Basket League, Κύμη-Ήφαιστος Λήμνου 90-83: Νίκη σωτηρίας για Κύμη

Basket League, Κύμη-Ήφαιστος Λήμνου 90-83: Νίκη σωτηρίας για Κύμη

Η Κύμη «λύγισε» με 90-83 τον Ήφαιστο στη Χαλκίδα για την 23η αγωνιστική της Basket League και παραμένει οριακά πάνω από το Ρέθυμνο στη μάχη για τη σωτηρία

kymi_ifaistos
Μια νίκη που μπορεί να αποδειχτεί… μισή παραμονή πήρε η Κύμη για την 23η αγωνιστική. Η ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού επικράτησε 90-83 του Ηφαίστου στη Χαλκίδα κι έτσι παρέμεινε σε θέση ισχύος έναντι του Ρεθύμνου στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σκοτ Σαγκς με 22 και Βάιντας Καρινιάουσκας με 18 πόντους. Ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις είχε 15 πόντους για τους ηττημένους, που όμως δείχνουν ασφαλείς στην έκτη θέση.

Στην Κύμη αρκεί στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές να έχει ίδιο αριθμό νικών με το Ρέθυμνο για να σωθεί, καθώς είναι μεν στο +1, αλλά μειονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία. Η ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού έχει ακόμη να παίξει με Άρη (εκτός), Λαύριο (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός). Το δε Ρέθυμνο Ήφαιστο (εκτός), Περιστέρι (εντός) και Άρη (εκτός).

Το ματς
Η κρισιμότητα του αγώνα έφερε εμφανή νευρικότητα στο ξεκίνημα του αγώνα στους γηπεδούχους. Άλλο που δεν ήθελε ο Ήφαιστος, που με «ζεστούς» τους Αμερικανούς του είχε από την αρχή το προβάδισμα (4-9) ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο στο +4, 15-19. Η Κύμη έφερε το ματς σε ισορροπία, 21-21, με τρίποντο του Γουάσινγκτον στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως Χαριτόπουλος και Μπρέιζελτον έφεραν τους νησιώτες στο +6, 21-27. Τα τελευταία τεσσεράμισι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού, που έτρεξαν ένα επί μέρους 18-6 και πήγαν στα αποδυτήρια με 39-36.

Το θρίλερ συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Σαγκς κρατούσε μόνος του επιθετικά την Κύμη (47-45), αλλά ο Ήφαιστος έχοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση ήταν μέσα στο παιχνίδι (55-57). Με τρίποντο του Γουάσινγκτον οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +6, 66-60, οκτώ λεπτά πριν το τέλος. O πολύ καλός Καρινιάουσκας με ένα ακόμη σουτ πίσω από τα 6,75μ. έφερε τη διαφορά στο 77-70, με τριάμισι λεπτά να απομένουν. Ο Ήφαιστος είχε να αντιμετωπίσει και τη φθορά με πέντε παίκτες του στα τέσσερα φάουλ, με αποτέλεσμα η Κύμη να ξεφύγει με δέκα, 85-75, μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο και να «καθαρίσει» το ματς.

Κλείσιμο
Δεκάλεπτα: 15-19, 39-36, 58-58, 90-83.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης