Καλό ξεκίνημα, ωραίο μπάσκετ και 1/1

Καλό ξεκίνημα, ωραίο μπάσκετ και 1/1

Ο Ολυμπιακός παρ’ όλο το περίεργο κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ομάδα, με το θέμα της μη διεξαγωγής του ντέρμπυ με το Παναθηναϊκό, τα εσωτερικά προβλήματα, τους τραυματισμούς και τους οπαδούς να μην είναι τόσο κοντά παρουσιάστηκε αρκετά έτοιμος ψυχολογικά και σωματικά για τον πρώτο από τους 4 τελικούς για την είσοδο στα playoff και για καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις 6-8 με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Oly-Bay-1
Η ομάδα του Μπλατ χτύπησε σε 2 μέτωπα στο ανοικτό γήπεδο μετά από λάθος των Γερμανών και στο set παιχνίδι με τη μπάλα στους ψηλούς. Σημαντικό στατιστικό στοιχείο στο 1ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε μια προσπάθεια για τρίποντο και αυτή για να μη μείνει η μπάλα στα χέρια των παικτών του. Μίλι, Λεντέι και Πρίντεζης είχαν 54 πόντους από τους 89 με τους 2 να έχουν περίπου 25’ συμμετοχή και τον Αμερικάνο 20’ τόσο στο 4 όσο και στο 5 με 23 πόντους και 4 ριμπάουντ. Για τον αγώνα δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη ανάλυση αφού οι Πειραιώτες πήραν διαφορά από νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο +10 και έκλεισαν το ημίχρονο με +19 δεχόμενοι μόνο 31 πόντους. Σημαντικό ρόλο είχε και ο Ουέμπερ με τη ταχύτητα του, τη πιεστική άμυνα και το τρομερό πάθος του τελειώνοντας τον αγώνα με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Παπανικολάου δε πήρε πολλές πρωτοβουλίες στην επίθεση πάλι αλλά είχε 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Το 2ο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα μετά το πέρασμα των πέντε πρώτων λεπτών όπου οι Γερμανοί με Μπούκερ και Κόπονεν έκαναν το 57-44, αλλά ένα time out του coach Μπλατ έκανε τους παίκτες του να αντιδράσουν και σε 3’ να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 12-0 και τη διαφορά να ακουμπά τους 25. Μάντζαρης, Γκος και Ουέμπερ μοιράστηκαν τις 2 θέσεις των guard μέχρι το τραυματισμό του Γκος στο φρύδι όπου επιστρατεύθηκε ο Τουπάν στο 2.

Η συνέχεια έχει ένα δύσκολο ταξίδι κυριολεκτικά στα Γκραν Κανάρια με μια Ισπανική ομάδα η οποία όμως είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Η νίκη σηματοδοτεί το εισιτήριο 8αδας με τα αποτελέσματα των Αρμάνι (έξω Ρεάλ, μέσα Παο), Μπασκόνια (έξω Παο, μέσα Ρεάλ) και Παο (Μπασκόνια μέσα, Αρμάνι έξω) να δίνουν μια εικόνα για πιθανή κατάταξη.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στο κόσμο του ΣΕΦ για το ενός λεπτού σιγή για το Θανάση Γιαννακόπουλο και την αντίδραση του σε 1-2 οπαδούς που γιούχαραν.

Πηγή: www.pameathlitika.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης