Ανιέλι: «Στοχεύουμε σε ένα νέο Super Champions League από το 2024»

Ανιέλι: «Στοχεύουμε σε ένα νέο Super Champions League από το 2024»

Ο πρόεδρος της ECA, Αντρέα Ανιέλι τόνισε πως οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι επιθυμούν να σχεδιάσουν μια νέα μορφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στην επόμενη πενταετία

agnelli
Μετά το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA) στο Άμστερνταμ, ο πρόεδρος και ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι άνοιξε τα χαρτιά του, αναφέροντας πως οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι στοχεύουν στην αναπροσαρμογή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ανιέλι υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι επιθυμούν τη δημιουργία ενός νέου «Super Champions League» από το 2024 και έπειτα, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες, ενώ ξεκαθάρισε πως το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που επιθυμεί να καθιερώσει η FIFA βρίσκει την ECA αντίθετη.

«Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μία νέα μορφή στις διοργανώσεις της UEFA από το 2024 και μετά. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για το μέλλον των διοργανώσεων της UEFA. Αυτή είναι η αρχή ενός ταξιδιού που θα έχει την δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων μερών. Η προτεραιότητα πρέπει να είναι ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να μπουν σε μια λεπτομερή ανάλυση ως προς τον τρόπο με τον οποίο το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να εξελιχθεί μετά το 2024. Η απόφαση της FIFA να ανασχηματίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2024 δεν μπορεί να βρει την υποστήριξη της ECA», σχολίασε και πρόσθεσε με νόημα:

«Πρέπει να δρομολογήσουμε αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα υπάρξει ένα νέο Super Champions League σε συνεργασία με την UEFA. Αλλά είμαστε αντίθετοι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες και απαιτούμε λιγότερα διαλείμματα για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων».

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, χωρίς να υπάρχει βέβαια καμία επιβεβαίωση, το πλάνο είναι για δημιουργία μιας διοργάνωσης με 32 ομάδες, οι οποίες θα χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των οκτώ. Θα υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός των ομάδων, ενώ επιθυμία είναι τα ματς να διεξάγονται τα σαββατοκύριακα.

Φυσικά, πάνω σε όλα αυτά, αναμένονται και οι αντιδράσεις διάφορων συλλόγων και κυρίως με το γεγονός ότι σχεδιάζεται η διεξαγωγή του Super Champions League τα σαββατοκύριακα.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης