Basket League, Παναθηναϊκός-Κολοσσός 95-68: «Προπόνηση» εν όψει Ρεάλ

Basket League, Παναθηναϊκός-Κολοσσός 95-68: «Προπόνηση» εν όψει Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός έκανε... θραύση στα ριμπάουντ με 63 «σκουπίδια» και, παρά το γεγονός ότι είχε χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ εν όψει του αγώνα με τη Ρεάλ, κερδίζοντας τον Κολοσσό με 96-68 για το αήττητο στην Basket League

anteto_main_pao_kolossos
Στόχος του Ρικ Πιτίνο σε αυτό το ματς ήταν να ανοίξει το rotation, να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να κάνει η ομάδα του μια καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη Πέμπτη (28/3) στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της EuroLeague. Το... οξύμωρο της υπόθεσης σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Αρμάνι, όπου ο Καλάθης έκανε... όργια, ήταν ότι έμεινε στο «μηδέν» στην επίθεση με 0/5 σουτ εντός παιδιάς και ήταν ο μοναδικός, χωρίς να «γράψει» .

Βέβαια, μικρή σημασία είχε για το «τριφύλλι», το οποίο δεν σταμάτησε να μαζεύει ριμπάουντ, σημειώνοντας ρεκόρ στην Basket League με 63 «σκουπίδια» (43 αμυντικά και 20 επιθετικά) έναντι μόλις 30 του Κολοσσού! Μόνο και μόνο από αυτό το νούμερο εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στις δύο ρακέτες, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να φτάνει σε ένα εμφατικό double-double με 16 πόντους και 16 ριμπάουντ!

Ο Παπαπέτρου με 12 πόντους έδωσε το έναυσμα για να φτάσει η διαφορά σε τεράστιες διαστάσεις, ενώ στα αξιοσημείωτα η... επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου στις καλές εμφανίσεις με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ματς

Λίγο η κούραση από την «διαβολοβδομάδα», λίγο η χαλάρωση λόγω και του αντιπάλου, στάθηκαν αρκετά για το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό απέναντι στην «ζώνη» του Κουφού με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με 6/16 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 3/8 βολές! Φυσικά ο Κολοσσός (όχι ότι ήταν ιδιαίτερα εύστοχος από την πλευρά του με 7/20 εντός παιδιάς) δεν άφησε το... δωράκι ανεκμετάλλευτο με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 16-15 στην πρώτη περίοδο. Βέβαια όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν υπήρξε περισσότερο... σασπένς στο ματς.

Οι παίκτης του Πιτίνο σοβαρεύτηκαν, συγκεντρώθηκαν στο ματς και δείχνοντας την δέουσα σοβαρότητα πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 22-5 και έφτασαν να προηγούνται με 37-20 τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (44-25). Ο ΝτεΣόν Τόμας (10π. στο α' μέρος) ήταν και πάλι «εγγύηση» για τον Παναθηναϊκό, ενώ άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση και ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος είχε 8 πόντους και 4 ριμπάουντ στο πρώτο μισό του ματς. Μάλιστα είχαν σκοράρει οι 10 από τους 12 παίκτες που είχαν παίξει (εξαίρεση Καλάθης και Καλαϊτζάκης), με τους «πράσινους» να έχουν 34 ριμπάουντ (!!!) έναντι 19 του Κολοσσού.

Η διαφορά έφτασε στο +19 για τον Παναθηναϊκό διότι στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε 12/15 δίποντα και 5/6 βολές ενώ ο Κολοσσός 2/11 δίποντα και 1/8 τρίποντα, τουτέστιν 3/21 σουτ! Αποτέλεσμα; Σκορ περιόδου 29-9 με αποτέλεσμα να πέσουν πρόωρα οι τίτλοι τέλους του ματς. Άλλωστε το ίδιο φουριόζος μπήκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να φτάσει τον δείκτη του σκορ και στο +27 (52-27) χάρη σε ένα επιμέρους 8-2. Ο Παπαπέτρου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του σε αυτό το διάστημα και ήταν από τους παίκτες που ηγήθηκαν για να φτάσει η διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, την ώρα που ο Παπαγιάννης μάζευε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο.

Κλείσιμο
Ουσιαστικά το ματς ήταν... τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει του μεγάλου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ όπου θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τη νίκη για να κλειδώσει και τυπικά την παρουσία του στα Playoffs της EuroLeague. Από την άλλη ο Κολοσσός ουσιαστικά περίμενε να... τελειώσει το παιχνίδι ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στον «τελικό» με τον Πανιώνιο το ερχόμενο Σαββάτο στη Ρόδο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πρώτα απ' όλα είχε υπερδιπλάσια ριμπάουντ με 63 «σκουπίδια» έναντι 30 του Κολοσσού. Από εκεί και πέρα είχε υψηλό ποσοστό στα δίποντα με 61% (38/62), ενώ οι παίκτες του Πιτίνο μοίρασαν και 30 ασίστ έναντι μόλις 12 της ομάδας της Ρόδου.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για το ξέσπασμα σε άμυνα και επίθεση (12π., 6/9δίπ.), ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ανίκητος στα καλάθια με 16 πόντους (8/11δίπ.) και 16 ριμπάουντ, ενώ ο ΝτεΣόν Τόμας (12π., 4ρ., 2ασ.) ήταν σταθερά καλός.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε για τα... καλά στο «πράσινο» rotation έχοντας 12 πόντους (5/8δίπ., 2/3β.) και 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ντιγκς ήταν ωσεί παρών στο ΟΑΚΑ με 0/4 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 22-5 του Παναθηναϊκού από το 10' έως και το 17' με το οποίο μετέτρεψε το -1 του δεκαλέπτου (15-16) σε... +17 (37-20) πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός τελείωσε υποδειγματικά έναν αιφνιδιασμό, με τον Λεκαβίτσιους να πασάρει αμέσως στον Αντετοκούνμπο, εκείνος έδωσε αμέσως ασίστ αλά... βόλεϊ στον Γκιστ, ο οποίος και κάρφωσε στο καλάθι του Κολοσσού.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το 16% στα τρίποντα και το 55% στις βολές (10/18) ενώ ο Κολοσσός την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ και το 33% στα σουτ εντός παιδιάς (25/74).

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 44-25, 72-46, 95-68.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης