετησίως στα ταμεία της!

Για να καταλάβετε τα μεγέθη όταν είχε κλείσει το συγκεκριμένο deal, ο Χέρμπερτ Χάινερ, ο εκπρόσωπος της Adidas είχε τονίσει πως η αθλητική εταιρεία αναμένεται να έχει έσοδα ύψους 1,5 δις λιρών (!) σε αυτά τα δέκα χρόνια από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα κάνει η Γιουνάιτεντ!

Σύμφωνα όμως με το ESPN, Λίβερπουλ και Nike διαπραγματεύονται για μια συμφωνία άνευ προηγούμενου. Μια συμφωνία που θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Premier League. Μάλιστα οι συζητήσεις μεταξύ των δύο είναι προχωρημένες μιας και το συμβόλαιο των «reds» με την New Balance εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Μία συμφωνία που η Λίβερπουλ έβαζε στα ταμεία της ετησίως 45 εκατομμύρια λίρες (όχι κι άσχημα).

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Λίβερπουλ μιλάει ταυτόχρονα και με την Adidas και με την Puma, ώστε να πάρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, αλλά φαίνεται πως το deal θα κλείσει με τη Nike μ' ένα ποσό ρεκόρ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η συμφωνία να κλείσει και ν' ανακοινωθεί από φέτος!

Δεδομένα το νέο deal της Λίβερπουλ (είτε με Nike είτε με κάποια άλλη εταιρεία) θα είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών στην Αγγλία. Ομως δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κλείσιμο
Η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο με αθλητική εταιρεία και φυσικά κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Η συμφωνία της με τη Nike το 2018 έκλεισε στο ποσό των 100 εκατομμυρίων λιρών τον χρόνο για δεκαετές συμβόλαιο (1 δις λίρες δηλαδή το deal). Αυτό το deal ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μερένγκες» το 2015 είχαν υπογράψει με την Adidas δεκαετές συμβόλαιο ύψους 980 εκατομμυρίων λιρών!
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης