Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα 0-0: Άντεξε η Λάρισα, μεγάλα ζόρια για τον ΠΑΣ

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα 0-0: Άντεξε η Λάρισα, μεγάλα ζόρια για τον ΠΑΣ

Η ΑΕΛ έμεινε όρθια (0-0) στα Γιάννενα, κρατώντας το +4 επί του ΠΑΣ και έχοντας υπέρ της και την πιθανότητα ισοβαθμίας! Σφίγγει ο κλοιός για τους Γιαννιώτες, που έχουν δύο κρίσιμα εκτός έδρας ματς (Λεβαδειακός, ΟΦΗ) στη συνέχεια

4746161
Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε το 3-5-2 με τον Μιχαήλ στο τέρμα, τους Κάργα, Σκόνδρα και Μιχαήλ στην άμυνα, τον Αποστολόπουλο δεξιά, τον Μπουκουβάλα αριστερά και τους Νικολιά, Κάστρο και Πάντελιτς στο κέντρο, με τους Αθανασιάδη και Λεο στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Τζιανλούκα Φέστα επίσης παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2 και τους Κρίστινσον στην εστία, τους Μπέρτο, Μόρας και Μπράλιτς στην άμυνα, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Γκοΐκοβιτς και Σεσέροβιτς στο κέντρο και τον Λεοζίνιο με τον Νούνιτς στην επίθεση.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Ο ΠΑΣ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προσπάθησε γρήγορα να βρει το γκολ που θα του άνοιγε τον δρόμο για το πολύτιμο «τρίποντο». Ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης των -όχι πάντα καλών»- προσπαθειών των συμπαικτών του, δίχως να καταφέρει να απειλήσει.

Κορωνίδα της επιθετικής δραστηριότητας των Ηπειρωτών ήταν το δοκάρι του Πάντελιτς στο 11’, όταν σούταρε χαμηλά έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κρίστινσον. Έκτοτε όλοι πίστεψαν πως θα ανέβει περαιτέρω η πίεση του ΠΑΣ, που μέτρησε λίγες καλές στιγμές ως το φινάλε. Ο Κλάους (39’) με κεφαλιά πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ ο Λεο έχανε «στροφές» όσο περνούσε η ώρα και δεν στήριζε τον Έλληνα φορ.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ

Κλείσιμο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιακιμόφσκι να μπαίνει ωραία στην περιοχή από αριστερά και να σημαδεύει την κλειστή γωνία του Μιχαήλ, που βρέθηκε σε ετοιμότητα. Ο Μάνος πέρασε στο ματς αντί του Λεο στο 62’ κι αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του στο κέντρο της «βυσσινί» άμυνας, που επρόκειτο να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση μετά το 74’.

Τότε ο Νούνιτς έβαλε απρόσεκτα τα χέρια του σε διεκδίκηση με τον Κάργα, με τον Ζαχαριάδη να του βγάζει δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλλει. Λίγα λεπτά μετά (77’) μπήκε στο παιχνίδι ο Παμλίδης και μαζί με τον Μάνο και τον Αθανασιάδη έβαλαν τα δυνατά τους, ώστε να μετατρέψουν σε γκολ την υπεροχή των Γιαννιωτών.

Αυτό πάντως δεν συνέβη ούτε στο 76’ με σκαστή κεφαλιά που κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ούτε στο 81’ όταν ο Κρίστινσον έκανε μεν λανθασμένη έξοδο, αλλά δεν είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μετά την κεφαλιά ξανά του Παμλίδη, αλλά ούτε και στο 93’, όταν ο Μάνος κοντρόλαρε και γύρισε προ του Μόρα, με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ και το 0-0 να παραμένει ως το τέλος, προς απογοήτευση των γηπεδούχων.

MVP: Ουδείς ξεχώρισε χαρακτηριστικά στους Ζωσιμάδες. Ο Μιλοσάβλιεβιτς από την πλευρά του ήταν σταθερότατος στις επεμβάσεις του στο κέντρο, καλύπτοντας χώρους και συμμετέχοντας με μέτρο και επιθετικά, δίνοντας πνοή στον άξονα της ΑΕΛ, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Στο ύψος του: Παμλίδης. Πέρασε στο παιχνίδι στο 77’ και κατέστη από την αρχή πηγή κινδύνων για την κουρασμένη άμυνα της ΑΕΛ, που έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τελική, όμως «ανακάτεψε» πολύ τη διάταξη των φιλοξενούμενων στα μετόπισθεν.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεο μπήκε κεφάτος στο παιχνίδι, όμως γρήγορα «εξαφανίστηκε» από την επίθεση του ΠΑΣ, δίχως να παίρνει μπάλα ή να απειλεί. Αντικαταστάθηκε στο 62’ δίχως να καταφέρει ως τότε να βοηθήσει την ομάδα του.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει χαρακτηριστική φάση για να μπει σ’ αυτή την κατηγορία. Ίσως ως τέτοια θα μπορούσε να καταγραφεί η απόφαση του Πετράκη να περάσει στο παιχνίδι τον Παμλίδη στο 77’, δηλαδή αργά, αφού στα περίπου 15’ που αγωνίστηκε ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης των γηπεδούχων.

Το «στραγάλι»: Αυστηρή η απόφαση για δεύτερη κίτρινη στον Νούνιτς στο 74’, όταν αυτός αποβάλλεται από το παιχνίδι. Κατά τ’ άλλα δεν χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΣ ήθελε τη νίκη, μπήκε στο παιχνίδι με επιθετικές διαθέσεις, δημιούργησε 15 τελικές, έλεγξε τον ρυθμό, ωστόσο τελικά έμεινε στο «0», αποτυγχάνοντας να πάρει το «τρίποντο». Από την πλευρά της η ΑΕΛ κλήθηκε να υπερασπιστεί τον βαθμό με παίκτη λιγότερο για 20’ και τα κατάφερε, «κλειδώνοντας» την παραμονή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Κάστρο (80’ Γιάκος), Λεο (62’ Μάνος), Πάντελιτς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Κάργας, Α. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Σκόνδρας (77’ Παμλίδης)
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Μόρας, Λεοζίνιο (46’ Σικάβκα), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς (80’ Ζίζιτς), Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (89’ Γκόλιας)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης